Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 85 159
  • 794
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Аз идвам с още едно питане. Този път се отнася за финансов консултант към Алианц. Нещата горе-долу като при NN ли стоят (в Алианц са на ГД).

# 391
В общи линии, да. Но подходът и обученията в двете компании са доста различни.

# 392
Лятна буря, Алианц имат план за привличане на нови агенти/ финансови консултанти.Обучават ги на местно ниво или идва някой мениджър от централата.Трябва да си научиш продуктите и да можеш да отговаряш на всякакви въпроси, свързани с тях. Има определени комисионни за всяка сключена застраховка и се изплащат коректно.Започва се с малки застраховки, примерно Гражданска отговорност, Имущество , Помощ при пътуване.Естествено започваш от мама, леля , съседката и т.н.Доста хора се отказват бързо, защото първите месеци може да не сключиш нито една застраховка и да нямаш никакви постъпления, било и 20-30 лв., примерно.В застрахователния бизнес се надгражда с години , добър консултант се става бавно и се учи постоянно.

# 393
  • КиТ
Трябва да имаш доста познати и доста голяма обкръжение от контакти,но за мен това си допълнителна работа трудно би се издържал от това Peace

# 394
Здравейте! Предстои ми да подам предизвестие за прекратяване на трудов договор. Работя в администрация, която има деловодна система. Необходимо ли е да се заведе предизвестието в деловодството с входящ номер или е достатъчно да се занесе в личен състав?

# 395
Здравейте! Предстои ми да подам предизвестие за прекратяване на трудов договор. Работя в администрация, която има деловодна система. Необходимо ли е да се заведе предизвестието в деловодството с входящ номер или е достатъчно да се занесе в личен състав?
Първо трябва да се представи на работодателя (обикновено прекия мениджър). После може и входящ номер от деловодството да му вземеш.

# 396
Привет на всички Simple Smile
Някой има ли наблюдения/мнение за AIG като работодател и по-конкретно за reporting позиция?

# 397
И аз се интересувам от AIG. Дано се появи някой, който да сподели информация...

# 398
Някой има ли опит с обявите в jobs.bg за други държави?

Харесах си обява за Германия, която твърди, че е директно от фирмата-работодател без посреднически БГ фирми  newsm78

# 399
Здравейте, имам малко неясноти относно една позиция, на която попаднах днес. Става дума за позиция, която не е в сферата на моята специалност, а в съвсем друга, но пък не се изисква опит за тази длъжност. В джобс.бг попаднах на тази обява за свободната позиция, за която е отбелязано, че е по програма "Младежка заетост". Има ли някакви изисквания за такъв тип свободни позици по програма, например възраст до 29 години и да нямам стаж по конкреткната специалност, за да кандидатствам. Срещала съм подобни обяви и това съм запомнила като изисквания примерно или тук става дума за различно нещо. Много харесах позицията и искам в тази сфера да се развивам професиоално и бих изпратила СВ. В обявата не са посочени някакви изизквания, свързани с тази програма "Младежка заетост". Ще се радвам някой запозват да даде информация.

# 400
Програма "Младежка заетост" е за лица до 29 г. тя е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Има много инфо в нета, потърси.

# 401
Програма "Младежка заетост" е за лица до 29 г. тя е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Има много инфо в нета, потърси.
Благодаря Ви. Ще потърся.

# 402
Най-добре се обади във фирмата и попитай дали обявата е по тази програма.
Ако е, трябва да отговаряш на условията.

# 403
Най-добре се обади във фирмата и попитай дали обявата е по тази програма.
Ако е, трябва да отговаряш на условията.

да, в обявата е посочено, че е по тази програма. Означава ли това, че трябва да съм регистрирана като безработна в БТ, тъй като не съм се регистрирала?

# 404
Според мен, да.
А ти нямаш ли право на обезщетение, защо не се регистрираш?

Общи условия

Активация на акаунт