Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 501
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Сега ми идва на ум един въпрос - за каква козметика сте склонни да дадете най - много пари?
Както се вижда от снимките на Илияна Раева, парите не решават всички проблеми, трябва и друго нещо.
Имам пред вид- крем за лице, серум, процедура при козметик, дерматологична интервенция - филъри и подобни.

# 511
Аз специално, както си ги изредила от зад на пред обаче мисля, че най ще има смисъл. Нямам още интервенции, но ако е нещо разумно най ще си струва да се хвърлят пари.

# 512
Сега ми идва на ум един въпрос - за каква козметика сте склонни да дадете най - много пари?
Аз за такава с видими резултати.  Laughing
За сега за интервенции не бих дала никакви пари, а козметичните процедури винаги не са давали кой знае какъв резултат про мен, та и за тях не бих дала пари.

# 513
Давам доста средства за козметика и още повече за процедури,които обикновено са пакет,та става още  по-скъпо.Вярвам,че комбинацията от козметика с добро качество и процедури,според нуждите на кожата са оптималният и щадящ вариант с естествен резултат.😊

# 514
И аз да покажа моето виждане за младолика и естествена жена на 43 години.

# 515
Много е красива, но и тя не е "невинна":

https://plasticsurgerystars.org/2015/03/eva-mendes-and-the-secret-of-happiness/

Аз също комбинирам качествена, не винаги ужасно скъпа козметика съчетано с процедури.
Например за почистващи лицето продукти не давам много пари, купувам си среден клас, освен крема за измиване на лице.  
Давам доста пари за това зъбите ми също да са оправени, бели и в добър вид. Доста парички отиват и за фризьорката до работа, която ми прави прически, когато се налага да отида някъде.
Процедурите определено са ми голямо перо, но ако изчисля скъпа козметика, купувана редовно - маски, кремове, серуми - те струват повече от дадените накупведнъж - 2 пъти в годината за 30 мин. процедури.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 18:32 от Stardust@

# 516
Аз говоря за неинвазивни процедури,без филъри и ботокс.Те са скъпи,защото са ефективни при системно  и често прилагане.Седмично,месечно.Пилинг,сти-мулации,хидра -терапии.Ужасно скъпо ми излиза(за моите разбирания и възможности)Между другото,себестойността на един пилинг е 5лв.,а цената в салон 50-60лв.Е....😐😣

# 517
Моите наблюдения са, че редовното ползване на качествена (не задължително скъпа) козметика, такава подходяща за типа и състоянието на кожата и съдържаща подходящите съставки, дава много по-добри резултати, отколкото два пъти годишно посещение при козметик.
Виж, ако се ходи всеки месец, е друга бира.
Кожата се обновява напълно на около 30-тина дни, така че каквито и процедури като почистване, пилинги,  маски да се правят, два пъти в годината е крайно недостатъчно, поне за моята кожа.

Пилингите си ги правех сама вкъщи. Знам, че някои са предубедени и се притесняват за безопастността при такива процедури в домашни условия, но аз нямах никакви проблеми.
Моята козметика е "среден клас". Някак си не мога да се пречупя и да дам £100 или 100 евро и кусур за крем колкото и прекрасен да е, защото съм сигурна, че има също толкова добри продукти на доста по-сносни цени. Какво трябва да има в шишето или бурканчето, че да оправдае такава цена не знам, освен че се плаща за марката и репутацията на дадена компания.
За мен е важно козметиката да върши работата, за която съм я взела, а не да мирише луксозно или да е удоволствие за сетивата. Да, би било добре, но като сложа на кантара, не ми излиза сметката.  Rolling Eyes

# 518
Лично аз нямам никакви предубеждения и си вземам и по-скъпа , и по-евтина козметика. Водещо ми е как усещам кожата си. Понеже е мазна се опитвам леко да я балансирам. С наближаване на есентта е все по-трудно - матиращите ми пресушават, хидратиращите за мазна кожа ми омазняват.....Спрях скъпите кремчета и си взех един серум на Нивея - е ми пасна на кожата ми перфектно.

За сега не бих дала много пари за крем, но бих дала за някой серум приличната за мен сума от около 70лв. Кой знай защо серумите по-ме привличат и когато ги комбинирам с по-непретенциозен крем сякаш получавам най-добри резултати. Иначе най-скъпия ми крем е за скромните 60 лв.
Това, обаче, не ми пречи да ви следя изкъсо и да чета за всякаква козметика - кой знае, може и да се пречупя за нещо наистина скъпо инцидентно.

