Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 493
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Аз с кърпата избърсвам всичкото излишно масло и нямам нужда от измиване с нещо друго. Пробвай как ще ти е най-добре на теб и така си действай.

# 526
Момичета, аз откакто ползвам натурална козметика съм много доволна от състоянието на кожата ми. Видимо се подобри, вече ще избягвам всякакви продукти с химии.  Peace Само дето след лятото имам нужда от още нещо подхранващо и съм се насочила да направя няколко мезотерапии, но това ще стане другия месец най-вероятно.

# 527
  • Sofia
Аз с кърпата избърсвам всичкото излишно масло и нямам нужда от измиване с нещо друго. Пробвай как ще ти е най-добре на теб и така си действай.
Аз също се избърсвам с мокра кърпа, която е намокрена с по-топла вода, така хем се разтваря по-лесно замърсяването, отварят се порите и се прави лек пилинг на кожата, а и е доста хигиенично, защото на края кърпата е директно за пране. Аз на края леко измивам и с вода. Мисля, че този начин ми се отразява мн.добре на кожата. Аз го прилагам с всички средства за измиване, не само олио.

# 528
Момичета, аз откакто ползвам натурална козметика съм много доволна от състоянието на кожата ми. Видимо се подобри, вече ще избягвам всякакви продукти с химии.  Peace Само дето след лятото имам нужда от още нещо подхранващо и съм се насочила да направя няколко мезотерапии, но това ще стане другия месец най-вероятно.
Аз ползвам био и натурална козметика от години, кожата ми видимо е доволна и се "отблагодарява". Химията има йо-йо ефект върху кожата. Откакто ползвам био кремове и масла се чувствам много по-добре. За добро подхравнане опитай да си направиш маска с глина и базови и етерични масла, ако ти е суха кожата с бяла, ако е мазна със зелена...ще останеш доволна от резултата...

# 529
Давам доста средства за козметика и още повече за процедури,които обикновено са пакет,та става още  по-скъпо.Вярвам,че комбинацията от козметика с добро качество и процедури,според нуждите на кожата са оптималният и щадящ вариант с естествен резултат.😊

Съгласна съм, ако си намериш правилните продукти, и си правиш правилните процедури /неинвазивни/ кожата ще ти се отблагодари...

# 530
  • София

И аз планирам мезотерапия, ще се радвам да обменим опит.  Hug

# 531
Натуралната козметика и био такава въобще не оправда очакванията, както и маслата.
От един   серум с безсмъртниче така се изринах, беше ми капака на една година опити с тази мода.
Сложила съм и кръст и повече експерименти с този тип козметика не правя

# 532
Аз използвам крем дневен,нощен,серум и околочен на Diadermine.Доволна съм от резултата от както го ползвам.Не ми омазнява кожата и е на достъпна цена.Маски ползвам веднъж седмично.Пилинг,стягаща или хидратираща,редувам ги.Основно на Merz или Schaebens.

# 533
Бихте ли дефинирали натурална козметика?

# 534
На мен маслата ми харесват принципно и си чувствам кожата добре с тях на усещане, но порите ми видимо изглеждат по-разширени, ако през деня сложа масло под слънцезащита или някаква декоративна козметика, така че ги ползвам само вечер.

Относно натуралната козметика, това че е натурална не значи, че е по-безопастна или по-добра. Доста от силните алергични реакции са именно към натурални вещества, особено растителни екстракти и трайността на подобни продукти е доста по-кратка от тук и риск да се развалят и да завъдят бактерии е по-голям.
Ако няма доказано вредна а химия, вредни натурални вещества и върши добра работа за лицето ми, съм "за" с две ръце дори и да има повечко "химия".

Бихте ли дефинирали натурална козметика?
И на мен ми е интересно, ползващите такава да споделят какво точно значи това.

Според моите разбирания е такава, която не съдържа консерванти, парабени, силикони, сулфати, изкуствени оцветители, изкуствени аромати и т.н., но спокойно би могла да съдържа аромати и оцветители с естествен произход например, което не я прави по-малко рискова от гледна точка на раздразнение, алергия или друга негативна реакция.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 18:37 от Миоки

# 535
Био, еко, натурална, органична се предполага че  имаме козметичен продукт от растителни вещества изработен без вредни химични съставки.
Био трябва да се слага само на продукти с произход от сертифицирани райони, обаче там е толкова сложно да разбереш кой от кое е сертифициран или не е просто някакво си печатче.
Предполага се, че по известните брандове гарантират качество
А останалите прилагателни са маркетингов трик.

А относно вредните съставки какво да кажа при положение, че живея в един от най-мръсните градове в Европа, та вредности всякакви и си гълтам и ми се лепят и по кожата и косата

# 536
Момичета,днес получих от Фрагранса крем на Skin doctors ,на който пише MF608/2016 B250816E...мислите ли ,че е в срок на годност?

# 537
Аз проверявам тук http://checkcosmetic.net/

# 538
Био, еко, натурална, органична се предполага че  имаме козметичен продукт от растителни вещества изработен без вредни химични съставки.
Био трябва да се слага само на продукти с произход от сертифицирани райони, обаче там е толкова сложно да разбереш кой от кое е сертифициран или не е просто някакво си печатче.
Предполага се, че по известните брандове гарантират качество
А останалите прилагателни са маркетингов трик.

А относно вредните съставки какво да кажа при положение, че живея в един от най-мръсните градове в Европа, та вредности всякакви и си гълтам и ми се лепят и по кожата и косата

Абсол/тно!  Peace
Не знам как биха се запазили "натуралните" кремове и козметика без консерванти, всичко живо, ако не се позлва веднага, ферментира и се изменя. Не вярвам в натурална козметика, за мен е същото като натуралните сокове. Ако не си го изцедиш в момента - не е натурален.
Моята козметика гледам да не е парф/мирана и залагам на определени марки, от които съм доволна. Ползвам я само за поддържане и за свеж, хидратиран вид на кожата, както и естетсвено за грим.

От няколко дни ползвам праймъра на Hylamide. Не е лош, но ми идва по-тежък и мазен от този на Елизабет Арден. Няма да го купя повече като го изразходя.

# 539
  • София
След почивката на море ми излезе много лошо петно на ръката.С какво да го мажа , за да изчезне? Още е прясно дано нещо да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт