Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 85 153
  • 794
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, имам нужда от съвет. Като ходих днес да се подписвам в Бюрото по труда ми казаха , че има обявена длъжност за работа в Агенцията по заетостта и срока за кандидатстване е до утре, аз казах на служителката , че ще си помисля и сега се чудя какво да правя, защото си търся работа с редовно работно време, но в химическата област(но ако продължа да  чакам да ме потърсят ще си остана без работа). Ще се радвам ако някой , който е работил в БТ или е наясно с длъжността ме посъветва. Благодаря предварително!

# 361
  • КиТ
Ами пробвай нищо не губиш Peace
Аз се учудвам,че са ти казали,понякога ги поприкриват тия длъжности  Whistling

# 362
Hint, в заповедта не се пише сума на обезщетението. Пише се само за колко дни се полага обезщетение. А допълнителен документ за това, че не си ползвала отпуск, едно че няма да ти издадат, но и второ, не е нужен. Щом си получила обезщетение за неизползван отпуск, то е ясно, че не си ползвала този отпуск. Т.е. самата заповед се явява такъв документ в твоя случай.
Всъщност в крайна сметка вчера ходих да си взема трудовата книжка и се оказа, че това, че съм подписала заповедта, в която фигурира и частта с обезщетението за тези 7 дни платен годишен отпуск, което мми се дължи, е просто формалност. Няма да ми се изплати, което смятам за нередно и енкоректно от тяхна страна и в такъв случай май нищо не мога да направя.

# 363
Можеш да заведеш дело
Но изчакай, може да ти го платят все пак, не вярвам да си го спестят

# 364
Пусни жалба в ИТ, ще им назначат проверка и ще ти принудят да ти ги платят. Може първо да ги информираш за намерението за жалба и те да решат веднага да ти ги изплатят.

# 365
Здравейте,някои има ли актуална информация за  работа в БАЕЗ,гледам ,че имат обяви,но никъде не откривам мнения за фирмата  като работодател..Някой може ли сподели мнение за тях работна среда,отношение..може и на лично.

Благодаря!

# 366
Пусни жалба в ИТ, ще им назначат проверка и ще ти принудят да ти ги платят. Може първо да ги информираш за намерението за жалба и те да решат веднага да ти ги изплатят.
И аз си мислех за този вариант в крайна сметка. Аз подписах, че ми се дължи обезщетение за 7 дни, а реално след това не са ми дали да подпиша, че съм получила такова, като отидох вчера за трудовата книжка.

# 367
  • София
hintt, взе ли си последната заплата? На мен ми преведох обезщетението заедно с нея, не съм подписвала нищо, че съм ги получила

# 368
hintt, взе ли си последната заплата? На мен ми преведох обезщетението заедно с нея, не съм подписвала нищо, че съм ги получила
Не. За май я взех, предпоследната е всъщост, а от този месец имам 3 дни и се надявам да ми преведат паричките следващия месец, а може би с тях и обезщетението.

# 369
Не. За май я взех, предпоследната е всъщост, а от този месец имам 3 дни и се надявам да ми преведат паричките следващия месец, а може би с тях и обезщетението.

Винаги е с последната заплата. От поста ти не се разбра, че не си получила последното си възнаграждение. Може би да са коректни, изчакай да получиш парите за последния месец.

# 370
  • Пловдив
Не знам дали въпросът ми е за тук, но ще пробвам Simple Smile Приятелят ми е утре на интервю към застрахователна компания NN (бившо ING доколкото прочетох). Имате ли някакви впечатления от компанията? Или да ме насочите към друга тема, където да отправя питането си.

# 371
И аз си мислех за този вариант в крайна сметка. Аз подписах, че ми се дължи обезщетение за 7 дни, а реално след това не са ми дали да подпиша, че съм получила такова, като отидох вчера за трудовата книжка.
Имаш някакво грешно очакване по-скоро. Очаквала си да подпишеш нещо, че си получила тези пари и понеже не си получила документ за подпис, си решила, че няма да ти изплатят парите. Или поне аз така разбрах.
Първо, не виждам как ще ти дадат да подпишеш, че си получила нещо, което не ти е изплатено. Второ, всички обезщетения, свързани с прекратяването се изплащат с последното дължимо възнаграждение. И трето, не се изготвя отделен документ, че си получила подобно плащане. Фишът за заплата е документа за справка. Според мен прибързваш със заключенията.

# 372
Не знам дали въпросът ми е за тук, но ще пробвам Simple Smile Приятелят ми е утре на интервю към застрахователна компания NN (бившо ING доколкото прочетох). Имате ли някакви впечатления от компанията? Или да ме насочите към друга тема, където да отправя питането си.
А какъв точно е въпросът?  newsm78

# 373
Подготви се да тормозиш всички познати и да им предлагаш застраховка. Не е за всеки. И не разчитай на доходи през първата година.

П.П. Сега видях, че не става дума за теб. Blush

# 374
Ееее, ти изби рибата. Разбира се, че една година ще работи, но няма да има доходи. Как ли не. Освен това изобщо не е ясно дали интервюто е в застраховането. И дали е за агент. Едно, че може да е в пенсионното осигуряване, друго че може изобщо да не е в продажбите. Чакай поне да си зададе въпроса момичето преди да и чертаеш катаклизми.

Общи условия

Активация на акаунт