Слънчево-усмихната 195-та пролетно-лятна немска тема.

• 60 807
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Германия
Можете да потърсите и "Windelwagen", идва камион на определена дата и на определено място и може да се купи на едро и по-ниска цена. В интернет има според региона и дата на продажбите. Иначе във всеки супермаркет и дрогерия има пеленки/памперси...

# 676
Нашата педиатърка в България написа имунизациите на децата с латинските им наименования в българските здравни книжки и така ги приеха в Германия, без превод.

# 677
  • Някъде в мечтите си
Благодаря момичета. 💐 Ще ги погледна тези форуми дали е обсъждано нещо по моя въпрос с училищата.

# 678
Понеже сте на тема памперси, да попитам. Донесоха от Германия на внука ми опаковка Pampers,  в оранжево, не в зелените опаковки, които са най-разпространени. Снаха ми много ги хареса и иска да и донеса от тях. Гледах във всички дрогерии - Мюлер, Росман, ДМ, но никъде не видях такива. Случайно някой да може да ми каже откъде да се сдобия с тях?

# 679
  • Англия
Тези ли https://www.dm.de/pampers-windeln-sleep-und-play-groesse-3-midi- … 015400885399.html
Във всяка дрогерия съм ги виждала. До края на месеца ДМ предлагат безплатна доставка.

# 680
Май са това. Уж гледах в ДМ.  Rolling Eyes Ще потърся, благодаря за информацията!  bouquet

# 681
А имунизациите на децата, трябва ли да са преведени? И как въобще стои въпроса с тях?
На нас имунизациите ни бяха нанесени върху една бланка,но на латиница. Така ги приеха тук. Вече ако има някакви епикризи или други здравни документи ,с които трябва да е запознат педиатъра тук , ще трябва да се превеждат.

# 682
Здравейте!
Относно имунизациите-нашите бяха написани на латиница в имунизационния календар и нямаше проблем-за едната ме попитаха за какво е точно и аз погледнах в Google и им казах...

Момичета,поканиха ни на сватба след 3 месеца (булката е българка,а момчето е немец) и се чудех как се процедира с подаръците тук? Пари в плик ли се дават  или се купува нещо...Аз ще попитам и младоженката,но ми стана интересно какъв е вашия опит! Simple Smile

# 683
Момичета,поканиха ни на сватба след 3 месеца (булката е българка,а момчето е немец) и се чудех как се процедира с подаръците тук? Пари в плик ли се дават  или се купува нещо...Аз ще попитам и младоженката,но ми стана интересно какъв е вашия опит! Simple Smile

Все пликове ми се е налагало да давам до момента..

# 684
  • Германия

Зависи как предпочитат да получат парите, по български в плик или по немски - сгънати в някаква форма и я окачени на дръвче, я в рамка сложени.. прилагам линк да онагледя > https://www.geschenke24.de/geldgeschenke-hochzeit?gclid=EAIaIQob … AYASAAEgLtyPD_BwE

За мен това е безкрайно тъпо, но всеки с разбиранията си  Laughing

# 685
Aко знаеш какво предпочитат младоженците, можеш да им вземеш ваучер за нещо лудо, което да им хареса - примерно за полет с балон, скок с парашут или подобни

# 686
На кои документи трябва да се слага апостил?

# 687
Благодаря за идеите за сватбата! Simple Smile Май ще дадем пари,но мисля да не са в плик,а да измисля нещо по-интересно!

Сега пък съм в търсене на бутилка за детската градина,но тези с тесните отвори много трудно се почистват-вие какви използвате?В яслата бях занесла от тези металните,но те така и не я изполваха... Rolling Eyes

# 688
  • Berlin
Може от тези със сламка, напр. Авент имат такива. Даже и аз мисля такова да взема, но пък в списъка ми няма посочено шише за вода, та ще ги питам първо.

# 689
  • Germany
При нас не разрешаваха да си носят бутилки с вода, така че питайте 1во.

Общи условия

Активация на акаунт