Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 85 156
  • 794
  •   1
Отговори
# 375
То и пенсионното не е много различно.
Не пречи да си кажа мнението, той да си решава.

# 376
  • Пловдив
Позицията е за финансово-застрахователен консултант. Основно се интересуваме (и аз, и той) дали негативните коментари са истина и какъв работодател е компанията. Повече за позицията предполагам, че ще разбере утре по време на интервюто.

# 377
Компанията е ОК, но работата не съвсем.
На място ми е било мнението. Peace
И е на ГД.

# 378
Като работодател е с репутация на един от добрите такива. Въпросът е обаче, че ако е консултант, той вероятно няма да е на трудов договор. Има доволни, има и недоволни от условията им.
По принцип, ако е решил да се развива в тази сфера, добре е да опита, най-вече защото обученията на NN са едни от най-добрите.

На място ми е било мнението. Peace

Коя част от него? Че първата година няма да има доходи ли? Защото мен точно това ме накара да реагирам. Пресилено и напълно невярно.

Последна редакция: вт, 13 юни 2017, 21:31 от Нищо лично

# 379
# 380
Точно това е много вярно, колкото и да е отворен. Трябва му време да си създаде мрежа от клиенти.

# 381
  • Пловдив
Благодаря за мненията.

# 382
  • КиТ
Ако е в офис тормози клиенти за сключване на нова застраховка,ако е за агент е още по зле,щото колкото клиенти зариби толкова и пари ще има като доход,щото там вече не се води на труд.договор Peace

# 383
Ако е в офис тормози клиенти за сключване на нова застраховка,ако е за агент е още по зле,щото колкото клиенти зариби толкова и пари ще има като доход,щото там вече не се води на труд.договор Peace

Нали и аз това казах.
Пък зарибяването хич не е лесно.
Застраховките (човешки) не са доходоносни и хората вече не се лъжат.
От рисковите не се печели толкова.

# 384
Искаш да кажеш, че е имало период, в който хората "са се лъгали", че застраховките Живот са доходоносни?! Това би значело липса на елементарна финансова грамотност. Застраховката Живот обезпечава рискове и има спестовен характер, а не инвестиционен. За каква доходоносност изобщо може да е ставало дума, та някой да се "излъже" да внася пари 20 години?

# 385
Здравейте, първо се извинявам, че така "нахълтвам" в темата, но сметнах, че е подходящо място да си задам въпроса. Май месец сключих граждански договор с една агенция за няколко дни ангажимент към чужда фирма и след подписване на необходимите докуемнти и изпълнение на работата, която ни беше възложена и съответно коректно свършена, все още не сме си получили превод на парите от агнецията. Свързахме се с тях и ни увериха, че ще ми бъдат изплатени още същия или най-късно следващия ден (това миналата седмица). В понеделник същите обещания, вчера след опит да се свържа с тях, ми се затвори телефонът и не мога да се свържа с тях. А парите трябваше да ни бъдат исплатени до петък-миналия.
С две думи не спазиха договора помотношение на заплащанет и датите, дадни като срок за това.
Как да процедирам и има ли такава практика със забавяне на заплащането, когато става дума за граждански договори?Днес смятам да отида до агенцията и да се видим личко, тъй като по телефона явно няма д амога да е свържа с тях.

# 386
Искаш да кажеш, че е имало период, в който хората "са се лъгали", че застраховките Живот са доходоносни?! Това би значело липса на елементарна финансова грамотност. Застраховката Живот обезпечава рискове и има спестовен характер, а не инвестиционен. За каква доходоносност изобщо може да е ставало дума, та някой да се "излъже" да внася пари 20 години?

Да не спамим повече. Слагам в скрит текст.

Скрит текст:
Да, не само е имало, а все още вероятно има хора, които се хващат на лъжите на консултантите, че след Х години ще имат спестени пари, че даже и доходност. Само, че никой не им казва колко от техните пари ще отидат за такси и комисионни на същите тези консултанти. И накрая ще вземат в пъти по-малко, отколкото са внесли. Защото хората по принцип не вярват, че ще умрат през периода и вярват в щастливия край.
Така, че дори спестовност няма.
А сегашните застраховки са нов модел, инвестиционни направо и там също има заложена доходност. Погледни някой сайт, имат и калкулатори.
Зарибяват ме и мен от половин година, ясна ми е картинката.

Същото е с пенсионните фондове. Такси и удръжки, колкото искаш.

# 387
Дева, аз достатъчно дълго време съм работила в сектора, така че няма нужда да ме препращаш към калкулатори. Единствената разлика е, че на мен застрахователните продукти са ми ясни от опит, а не от лични интерпретации. А колкото до това, че застрахованите лица получавали по-малко отколкото са внесли, това не е вярно (ако говорим в абсолютни стойности, разбира се).
(Уточнявам, че не съм продавала застраховки, ако това има значение.)

# 388
Не искам да споря с теб, пък и темата не е за застраховките.
Не са лични интерпретации, а личен опит с такава, "спестовна", в края на срока получих в пъти по-малко.

# 389
Не искам да споря с теб
Не си личи 😉

Общи условия

Активация на акаунт