Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 85 165
  • 794
  •   1
Отговори
# 405
Според мен, да.
А ти нямаш ли право на обезщетение, защо не се регистрираш?
Мисля, че нямам право на такова. В момента разглеждам обяви за работа и кандидатствам за подходящите и така попаднах и на тази по тази програма.

# 406
  • КиТ
Значи избрана съм като държавен служител,сегашния ми работодател се дърпа да ме пусни и си държи на 1м.за да можел да намери човек...
Какво да правя?
Да отиди в инспекция по труда?
То принципно договора и трудовата книжка са в София и те са длъжни по член.327 Ал.1т.9.Но тук шефа та местния клон се пени...цяла нощ не съм спала:(
Да се свържа с адвокат?

# 407

Плащаш му една заплата обезщетение и си тръгваш.

# 408
Е защо да плаща нещо, което не дължи?

А какво значи, че работодателя "се дърпа да те пусне"? Вързал те е за работното ти място ли? Подаваш едно заявление, че на осн. чл. 327.... се избрана да заемещ такава позиция и следователно прекратяваш трудовото си правоотношение с работодателя от еди коя си дата.

Дърпа се, не дърпа се, той не може да ти попречи да започнеш друга работа.
Така или иначе, трудовата книжка сама по себе си не ти е фатална. Като започнеш в ДА, ще ти издадат служебна и в нея ще ти внасят стажа. Най-много месец-два да не ти плащат клас, докато си представиш старата трудова книжка.

# 409
Къде пускат най-много обяви за работа? Аз по принцип гледам в джобса или в запалта, но в заплата много малко обяви качват...

# 410
Само jobs.bg. Изобщо няма друг сайт с обяви, който може да се равнява с него.

# 411
  • КиТ
Разбрахме се на 7ми да е готова трудовата книжка....днес умекна:)
По-спокойна съм.
Благодаря за съветите.

# 412
Само jobs.bg. Изобщо няма друг сайт с обяви, който може да се равнява с него.
Аз само тях знам(джобс и заплата), сега виждам от първата страница, че има и други,ама май джобса си е най-развития сайт за обяви.Само където нищо подходящо не изкача тези дни. Всичката работа е по курортите.  ConfusedRolling Eyes

# 413
Попаднах на обява на Телетек в джобса, но нямам познати, работещи там. Ще ми е полезно, някой, който е работил там или работи или има познати, да сподели мнение за тази компания-условия, заплащане, атмосфера или каквато и да е информация. Благодаря предварително.

# 414
Бих искала да попитам ейчарите по въпроси за работния процес и атмосфера. Доколко е нормално и се изисква да създаваш на служителите си атмосфера на забързаност и припряност, "на живот и смърт" (а то не е; даже напротив - колкото по-изпипани нещата, толкова по-добре) в по-големите фирми? Има ли тенденция (и/или традиция) да се товарят много (прекалено) служителите (било за да се икономиса от повече служители, било по други причини)? Ако да, то не си ли дават сметка работодателите какво причинява работният (такъв) стрес на служителите и до какво ги докарва (болест)? Не разбирам, наистина - колко и защо може да си усложнят сами хората живота, за няма нищо...

# 415
Това не идва от тях, а по-скоро от преките ръководители, проджект мениджъри, чийфове сек'ви и подобни.

# 416
Това не идва от тях, а по-скоро от преките ръководители, проджект мениджъри, чийфове сек'ви и подобни.

Не, знам, че не е от ейчарите Wink Питам ги защото са наясно с тенденциите - както у нас, така и "навън".

# 417
Ох, разбрах грешно  Hug

# 418
Бих искала да попитам ейчарите по въпроси за работния процес и атмосфера. Доколко е нормално и се изисква да създаваш на служителите си атмосфера на забързаност и припряност, "на живот и смърт" (а то не е; даже напротив - колкото по-изпипани нещата, толкова по-добре) в по-големите фирми? Има ли тенденция (и/или традиция) да се товарят много (прекалено) служителите (било за да се икономиса от повече служители, било по други причини)? Ако да, то не си ли дават сметка работодателите какво причинява работният (такъв) стрес на служителите и до какво ги докарва (болест)? Не разбирам, наистина - колко и защо може да си усложнят сами хората живота, за няма нищо...
Всъщност оставам с впечатление, че нищо не искаш да попиташ, а само искаш да се пооплачеш.
Ако не ти харесва - ставаш и си тръгваш. Всеки шеф има право да си създаде каквато атмосфера му се струва удачна. Стани шеф и диктувай ти атмосферата Wink Тогава на много неща ще погледнеш по друг начин.

# 419
Отказах предложение за 1100 бруто от кол център. За София става въпрос. По моя преценка са малко за София, а и мненията в бг работодател за фирмата са ужасни  Sad Не знам дали това е практика там или конкретните служители не са се справили с работата. Но те кара доста да се замислиш, както и огромното текучество на хора.
Служителката на човешки ресурси беше изключително възпитана, любезна и обяснителна, помоли ме да помисля хубаво, но отново отказах  Confused
Не знам дали взех правилно решение, но все повече доверието ми в работодателите намалява. Въпреки че все още са останали свестни и коректни хора сред тях

Общи условия

Активация на акаунт