Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 481
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Iskrena, на първо търсене намерих този списък: https://www.hoerzu.de/files/wissen-service/gesundheit/Krebsaerzte-tabelle.pdf. Разгледай за информация страниците на https://www.krebsgesellschaft.de/ и https://www.krebshilfe.de/. Сигурно има и много други организации, тези двете ги видях във файла. Ето и списък на лекари, които се занимават точно с рак на простатата (нямам представа колко е достоверен): http://www.leading-medicine-guide.de/Krebs-Blut/Prostatakrebs. Тук има оценки от пациенти: https://www.jameda.de/arztsuche/?new_search=1&gruppe=K&f … DA42&h_where=. Порови се в интернет с различни комбинации от ключови думи. Успешно лечение!

Bandiera rossa, аз суша всичко навън. При тези температури прането съхне за отрицателно време. Simple Smile

asyalein, не, не... в немски магазин беше случката. Иначе бяхме във Франция... с кола, затова имаше място за толкова неща. Laughing

BBeLLa, разбирам притесненията ти, но го давай по-спокойно. Peace Децата нямат нужда от толкова дундуркане... едно време родителите ми не разбраха почти нищо от моето търсене на информация, подготовка на документи, търсене на квартира и т.н.

Снощи бях на родителска среща на бъдещия първокласник. В класа му ще има дете, което ще повтаря. Shocked Беше в групата на моето дете в детската градина. Будно дете, но от проблемно семейство (тийн-майка и липсващ баща, но налични доста други роднини). Как обаче изобщо е възможно да се наложи да повтаря първи клас?!?!?! Недоумявам. За мен и училището е виновно. Има Förderstunden по немски и математика, има занималня, има социални работници... защо никой не му е помогнал? Много мъчно ми стана.

# 331
Синьо възможно е детето да не е било готово за у-ще на 6 г. И да ти кажа, дори и 1 ви клас има нужда родителите да работят с детето. Такава е системата (мой извод).

При нас е влажно и бавно съхне . А за да го обръщам трябва да си стоя у дома ....

# 332
  • Чукарландия
BBeLLa, разбирам притесненията ти, но го давай по-спокойно. Peace Децата нямат нужда от толкова дундуркане... едно време родителите ми не разбраха почти нищо от моето търсене на информация, подготовка на документи, търсене на квартира и т.н.

Притеснения няма как да няма, но се надявам всичко да си дойде на мястото. Няма нужда от дундуркане, а от побутване, защото сега точно го тресат едни любови и много, много не си дава зор, защото пък и любимата девойка остава да учи в Бг, та нищо чудно (стискам палци да не...) синковеца да каже, че въобще не иска и няма да замине за Германия. Преди години още, когато бяха по-малки и искахме да се преместим там, той не искаше, тогава направихме уговорка да завършат средното си образование в Бг и да продължат ученето в Германия. Тогава с това условие се съгласиха. Но оттогава много вода изтече, много желания се промениха, някои отпаднаха, други дойдоха на преден план, та всичко очаквам... Като ги перат хормони, очаквай неочакваното... Mr. Green

Много ми стана мъчно за първолачето... Sad

# 333
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Как обаче изобщо е възможно да се наложи да повтаря първи клас?!?!?! Недоумявам.

тук не се гледа на повтарянето така негативно както в Бг.
съседчето не е от проблемно семейство, даже напротив, но не се справяше с темпото и материала и също по средата на годината го върнаха един клас надолу. Peace майката го преживя много тежко, но после ми каза, че е била правилната крачка, детето се е успокоило и се справя много добре.
тук повтарянето не е наказание, а просто дават време на детето.

Банди, на двора нагрява здраво, пече яко слънцето и за нула време изсъхват.
иначе имаме таванско помещение (с мухъла  hahaha), там е жега обикновено и правя течение, та също съхнат бързо.

да се оплача: дръжката на вратата на гаража ръждясала и се счупи. казваме на собственикът и той праща мейл, че се е обадил на Hardwerker да ни се обади и да си уговорим термин. никой не се обажда и звъня аз.
та, Hardwerker ми казва, че той не се занимава с такива неща, дали ми били грешен телефон.
беше 7.50 сутринта, не бях пила кафе, викам си ОК, може и да съм объркала телефона.
поглеждам му уеб страницата: Schlüsseldienst, Schlosser и какво ли още не, точно по темата.
поразпитах: предпочитал да върши работа, където печели повече... ooooh!
от 3 седмици сме без дръжка!!!

# 334
Iskrena,  успех!

Синьо, в училищната група разискваме същия казус. Много може да са причините за повтаряне, обикновено комплексни.

Прането съхне за часове навън. Само зимата ползвам сушилня.

