Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 768
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
След хапване на пържено , храна с по - ниско качество,лук или чесън ,усещам остра болка в корема ,свива ме ,придружена е с киселини. Ранитидина не помага  . Разтварям си сода , отпуска ме сравнително бързо . Какво може до  е това ?
Содата е голяма грешка.
Опитай Нексиум сутрин на гладно,или Квамател вечер след ядене,Гавискон също са добри,има и капки Иберогаст-много помагат.Ако не мине-запиши един час при гастроентеролог.

# 616
Защо да е грешка содата? Аз знам, че приемът на безалуминиева хлебна сода е изключително полезен, дори за напълно здрави хора, без никакви здравословни проблеми. На мен дори ми е изрично изписана от лекар, а нямам никакви проблеми със стомаха - други са причините.

А по отношение на "Нексиум"-а - това е едно от незаменимите лекарства на ММ. Peace Върши му страхотна работа.

# 617
  • София
Защо да е грешка содата? Аз знам, че приемът на безалуминиева хлебна сода е изключително полезен, дори за напълно здрави хора, без никакви здравословни проблеми. На мен дори ми е изрично изписана от лекар, а нямам никакви проблеми със стомаха - други са причините.

А по отношение на "Нексиум"-а - това е едно от незаменимите лекарства на ММ. Peace Върши му страхотна работа.

Сода предписана от лекар?
Ето това е нещо много ефективно и не е химия;
https://www.iherb.com/pr/Natural-Care-Reflux-Away-60-Capsules/4470

# 618
След хапване на пържено , храна с по - ниско качество,лук или чесън ,усещам остра болка в корема ,свива ме ,придружена е с киселини. Ранитидина не помага  . Разтварям си сода , отпуска ме сравнително бързо . Какво може до  е това ?
Най-добре спри тези храни. Също бели плодовете и зеленчуците преди консумация. Аз съм с гастрит от малка, отделно ми се възпалява дебелото черво. Не пропускай закуска, по възможност преди кафето и цигарите, в случай, че употребяваш. Преди за успокоение пиех един чай в зелена опаковка. Това е от режима на хранене, профилактично може да посетиш гастроентеролог.

# 619
Содата не е вредна, но за гастрит или язва има други медикаменти, а на първо място е важно храненето.
Имаче аз приемам сода с мед, за гърло. Много добре ми действа.

# 620
Сода предписана от лекар?

Да, на мен Катя Тодорова ми изписа. Peace Безалуминиева, обаче. Взех си от био-магазин "Зоя".

# 621
Сладурки, два дни коремчето беше добре, нямаше голяма болка и без диария. Вчера бях на гости и си позволих да си хапна и салатка малко и кюфтенца, не бях хапвала отдавна, с тази диета на сухари само и хоп ввчерта след няколко часа като ме сви стомахаа.. бум пак диария.
Днес ставам сутринта и гърло боли, нос запушен, една съм отпаднала, аман хем с корема не добре, пък някъде съм и настинала. Не съм и гладна. Ще мина да си взема прахчвта и вит.ц. Колегите в работата са настинали всичките и явно оттам съм хванала. Иначе за стомаха съм притеснена, явно нещо от храната.

# 622
  • София
Какви са признаците на кокоши Трън на петата?

# 623
Като голям мазол или голяма брадавица е обикновено. Може да боли.

# 624
Като стана дума,има един лосион,който вече не знам защо не се внася,казва се СИЛАР,прави се в Македония,на моят вуйчо му помогнаха буквално три вечери,в които капеше на кокошия трън.Падна най-големия-майката,и около нея всички малки изчезнаха,а не можеше да стъпва на крака си.Търсете го непременно,струва към 3лева Simple Smile

# 625
Здравейте,
Много Ви моля, някой давал ли е на бебето си капки за колики Био Амика. Какви са вашите впечатления. Изписани ги педиатъра, но аз не съм ги чувала до сега. Прочетох, че са хранителна добавка и са португалски, това трябва ли да ме притеснява. ?Много съм объркана.
Благодаря предварително за всеки отговор!!!

# 626
  • София
За грипно/простудно заболяване (с болки в гърлото) става дума. Пия парацетамол и впръсквам Биопарокс + 1000мг Вит С/ден.
 Днес пих само 1 аспирин, след колко часа мога да премина отново на парацетамол?
Нещо, с което да комбинирам биопарокса?

# 627
  • Варна
За грипно/простудно заболяване (с болки в гърлото) става дума. Пия парацетамол и впръсквам Биопарокс + 1000мг Вит С/ден.
 Днес пих само 1 аспирин, след колко часа мога да премина отново на парацетамол?
Нещо, с което да комбинирам биопарокса?

Не знам да има зависимост аспирина с парацетамола.Мисля,че парацетамола можеш да си го пиеш.А аспирин защо пи,не че нещо но го обвързвам само с трушия  Laughing

# 628
  • Пловдив
Дайте идея с какво да се нормализира прекомерно изпотяване на жена на 56г.Може и от критическата да е,ама все пак...

# 629
  • София
Дайте идея с какво да се нормализира прекомерно изпотяване на жена на 56г.Може и от критическата да е,ама все пак...
Една колежка пиеше таблетки, предписани от лекар. Проблемът с изпотяването намаля , а и не само. Действаха добре и на нервната система.

Значи тоз вирус дет ме е хванал,отвратителен е. Има остатъчна кашлица , продължавам със сиропите. Поне от антибиотика мина ангината и вече няма шум в гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт