Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 776
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
vici75, не си си намерила подходящите продукти просто.  Peace

# 256
  • Sofia
Може би цвета не си уцелила. Аз с фдт с неподходящ цвят изглеждам потресаващо. Но когато е точния цвят с дневен крем, основа, фдт, пудра и руж изглеждам в пъти по-добре, отколкото без нищо.

# 257
  • тук и там
Имам във къщи ДУ,но ФДТ.Като покривност е супер,но нещо цветовете на продуктите на  ЕЛ не ми пасват.Или не мога да оцеля ..Не знам-имам и свободната им пудра-и тя е същата работа.Не че на Шанел ми пасват,но поне не жълтеят толкова.На Шанел -единият ми е по-светъл,другият ми е по-тъмен от цвета на кожата.Взех по-светлия.Миоки и аз съм така като че ли.Със мазна кожа съм-може би това е от решаващо значение.Предполагам, че се смесват себиум и ФДТ(ВВ,СС) и за това се получава така . newsm78 .За изглеждането по-добре,и със СС и със ФДТ -изглеждам по-добре от колкото натюрел . Mr. GreenПоне в началото..после се променя картината..
vici75,пробвай да нанесеш със гъбичка преди да ги отпишеш.Ако и тогава е зле-пробвай някой ВВ крем.При положение че си със суха кожа и малки несъвършенства по кожта -това ми се струва най-подходящо за теб.На мен мазната кожа ми е проблем-иначе бих ползвала ВВ крем със  голямо удоволствие. Peace

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 18:52 от Kaisia

# 258
Ем, уж слагам ФДТ да изглеждам по-добре и в началото е така, но след като "попие" и хем си личи че съм се мазала с нещо, хем си личат петната отдолу, хем лъщя. Ако сложа пудра да убия лъскавината, изглеждам прекалено матово напудрена, после пак лъсвам.
Въобще не се разбирам с тия фон дьо тени  Laughing

# 259
Аз не спирам да пробвам. То с четки, то с гъбички, с пръсти, с тампончета, скъпо, евтино....напълнила съм един шкаф с пробички и мострички от какви ли не марки. За сега на Ланком горе долу прилича на нещо, ама горе долу. Дето казвате в началото е добре, но като минат 2-3- часа и това мазало като вземе да засъхва....Да  освежа, ама отгоре пудра имам, от кое да намцам акъла не ми стига. ФДТ се е отдръпнал на места, би било добре да се поднови, но с тая пудра абсурд. Трябва да се измия и на ново. Но на работа кой има време да се занимава. Та мазало при мен става. Жегите не са дошли още, тогава пък какви чудении ще са. Като че ли само с пудра и лек руж по бива всичко, но то пък обратното в началото е потресаващом (все едно тебешир ми е духнал в лицето някой), а с напредването на деня по-добре. Явно като замазнее леко кожата.

# 260
Проблема е какъв ФДТ се ползва, аз съм тествала доста от тестери и мога да кажа, че някои от тях са отвратителни... Заради това дълго време не ползвах ФДТ, а само ВВ- или СС-кремове... Обаче напоследък имах доста мостри на няколко различни ФДТ на Виши и макар да бях скептична, реших да пробвам... Емиии съвсем друго усещане, леки, меки, попиващи, не стоят като филм и маска на лицето, не се събират в бръчките, не мазнеят и не лъщят, не жълтеят, не стоят изкуствено и не състаряват... Нямат 100% покривност според мен, макар че заличават всички мои бледи петна... Озаряват, не цапат дрехите и не стоят на петна... Но аз нанасям съвсем малко, просто колкото леко да покрие лицето ми, не напластявам, защото тогава става трагично - няма размазване.... Mr. Green

# 261
Аз искам съвсем леко покривен, да изглежда естествено. Не харесвам маскираните физиономии.

# 262
  • Sofia
Миоки, база ползваш ли? Ако не - опитай. Подобрява в пъти издържливостта на фдт.
Виши-то наистина ли не цапа дрехите? Това ми е най-гадното на фдт. За другите дрехи не е драма, изпира се. Но зимата е кошмар - яките на всички якета са омазани, а не мога да ги пера на всяко обличане. Rolling Eyes А като покривност как е? От 1 до 5 примерно, ако 5 е най-плътно покривното.

# 263
Да доложа. Прибягах на обяд до най-близкия Сефора, та си изпросих проба от  ББ-то на Есте. Определиха ми 01 цвят (Light). Ще видим, утре ще го пробвам, че сега съм на работа и имам вече грим. После пак ще доложа  Grinning

# 264
Миоки, база ползваш ли? Ако не - опитай. Подобрява в пъти издържливостта на фдт.
Виши-то наистина ли не цапа дрехите? Това ми е най-гадното на фдт. За другите дрехи не е драма, изпира се. Но зимата е кошмар - яките на всички якета са омазани, а не мога да ги пера на всяко обличане. Rolling Eyes А като покривност как е? От 1 до 5 примерно, ако 5 е най-плътно покривното.
Не, не съм пробвала с база. Благодаря за съвета! Ако ми се омазни пак кожата, ще пробвам. Мисля да продължа с ексфолирането с киселини и двата spf крема ми дават сигурност за добра защита, така че за момента ще процедирам с тях и с пудра.
Реално лицето ми не изглежда зле без фдт. Луничките не ме дразнят, имам само две по-сериозни петна, които се надявам с гликоловата киселина да изчистя. Не гоня перфектна кожа, предпочитам да изглежда естествено.
Аз започнах да нося шалове, за да не ми цапа грима якетата. Особено при светлите е наистина кошмар.