# 335
BBeLLa, ааа... то при вас е сложно. Laughing Ще се наредят нещата. Hug

Знам, че по принцип не се гледа с лошо око на повтарянето, но не ми беше минавало през ума, че и първокласници повтарят... нали уж първи клас не бил толкова труден, а и децата преди това са наблюдавани от персонала в ДГ, при нас с бъдещите първокласници работят веднъж месечно и учители от училището, някои деца минават и на преглед при специалист... Както и да е. Не знам подробности, причините наистина най-вероятно са комплексни. Дано да се справи детето и да не се травматизира от факта, че повтаря!

# 336
  • Немция
Синьо, в у-щето на сина ми във всеки клас има някое повтарящо първи клас дете, да не кажа 2-3. И на мен ми е странно, че толкова обичайно е да се повтори 1 клас, но в много от случаите децата имат проблеми с концентрацията или им е трудно да четат/смятат. Не знам кой как би бил приел подобна ситуация, мен би ме натоварило психически.

Бела, чета те и си мисля какви ли ще ги "къдрят" нашите синковци, когато поотраснат. Sunglasses

Ася, мудна история! Rolling Eyes

# 337
Синьо,
когато дъщерята мина във втори клас, се оказа, че едно от децата има проблем с четенето (явно е бил много голям) и остана да повтаря. Сега дъщеря ми завършва 4 клас и отива в гимназия (да похваля на мама умницата), а една от съученичките ѝ още след великденската гимназия бе върната в 3 клас обратно, защото системно идвала с ненаписани или грешни (в смисъл други) домашни. Успехът ѝ е много слаб. Това дете ходи на занималня. Там важи правилото за учене 1 час и после край. Явно на детето му трябва повече време и обяснения, но като няма кой да обърне внимание, се стига до това. Каквото си написал, това е. Забелязала съм например, че ако искаш да вървиш напред, трябва да си пишеш всичките домашни. Сега съм малко притеснена, защото от 2 клас догодина и моят син тръгва на занималня по цял ден, а аз на работа и съответно, като го знам колко е разсеян, май ще трябва да си дописва домашните вечер.

# 338
Здравейте!Другата седмица детето ще пътува с баща си за БГ и аз не мога да се сетя-на връщане към ДЕ освен декларацията за пътуване само с единия родител,която сме направила за излизане от България (оригинал и копие),трябваше ли да се носи и акт за раждане на детето (оригинал и копие) или не? Напоследък все пътуваме всички заедно и съм забравила...  Blush

# 339
Да попитам  Simple Smile,
ще имам ли проблем ,ако си изтегля антивирусна ?Вие какво и как  ползвате?

# 340
Добър ден, бърз въпрос-формуляр Е104 от здравната каса в България превежда ли се на немски или директно се праща на немската здравна каса? Благодаря ви предварително!

# 341
sunny акт за раждане носим при всяко пътуване. Рядко са го искали, но пък си спестяваме неприятни емоции в слу4ай 4е го поискат.

Според мен това с повтарянето на 1 ви клас е вид корекция на системата да се тръгва на 6г. на у-ще. Много деца не са готови на това. Съдя и по нашия малкия, който не беше готов, съвсем явно за нас, но не ни се искаше да ходим по институции и да го изкараме изостанал. Не там беше проблема. Просто на детето му се играеше и изобщо не му беше във фокус ни 4етене , ни букви нито нищо и си беше баш за още една година детска градина. Сега с общи усилия и се опитваме бе стрес изкарваме 1 ви клас. Ако не е негативния елемент в понятието повтаряне и не се води в досието, а и делението между "първокласници"и "големи" , може би бих помолила даскалите да го оставят още една година в 1 клас. Но при тези обстоятелства няма .

# 342
  • München, Deutschland
Да попитам  Simple Smile,
ще имам ли проблем ,ако си изтегля антивирусна ?Вие какво и как  ползвате?

Ако си е безплатна или демо версия, няма проблем.
Вкъщи не ползваме никаква, най-малко от 10 години не съм се занимавала с антивирусни, вкл. и докато бях в Бг. Не виждаме смисъл от тях.

# 343
Ще се запиша за късмет,
утре имам телефонно интервю с една дама от arbeitsagentur.de,
а и да ви следя по-лесно.

# 344
Акт за раждане на децата не нося никога. Имам си декларация, ние с мъжа ми сме женени, с една фамилия и децата носят същата фамилия. За какво е актът? Какво може да докаже той? Дори при пътуване с друг придружител, не родител, какъв е смисълът?

Bandiera rossa,
при нас децата, които повтаряха 1 клас, бяха тръгнали на 7 г., а не на 6. Момичето, което пък върнаха от 4 в 3 клас беше също тръгнало на 7, като преди това беше изкарало и специален пред училищен клас. Според мен не зависи толкова от това, колкото дали и доколко ти обръщат внимание, какво е отношението в къщи към училището, дали наистина нямаш някой проблем с четенето и концентрацията . Двете ми деца са родени май и юни, съответно са най-малките във своя клас, а се справят отлично без да ги мъча. Другаде е проблемът.

Общи условия

Активация на акаунт