Работа, CV-та, HR-и, съвети - 59-та тема

• 85 216
  • 794
  •   1
Отговори
# 495
6u6ulina, а какво си завършила?

И да, недопустимо е да се отиде на интервю за работа с накъсани дънки, ако ще да са последен писък на модата.

# 496
Прави сте за дънките ,признавам  Embarassed  Ама като се замисля аз нямам делови дрехи май  newsm78 Всички блузи ,потници ,рокли ,дънки са все спортно елегантни  Whistling
Sesylle - Стопанско управление  Peace

# 497
Аз влизам тук просто да се оплача.От началото на годината си търся работа ,сега последния месец вече по упорито,защото завърших и висше.И единствените ми условия са да е до 17-17:30 и уикендите да почивам заради малкия.През 1 час съм в джобс,ходя като гламава по интервюта ,в Бюрото съм регистрирана...и от никъде нищо. Sad До сега си го мислех просто ,но сега вече съм убедена ,че за държавна работа трябва да имаш много твой човек ,че за да почнеш.Просто съм възмутена от цялата помия и всичко ,което те обезсърчава.После стойте в България. #Cussing out
Не е случайно, че не можеш да си намериш работа, замисли се къде грешиш. На първо четене според мен изглеждаш небрежна и невнимателна, не знам дали е така наистина. По принцип ако много ти се налага да започнеш работа - поне в началото докато се докажеш, че си добра, трябва да си склонна на някакви компромиси - например за работното време.
И също тема за размисъл е - ако в България не можеш да си намериш работа (в което не ми се ще да вярвам), какво ли би работила извън нея ... По-полека с прибързаните заключения... Успех  Peace

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 11:19 от Анонимен

# 498
6u6ulina, купи си един панталон, който да не изглежда като типичните дънки. Инвестицията не е голяма, а впечатлението което създава е далеч по-добро. И няколко по-елегантни блузи и си готова.
Никой не казва да ходиш с костюм на интервю за работа, но приличният вид е от голямо значение.
Особено ако търсиш сериозна работа, а не каквато и да е.

# 499
6u6ulina, купи си един панталон, който да не изглежда като типичните дънки. Инвестицията не е голяма, а впечатлението което създава е далеч по-добро. И няколко по-елегантни блузи и си готова.
Никой не казва да ходиш с костюм на интервю за работа, но приличният вид е от голямо значение.
Особено ако търсиш сериозна работа, а не каквато и да е.

да ,заела съм се с това  Peace Simple Smile

# 500
Да, като почнеш вече работа, и ако наистина атмосферата позволява по-младежко и неформално облекло, ще си носиш и скъсаните дънки. Но на интервю е добре да си с по-изчистено облекло, дори да е просто бяла тениска и обикновен панталон. Пак е по-добре от нещо екстравагантно

# 501
Да, като почнеш вече работа, и ако наистина атмосферата позволява по-младежко и неформално облекло, ще си носиш и скъсаните дънки. Но на интервю е добре да си с по-изчистено облекло, дори да е просто бяла тениска и обикновен панталон. Пак е по-добре от нещо екстравагантно
Съгласна съм с вас.Просто стилът ми не е такъв делови и никога не съм купувала такива дрехи.Но...явно е време  Hug

# 502
  • Пловдив
Би могла и с дънки да идеш на интервю, но с хубава риза нагоре /не тениска или потник/, а и да не са накъсани, все пак. Simple Smile

# 503
Винаги се съобразявам какво обличам на интервю, гледам да е най-хубавото. А след това вече питам дали има изискване за облекло и т.н. Сега например на новата ми работа няма никакво изискване, шефа каза да се обличаме както ни харесва, докато на старата работа задължително с дълъг панталон и затворени обувки.

# 504
  • София
Не е нужно дрехите да са делови.
Един панталон или пола с блуза са съвсем ОК. Един шал за да разчупиш вида и това е. Не е нужно панталонът да е от онези с ръб или пък костюм.

# 505
Дрехите може да са спортно-елегантни, но да не са прокъсани или с големи щампи, пайети, прекалено шарени, както са те посъветвали по-горе. Peace
Може с тъмен панталон или дънки, или пък пола до коляно, отгоре риза.

В малките градове е трудно, няма толкова обяви за свободни места, но все някъде може да те огрее.  Peace

# 506
Мога ли в тази тема да задам въпрос за графика за работното време при сменен режим на работа? Ако има обособена такава, моля, насочете ме към нея.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 21:51 от X-RayLily

# 507
Здравейте,

искам да си взема препоръки за работа от сегашния си работодател (това дали е възможно)и съответно да поискам такава от бившия(напуснах преди около 1 гидина).Те са големи компании и предполагам,че искането следва да е насочено към отдел  човешки ресурси.Необходимо ли е да ги уведомявам за къде ми трябва или само да им напиша,че моля да ми бъде издадена препоръка за работа.Има ли срок в които трябва да ми предоставят документа,имат ли право да ми откажат.

Много ще съм благодарна,ако някои запознат се включи.

# 508
  • Сф
Не са въобще длъжни да ти дадат препоръки, срок няма. Аз бих се свързала с преките си шефове и бих ги помолила тях директно, а не ЧР. Те почти нямат наблюдение върху твоето представяне, че да са компетентни.

# 509
Насочил се към ЧР ,защото ми се струва,че подготвят, формата която прекия ръководител попълва,изходират документа и го изпращат.Но може би да не е така.

Общи условия

Активация на акаунт