Избор на сушилня - Тема 8

• 165 362
  • 781
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
от около седмица и ние се обзаведохме със сушилня. Ето тази избрахме:
http://www.emag.bg/sushilnja-siemens-kondenzacionna-termopompa-8 … ;utm_content=link
Моля за извинение за глупавия въпрос, който ще задам, но вие как разделяте прането - освен според материята, съобразявате ли се и  с цветовете на дрехите, които сушите заедно?
На мен ми се струва, че при цветното пране дрехите стоят леко заваляни след сушилня. Особено цветните хавлиени кърпи като че ли са с леко избледнял цвят.

# 91
  • София
Здравейте,
от около седмица и ние се обзаведохме със сушилня. Ето тази избрахме:
http://www.emag.bg/sushilnja-siemens-kondenzacionna-termopompa-8 … ;utm_content=link
Моля за извинение за глупавия въпрос, който ще задам, но вие как разделяте прането - освен според материята, съобразявате ли се и  с цветовете на дрехите, които сушите заедно?
На мен ми се струва, че при цветното пране дрехите стоят леко заваляни след сушилня. Особено цветните хавлиени кърпи като че ли са с леко избледнял цвят.
Естествено, че според материите. За това и различните програми са за различни материи. Цветовете обаче също трябва да се съобразяват, иначе могат да се оцветят преди да изсъхнат. Хавлии не съм видяла да ми се завалват /с друга сушилня съм/, а цветове изсветляват или от неправилна програма /прекалено силна т/ или от некачествена дреха.

# 92
Благодаря, Афродита.
Но имам предвид, че няма как да събера само червено-розови дрехи, само синьо-зелени, само кафяви и т.н. Просто нямам такова количество дрехи от един цвят. А дори и да имам, трябва да ги събирам със седмици, което е абсурдно. В пералнята цветните дрехи  пера с цветоулавяща кърпичка и до сега нямам нито една оцветена или захабена дреха. Само черните пера отделно от останалите цветни.
А бели, бледо жълти, бледо сини и пр. светли хавлиени кърпи, пера заедно със спално бельо, което също е светло. И при тях след сушилня забелязвам леко заваляне на кърпите.
А иначе програмата, на която суша хавлиените кърпи е памук, но не плюс, а памук готово сухо.
Моля те, сподели ти как разделяш дрехите при сушене и какви програми ползваш.
Например - дънки заедно с какви дрехи по състав и с какъв цвят сушиш, както и на каква програма? Цветни хавлиени кърпи с какви други дрехи комбинираш при сушене и каква програма избираш?

Последна редакция: ср, 24 май 2017, 19:33 от Lirena

# 93
Същия проблем ,но с друга марка.
Аз със старата ми сушилня сушах отделно чорапи  до 1кг примерно, отделно 2-3 ризи....и така .Нямах ограничения в теглото ,обаче с новия ми
Скрит текст:
Бош
сензорите за влага не сработват  на по-малки количества и вадя мокро .....налага ми се да простирам.
За мен е недопустимо бельо и чорапи да се перат или сушат заедно дори и да са от една материя и един цвят. newsm78

