Бързи здравословни въпроси и отговори – 6

• 71 828
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Гинеколог да, къде да го търся този гинеколог! Преди ходех на прегледи все в Токуда, вече и там трудно след 18,30
Защо не звъннеш в МБАЛ Доверие?Там има гинеколог и уролог до късно Simple Smile))

# 586
Привет,
да попитам в токуда правят ли изследвания на гърлен и носен секрет, урокултура, хламидии и Анти ccp?
Ако някой е правил там моля да сподели. Да попитам също работят ли рано сутрин примерно към 7 часа и до колко време стават ясни резулатите? Благодаря!

Гърлен и носен секрет и стерилна урина за Урокултура се дават рано сутрин. При гърлен секрет не трябва да се яде, да се пие вода, да се слага никакъв балсам, червило, да се мият зъбите. Стерилната урина за Урокултура се занася до 1 час-максимум до 2 часа от нейното отделяне в лабораторията. Не се държи урината в хладилник!

А за изследване за Хламидия или се взима вагинален секрет от гинеколог чрез микробиология на вагинален секрет чрез PCR тест, но той установява само прясна инфекция, или с кръвен тест, който е най-точният тест за установяване на наличие на хламидия. За установяване на хламидия може да се направи със стерилна урина чрез PCR тест, но също чрез микробиология на урина се установява само прясна инфекция. Не всички лаборатории правят PCR тест на стерилна урина и е доста скъп.

Препоръчвам да си направите изследване за Микоплазма и Уреаплазма.

Дано съм била напълно изчерпателна. Ако имате въпроси към мене, пишете ми.
Благодаря за подробното описание! Може ли да ми кажете къде мога да си направя тези изследвания - в лаборатория която започва да работи по отрано от 7-7:30 да речем?

# 587
Благодаря Pelli

# 588
Чудех се дали има смисъл да си го взема. Simple Smile Неведнъж съм споменала в темата, че преди за всякакъв тип леки кожни неразположения ползвах "Вита-Мерфен", който е чудесен, но вече няма откъде да си взема. Та се чудя с какво да го заместя. Имам "Пантенол Спрей", но той е предимно за леки изгаряния; за друг вид раздразнения не знам дали е подходящ.

Какви точно кожни раздразнения? Аз ползвам цикапласт на Ла рош посе, но е скъп, другото е спецмаз от Берьозка и за възпаления - гентамицин за мазане. Peace

# 589
Привет,
да попитам в токуда правят ли изследвания на гърлен и носен секрет, урокултура, хламидии и Анти ccp?
Ако някой е правил там моля да сподели. Да попитам също работят ли рано сутрин примерно към 7 часа и до колко време стават ясни резулатите? Благодаря!

Гърлен и носен секрет и стерилна урина за Урокултура се дават рано сутрин. При гърлен секрет не трябва да се яде, да се пие вода, да се слага никакъв балсам, червило, да се мият зъбите. Стерилната урина за Урокултура се занася до 1 час-максимум до 2 часа от нейното отделяне в лабораторията. Не се държи урината в хладилник!

А за изследване за Хламидия или се взима вагинален секрет от гинеколог чрез микробиология на вагинален секрет чрез PCR тест, но той установява само прясна инфекция, или с кръвен тест, който е най-точният тест за установяване на наличие на хламидия. За установяване на хламидия може да се направи със стерилна урина чрез PCR тест, но също чрез микробиология на урина се установява само прясна инфекция. Не всички лаборатории правят PCR тест на стерилна урина и е доста скъп.

Препоръчвам да си направите изследване за Микоплазма и Уреаплазма.

Дано съм била напълно изчерпателна. Ако имате въпроси към мене, пишете ми.
Благодаря за подробното описание! Може ли да ми кажете къде мога да си направя тези изследвания - в лаборатория която започва да работи по отрано от 7-7:30 да речем?

Не знам от кой град сте, но доколкото знам повечето лаборатории би трябвало да започват работа от 07.00 часа.

# 590
  • София
Случвало ли ви се е , при прием на антибиотик, урината да мирише на него? 

# 591
Какви точно кожни раздразнения? Аз ползвам цикапласт на Ла рош посе, но е скъп, другото е спецмаз от Берьозка и за възпаления - гентамицин за мазане. Peace

На мен най-често ми трябва за възстановяване на раздразнената кожа след лазерна епилация. Simple Smile Аз пък имам "Neocica" на "Filorga", но не виждам абсолютно никакъв ефект от гелчето. Sad А хич не е бюджетно. Точно защото съм пробвала различни мазила, отчитам, че много малко са тези, от които наистина има някаква полза.

# 592

Да, почти всеки път. Peace

# 593
  • София

Да, почти всеки път. Peace
Благодаря  bouquet

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 00:05 от Wind_

# 594

На мен най-често ми трябва за възстановяване на раздразнената кожа след лазерна епилация. Simple Smile Аз пък имам "Neocica" на "Filorga", но не виждам абсолютно никакъв ефект от гелчето. Sad А хич не е бюджетно. Точно защото съм пробвала различни мазила, отчитам, че много малко са тези, от които наистина има някаква полза.

Цикапласт ми беше изписан от дерматолог след лазерен пилинг на лицето Peace

# 595
Може да го пробвам, в такъв случай. Благодаря. bouquet

# 596
Скоро бях с такава кашлица и ми помогна Ен Ти Тус таблетки на Екофарм.
Пробвах всякакви бабини илачи, но без резултат.
Ако имаш домашен мед, хапвай от него.

Видях, че има сироп, таблетки за смучене и капсули. Сигурно имате предвид под таблетки капсули. Ето тези ли са: http://apteka.framar.bg/30020567/%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B8-%D1%8 … B0%D0%BF%D1%81-20

# 597
  • София
Не мога да качвам линкове и снимки.
Не са тези. На кутията долу има тъмно зелена черта и в дясно магаре  Mr. Green ,желатинови таблетки.

# 598
момичета имам проблем, миналата седмица в петък ми свърши цикъла, снощи след половия акт с мъжа ми пак започна да тече но е ярко червено, не съм в нашия град и не мога да ходя на преглед. Някакви предположения да ми дадете от какво може да е.

# 599
момичета имам проблем, миналата седмица в петък ми свърши цикъла, снощи след половия акт с мъжа ми пак започна да тече но е ярко червено, не съм в нашия град и не мога да ходя на преглед. Някакви предположения да ми дадете от какво може да е.

В който и град да се намираш, се грабни и отиди на лекар. Днес е петък все пак.

Общи условия

Активация на акаунт