Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 85 025
  • 794
  •   1
Отговори
# 150
Влизам и аз с въпроси. Държавен служител съм, но смятам да напускам. Не съм си пуснала предизвестието все още.
Какво се случва с оставащата за годината отпуската? От около 30 дена полагаема отпуска съм ползвала само 5. Ще ми я платят ли пропорционално на отработеното време за годината или ще изгори?
Има ли право работодателят да ми откаже отпуска докато ми "тече" предизвестието? Планувала съм /още от миналата година/ екскурзия и имам запазени хотели, самолетни билети и т.н.
Ще съм благодарна на отговор - виждам, че тук има много компетентни момичета  bouquet

# 151
Ще ти се изплатят 7 или 8 дни, в зависимост от това кога ще ти се прекрати договора.
Да, имат право да ти откажат отпуск.

# 152
Здравейте, момичета. Утре сутринта съм на интервю, фирмата се казва Ратолия Белла. Видях че една потребителка е споменала въпросната фирма в една от темите, но така и не е успяла да отиде. Някой може ли да ми каже нещо за тази фирма, че много почвам да се притеснявам  #Crazy

# 153
Ще ти се изплатят 7 или 8 дни, в зависимост от това кога ще ти се прекрати договора.
Да, имат право да ти откажат отпуск.
Много благодаря  bouquet  

# 154
Здравейте, момичета. Утре сутринта съм на интервю, фирмата се казва Ратолия Белла. Видях че една потребителка е споменала въпросната фирма в една от темите, но така и не е успяла да отиде. Някой може ли да ми каже нещо за тази фирма, че много почвам да се притеснявам  #Crazy
Няма за какво да се притесняваш. Отиваш просто на интервю. Едни хора ще ти задават едни въпроси. Ти също ще си зададеш твоите и толкова. Кое точно те притеснява в една покана за интервю?  newsm78

# 155
Няма за какво да се притесняваш. Отиваш просто на интервю. Едни хора ще ти задават едни въпроси. Ти също ще си зададеш твоите и толкова. Кое точно те притеснява в една покана за интервю?  newsm78

Може би това че не мога да открия информация за фирмата никъде другаде освен в самите обяви, и че не пише нищичко за тях в интернет. Само тук, в бг мама споменаха че е съмнителна работата, и оттам ...  Laughing Благодаря, стана ми по-спокойно. Ще пиша как е минало интервюто утре, ако има желаещи да разберат как е било.

# 156
Някаква фирма, продаваща никому неизвестна козметика за коса. Ще досаждаш на фризьорки по телефона. Дали е съмнителна, идея си нямам. Иначе, в търговския регистър можеш да провериш всяка фирма дали съществува, кои са и собствениците, каква и е дейността и т.н.

# 157
Някаква фирма, продаваща никому неизвестна козметика за коса. Ще досаждаш на фризьорки по телефона. Дали е съмнителна, идея си нямам. Иначе, в търговския регистър можеш да провериш всяка фирма дали съществува, кои са и собствениците, каква и е дейността и т.н.

Благодаря много!

# 158
Болничен е издаден на 28.04.17 г.До кога е срока да се представи в НОИ? Работодателят търпи ли някакви санкции за непредставен навреме болничен?

# 159
Мисля, че вече отиват директно или поне така ми казаха на мен през бременността.

# 160
От доктора отиват директно, но и фирмата трябва да го пусне.

# 161
Датата на издаване няма никакво значение. Важно е кога е представен на работодателя. По принцип срокът е до 10-то число на месеца, следващ месеца, през който е представен.
Имайки предвид, че 28-ми април е петък, по-скоро бих приела, че срокът е до 10-ти юни.

# 162
 ##Bvlgari## , За осигурителите срокът е до 10-о число на месеца, следващ месеца, през който осигуреното лице е представило при тях документите. За самоосигуряващите се лица - до 10-о число на месеца, следващ месеца, през който е издаден болничният лист, съответно, до 10-то число на месеца, следващ месеца, от който се иска изплащане на обезщетението.

Така че работодателят ти има срок до 10.06.2017г да представи болничния лист пред НОИ.

# 163
Болничния е представен на 28.04.2017 г. на работодателя.

# 164
Болничния е представен на 28.04.2017 г. на работодателя.

Грешката е моя в предишният пост, работодателя трябва да представи болничния в НОИ до 10.05.2017г.
Просто го попитай, ние няма как да знаем дали го е направил, или не.

Общи условия

Активация на акаунт