Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 85 188
  • 794
  •   1
Отговори
# 480
От една страна рисувате някакви ужасни пазарско-махленски взаимоотношения, като между неграмотен работодател и ниско образован служител. От друга, описвате сценарии за прекратяване, все едно таен агент ще уволняват - принуди, служебни капани....вие всичките ли Никита си казвате?  newsm78

Чудни умозаключения.  Laughing
Не мисля да разисквам.

+1  Peace  Точно...!

Знам, че обичаш да се заяждаш с мен с повод и без повод.

Ще пропусна, благодаря! Не обичам да навлизам в обяснителен режим, особено с хора като теб. Остани със здраве!  Peace Peace

# 481
Ще пропусна, благодаря! Не обичам да навлизам в обяснителен режим, особено с хора като теб. Остани със здраве!  Peace Peace

Да, благодаря за което.

# 482
Миналия месец напуснах работа, както преди време бях написала, и имам изработени няколко дни плюс 7 дни неизползвам годишен платен отуск, който трябва да ми бъде уж изплатен. Принципно до 5 ни е превеждането на заплатите, но аз все още нямам, което за първи път ми се случва до сега в тази фирма.
Тук някой беше написал, че изплащането на остатъка неизползван платен годишен отпуск се давам с последната заплата.
Според вас да изчакам ли още няколко дни и ако не ми преведат изработеното и отпуска да се обадя и да "напомня" или да се свържа с инспекцията по труда, ако не ми изплатят дължимото. Само да отбележа, че една част ми превеждат по банков път, а останалото - на ръка. затова не исбързвам, защото може, пък, да ми ги дадат на ръка, знам ли. От друга страна щом ми изплащат по банков път това, което по договор ми се дължи, дали не трябва да чакам превода? newsm78 Не съм наясно в такъв случай как стоят нещата и как д действам. За сега си трая, защото не искам да пресилвам нещата и да правя проблеми, все пак проявявам разбиране, защото не знам каква  е причината този месец за забавянето.
Бих се радвала да дадете мнение или съвет как да действам.

# 483
flower91, обади се и попитай във фирмата кога ще ти изплатят отпуската.
При мен са се бавили и 2месеца парите, но ставаше въпрос за структура към министерство.

# 484
flower91, обади се и попитай във фирмата кога ще ти изплатят отпуската.
При мен са се бавили и 2месеца парите, но ставаше въпрос за структура към министерство.

да, ще изчакам още някой ден и ще звънна, тъй като имам изработени не малко дни, айде отпуската както и да е, но изработената заплата е редно да ми я изплатят поне.

# 485
Аз влизам тук просто да се оплача.От началото на годината си търся работа ,сега последния месец вече по упорито,защото завърших и висше.И единствените ми условия са да е до 17-17:30 и уикендите да почивам заради малкия.През 1 час съм в джобс,ходя като гламава по интервюта ,в Бюрото съм регистрирана...и от никъде нищо. Sad До сега си го мислех просто ,но сега вече съм убедена ,че за държавна работа трябва да имаш много твой човек ,че за да почнеш.Просто съм възмутена от цялата помия и всичко ,което те обезсърчава.После стойте в България. #Cussing out

# 486
6u6ulina, а защо искаш държавна работа?
Не е високо платена, освен ако не си на висок пост и дори тогава основната заплата пак не е кой знае какво.
Изключвам ако става въпрос за София.

# 487
6u6ulina, а защо искаш държавна работа?
Не е високо платена, освен ако не си на висок пост и дори тогава основната заплата пак не е кой знае какво.
Изключвам ако става въпрос за София.

ами ,заради работното време.Не е много,да,особено ,ако си някой младши специалист като мен /защото нямам опит/ ,ама е по-добре ,отколкото без нищо.

# 488
Наистина е много трудно, когато си без стаж. Ако знаеш чужд език, може да наблегнеш на това.

Ако си от София, има много обяви, все отнякъде ще те огрее.  Peace

# 489
6u6ulina, така си ограничаваш много търсенето, а и не само на държавна работа работното време е до 17-17.30ч.
Заплащането за младши специалист започва от мин.раб.заплата, което е буквално смешно.

# 490
Не съм от София.И е още по-трудно.
Ограничавам го ,но нямам особен избор.Искам да мога да си взимам детето от градина.Заплатите са смешни ,но в града,в който живея и на частнин да работиш ще взимаш 100лв повече,а ще бачкаш до 20-21 часа и ще си на смени,без почивка.Няма да ви кажа като ходих на някои интервюта винаги наблягаха по няколко пъти на въпроса ''А има ли кой да гледа детето' .Отделно в една застрахователна компания интервюиращият ме попита ''А ти с тея дънки ли смяташ да ми работиш'' ,бях с едни накъсани дънки. Crossing Arms А работата им е по програми за 6 месеца...От друго място като ходих ,алко по-късно ми се обадиха да ме разубеждават,че било на мин.заплата и само временно и ми предложи работа в хотел в курорт  hahaha който всеки може да почне за сезона някъде.Но просто на мен не ми отърва като си семеен с малко дете.

# 491
Понякога човек може да чувства, че е нежелан или сам той да не харесва работата си, но стои по причина на това, че взема добра заплата. Примерно. Ами да, никак не е невероятно. Не харесваш натовареността, някои отношения с работодателя и пр., но размерът на заплатата те държи. Според мен в някой компании това даже се прави умишлено. Не ти дават купища пари така че да потънеш в пачки, но пък дават повече от средното за длъжността. Получава се нещо като постоянен шах. .........
Ей няма угодия  Joy Всеки си има различни приоритети - един парите, друг славата, трети - удоволствието ....  Какъв е проблемът тук не разбирам - ако не ти харесва и толкова е гадно, ставаш и си заминаваш.
Аз съм така повече от 10 години  Mr. Green не харесвам много неща, но взимам голяма заплата и си стоя и си трая, въобще не ми пука желана ли съм или не.

# 492
Няма проблем. Преди време имах един от пренапрежение, но отмина. Сега общо взето съм с твоята нагласа. С тази разлика, че не мога да кажа "вземам голяма заплата". По-скоро малко по-висока от сходни позиции в други фирми. И с повече от като цяло обичайната за жени със средно образование. Въпреки че... разправят продавачките в мол вземат по 800. Та не се знае дали не трябва да си сверя часовника. Всъщност затова чета в темата.

# 493
Отделно в една застрахователна компания интервюиращият ме попита ''А ти с тея дънки ли смяташ да ми работиш'' ,бях с едни накъсани дънки. Crossing Arms

Ако искаш да получиш дадена позиция, не те съветвам да ходиш с дънки (особено пък накъсани) на интервюта.

# 494
  • София
Отделно в една застрахователна компания интервюиращият ме попита ''А ти с тея дънки ли смяташ да ми работиш'' ,бях с едни накъсани дънки. Crossing Arms

Ако искаш да получиш дадена позиция, не те съветвам да ходиш с дънки (особено пък накъсани) на интервюта.

Тамън това щях да кажа. Не е нужно на всяко интервю де се ходи с костюм, но все пак трябва да се съобразяваме.

Общи условия

Активация на акаунт