# 265
Здравейте момичета! Отдавна следя темата, имам много да споделя, но пусто, нямам време. Е, сега намерих, извинявам се за фермана, но да дам и аз ''моите 10 цента по темата''.  Hug
На 40 г съм. От 2 месеца ползвам този крем с ретинол и хил. киселина.
https://www.amazon.de/gp/product/B01LQHC0LC/ref=oh_aui_detailpag … ie=UTF8&psc=1
За сега съм доволна. Цитирам на  поста на Kaisia, защото и след 2 месеца ефекта е същия при мен -
Цитат
явно има нещо за моментно изпъване на кожата-определено лицето е по-опънато и порите по-малки.Не знам дали продуктът работи във дългосрочен план-или е само краткосрочен ефект-във  момента на нанасяне,но кожата изглежда добре(веднага след нанасяне) . На сутринта кожата ми не беше мазна и малко по-отпусната от колкото снощи(в обичайното си състоние май-но не съм сигурна,предстои да установя това).Не дразни кожата,леко изсушава даже,по отношение на блясъка не съм забелязала да има ефект,но все пак става въпрос за едно нанасяне.За сега само позитиви виждам от ретинола.
Да ви споделя за една страхотна база за нашата възраст.
http://www.elizabetharden.com/flawless-start-instant-perfecting- … imer-PIRC401.html
Тройно замъгляване, скрива пори, фини линии и бръчки, хидратира. Грима издържа над 8 часа. Аз съм ползвала много бази, но за мен тази е най-добра за сега.
Последно време много съм доволна от козметиката на Е. Арден.
Сега ползвам за дневен крем https://www.amazon.com/Elizabeth-Arden-Difference-Refining-Complex/dp/B00FKCV96M
За хубава слънцезащита за лицето препоръчвам това.
https://www.makeupalley.com/product/showreview.asp/ItemId=151024 … h-Arden/Sunscreen
Миналото лято го ползвах в убийствено слънце и на море. Държа се страхотно. Издържа ми 8 часа, без да се налага да подновявам Икономичен е, не люти на очите, не лъщи след 2-3 часа, напротив, даже матира. Перфектно се държи и под фдт. Моята кожа много лесно петнясва, ако нямам добра слънцезащита. Гледам в Ензо е на хубава цена: 24,90 лв. Аз го взех за същата, само че в евро. Close
vici75,  като те чета, според мен, това СС на Ести Лаудер е точно за теб.
https://www.douglas.de/douglas/Pflege-Gesicht-Sets-Est%C3%A9e-La … sZS1kZXRhaWwifQ==
Консистенцията му е като крем. Бял е на цвят, но като го нанесеш, се адаптира към цвета на кожата. Идеален е за хора, които нямат какво да прикриват. Аз си взех за проба. След базата на ЕА го нанасям. На мен не ми е достатъчен, защото имам пори и петна за прикриване. Но за кожа, без тези дефекти е идеален. Хем прави перфектна кожа, хем все едно си без грим.
Тук в Дъглас в момента  има травъл размер за 10 евро. Идеално за проба,. Не знам дали имаш Дъглас под ръка. .  
За хидратация и крем за бедна на липиди кожа, препоръчвам тези. Хем не са скъпи, хем са хубави.
https://www.amazon.de/Murnauer-Salthouse-Totes-Therapie-Aufbaucr … HM2RHX26JSGAKKXBJ
https://www.amazon.de/Salthouse-Totes-Therapie-Hydro-Aktivcreme/ … HM2RHX26JSGAKKXBJ
Тук ги има в ДМ на цена 4, 45 евро
https://www.dm.de/salthouse-tagespflege-totes-meer-lipid-aufbauc … 008890006597.html
https://www.dm.de/salthouse-tagespflege-totes-meer-hydro-aktivcr … 008890006580.html
Имам още за споделяне, но по-нататък  Mr. Green

# 266
Evana благодаря ти  bouquet Аз си взех пробичка вече от ББ-то на Есте. Утре ще пробвам. Дано ми пасне цвета, че
това което ми отсипаха ми се вижда сввтло, следващото пък тъмно. Аз съм бяла с жълт подтон. Ще докладвам обезателно.

Редактирам се. Сега видях че ти за СС говориш. И него ще пробвам обезателно.

# 267

vici75,  като те чета, според мен, това СС на Ести Лаудер е точно за теб.
https://www.douglas.de/douglas/Pflege-Gesicht-Sets-Est%C3%A9e-La … sZS1kZXRhaWwifQ==
Консистенцията му е като крем. Бял е на цвят, но като го нанесеш, се адаптира към цвета на кожата. Идеален е за хора, които нямат какво да прикриват. Аз си взех за проба. След базата на ЕА го нанасям. На мен не ми е достатъчен, защото имам пори и петна за прикриване. Но за кожа, без тези дефекти е идеален. Хем прави перфектна кожа, хем все едно си без грим.
Тук в Дъглас в момента  има травъл размер за 10 евро. Идеално за проба,. Не знам дали имаш Дъглас под ръка. .  

По време на осмомартенското намаление си взех три такива комплекта заради крема,но СС не ми хареса.Отначало помислих,че изобщо няма никакво тониране,вторият път като го пробвах (реших да го положа вместо база,викам си така и така е безцветен) и явно го поразмазах повече и изведнъж изби ужасен керемиден цвят.

# 268
Аз ще хвана хванах последния влак и ще се възползвам от намалението на Обаги. Ще се консултирам с лекарката каква система да ми изготви. Знам, че има много добра фотозащита. Вие предпазвате ли си кожата от слънцето? Какво ползвате?

# 269
  • София
А дали ще е възможно да направите снимки /без очите си, за да е по-анонимно/ на лицата си, за да видим резултатите от ретиноловите процедури. Май има доста потребителки,които четат и се интересуват от тези неинвазивни подмладяващи процедури.

Общи условия

Активация на акаунт