Не съм противник на хирургичните интервенции, но поне в настоящия момент не бих прибегнала до драстични мерки. Може и изобщо да не прибегна. Иска ми се да остарея "красиво".Искам да изглеждам добре за възрастта ми, а не да се боря за вечна младост. Така се възприемам и се харесвам. Всеки има право да решава сам за себе си как се усеща най- добре в кожата си.

# 519
  • София
Аз пък Илияна Раева я О-Б-О-Ж-А-В-А-М! Hug
Изключително много и се възхищавам като човек и прекрасен оратор! Външният и вид и поддръжка, пък отделно събуждат в мен още повече възхищение! Изисква се воля и постоянство! bowuu bowuu
Аз съм я виждала на живо и ходя всеки път в Арена Армеец, когато играят там и тя е там, само заради нея! страшен фен съм и!  Flutter Flutter Heart EyesОбикновено се нагласям винаги на първи ред, близо и около нея - или зад съдийската маса или там, където момичетата се подготвят зад сцената за излизане и тя е с тях, когато не участва в журито- за да мога да си я наблюдавам и възхищавам на спокойствие!
Винаги е най-стилната и шикозна треньорка на терена и се забелязва от далеч с прическа стил и тоалет! Винаги! bowuu
Ба! Какви ги говорите вие тука??!  newsm78 ooooh!Ми фигурата и на живо е като на момиче! Особено на последното състезание по художествена гимнастика- сега май месец, световна купа финали, София2017!!
Колко от вас бяха там и я видяха!!
Прекрасна беше Илияна!  Heart Eyes

# 520
Аз не мога да разбера сравнението по принцип. За мен всеки си е продукт на много фактора - гени, начин на живот, стрес, грижа, нагласа и отношение към живота... Аз искам като се погледна в огледалото да се харесвам, да се уважавам достатъчно за да се грижа за себе си и да уважавам близките ми (не само мъжът до мен) като изглеждам в най-добрия си вид ден след ден. Грижата започва от приемане и обичане на самите нас с всичките ни недостатъци. Коя актриса/чалгаджийка/известна дама как изглежда изобщо не ме вълнува, не се съревновавам с тях а само със себе си и никой друг не трябва да ме сравнява с тях. Не упреквам никой, че ги има за коректив, моля ви, не ме разбирайте погрешно. Просто изказвам моята гледна точка.
За масажите има толкова инфо, че няма да се впускам в подробности защо е изключително полезен. Само искам да подчертая дебело, че преди да е извършен трябва да сме убедени, че можем да го правим подходящия правилно ако сме решили да го изпълняваме вкъщи или да се доверим на компетентен козметик, което е доста трудно да се намери.

# 521
  • Sofia
Както се вижда от снимките на Илияна Раева, парите не решават всички проблеми, трябва и друго нещо.
Имам пред вид- крем за лице, серум, процедура при козметик, дерматологична интервенция - филъри и подобни.
И моят ред дойде да си отговоря на въпроса.
Аз лично, понеже не съм любител на дерматологичните интервенции ( а и нямам такива), съм на следния принцип - най-много пари съм склонна да дам за серум, след това за околоочен крем и след това за всичко останало, като най-малко съм склонна да платя за измиващо средство и за овлажнител без фактор (който стои най-отгоре върху всичко, което би трябвало да действа отдолу).

Да споделя и как по друг начин се боря с остаряването - като се стремя събота и неделя да съм далеч от компютъра. Така си запазвам и здравето и нервите (имам един шеф, който пише през нощта или събота и неделя и това ме ядосва доста) и все се надявам, че боря и стреса, който при мен нанася големи поражения.

# 522
  • тук и там
Нямам опит със измиването със масла,за това ще попитам каква е процедурата?Срещам противоречива информация-..Аз ползвам грим.Та-измивате лицето със обичайният измиващ продукт и след това ползвате маслото  за почистване на остатъците или обратното-тоест сваляте гримът си  със маслото  и вода, и след това ползвате обичайният  измиващ продукт ?Аз съм със мазна кожа по принцип.Имам на Боди шоп-за готов продукт става въпрос,не за натурални масла които да се ползват за почистване.

# 523
Първо масло, после по желание с друго измиващо.

На Боди шоп измиващото по същия начин като с обикновените масла. То специално не се маха само с вода, поне аз не успявам. Ползвам го като обикновените масла - масажирам направо върху грима и след това изтривам с влажна кърпа.

# 524
  • тук и там
Благодаря,Миоки. bouquetИ аз така го ползвам,ама да съм сигурна все пак във реда на използване.Аз го ползвам без кърпа обаче-вода по малко  на пръстите и разнасям, после пак и изплаквам.След него ползвам друго измиващо. Може би ще пробвам и със кърпа тези дни. 

Общи условия

Активация на акаунт