# 94
  • София
Благодаря, Афродита.
Скрит текст:
Но имам предвид, че няма как да събера само червено-розови дрехи, само синьо-зелени, само кафяви и т.н. Просто нямам такова количество дрехи от един цвят. А дори и да имам, трябва да ги събирам със седмици, което е абсурдно. В пералнята цветните дрехи  пера с цветоулавяща кърпичка и до сега нямам нито една оцветена или захабена дреха. Само черните пера отделно от останалите цветни.
А бели, бледо жълти, бледо сини и пр. светли хавлиени кърпи, пера заедно със спално бельо, което също е светло. И при тях след сушилня забелязвам леко заваляне на кърпите.
А иначе програмата, на която суша хавлиените кърпи е памук, но не плюс, а памук готово сухо.
Моля те, сподели ти как разделяш дрехите при сушене и какви програми ползваш.
Например - дънки заедно с какви дрехи по състав и с какъв цвят сушиш, както и на каква програма? Цветни хавлиени кърпи с какви други дрехи комбинираш при сушене и каква програма избираш?
Дънките ги суша на програма дънки и суша с други памучни дрехи, които са сини. Черни - с черно. Дори и да ми останат само дънки за сушене /ако да речем, бузите изпрани с дънките са синтетика и не могат заедно да се сушат/ пускам в сушилнята само дънки и като изсъхнат пускам блузите на синтетика. Имам и програма микс, ама не съм сигурна дали няма да повредя нещо. Дори и 2 чифта дънки да пусна излизат сухи и съответно за кратко се изсушават. Хавлиите суша на сухо за гардероб. В общи линии суша разделено по цвят и материя. Разбира се съобразявам и самите дрехи едни с други и не правя комбинации тип чорапи и бельо, или бельо и дънки и т.н., дори и при прането, за това мисля, че не е нужно да се коментира, предвид, че още при прането не са заедно.

# 95
Благодаря, Афродита.
Сега ще пусна абсолютно разделно по цвят и материя. И аз имам програма микс, пусках на нея, но някои дрехи бяха сухи, а други-не. Не зная за какво е подходяща - да не би за смесени тъкани, които имат в състава си памук и синтетика например, или някакъв процент еластан?

# 96
  • Сливен
Малко извън темата.Ще купуваме сушилня и искаме да я сложим върху пералня,която вече имаме.От различни марки ще бъдат и съответно не може да ползваме кит за свързване.Пералнята е с дълбочина 50см ,а сушилните всичките са 60см.Ходих в мебелна фирма,чакам ги да предложат вариант,но питам и тук ако някой се е сблъсквал с такава ситуация и е намерил решение.

# 97
oesi аз умувах за подобно решение с плот на планки и отгоре сушилнята. Някой в темата беше показал своето решение пак по този начин.
Аз после си намерих друго място за уреда, а и пералнята смених след това. Старата беше плитка.

# 98
  • Сливен
Мерси, ще търся из старите теми тогава.

# 99
  • София
Малко извън темата.Ще купуваме сушилня и искаме да я сложим върху пералня,която вече имаме.От различни марки ще бъдат и съответно не може да ползваме кит за свързване.Пералнята е с дълбочина 50см ,а сушилните всичките са 60см.Ходих в мебелна фирма,чакам ги да предложат вариант,но питам и тук ако някой се е сблъсквал с такава ситуация и е намерил решение.
Ще трябва да намерите мебелист да направи нещо като шкаф без врата за пералнята за да може сушилнята да "стъпи" в/у шкафа, щом пералнята е плитка.

# 100
Мерси, ще търся из старите теми тогава.

Има готови(модули) виж долу:

http://store.picbg.net/pubpic/5D/68/1f0b07ca03e85d68.jpg

# 101
  • Сливен
Проблема е ,че сушилняга е 50-55кг и ПДЧ плоскостите няма да издържат,това вече съм го коментирала с мебелната фирма.

# 102
  • София
Проблема е ,че сушилняга е 50-55кг и ПДЧ плоскостите няма да издържат,това вече съм го коментирала с мебелната фирма.
В момента експлоатирам пералня и сушилня една над друга в отворен шкаф от ПДЧ. Сушилнята е стъпила върху термо плот - като този на кухнята. Под него имам и изтеглящ се плот, на него слагам легена когато прехвърлям дрехите в сушилнята. Конструкцията няма проблем.

# 103

Кой те е излъгал за издръжливостта на конструкцията? Вече втора година в нас е по същия начин с 16мм.и не виждам проблеми.

# 104
  • Сливен
В мебелната фирма,където ходих собствениците са ми познати затова предполагам ,че няма да ме лъжат.Те са били в същата ситуация,но в крайна сметка са префасонирали кухнята си и сега пералнята и сушилнята са една срещу друга.При мен ще са в коридор и мястото ми е много ограничено,а е наложително купуването на сушилня.
Алфа дали би ми направила снимка за да им я покажа?

Общи условия

Активация на акаунт