Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 6

• 92 476
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • Велико Търново
Момичета,днес получих от Фрагранса крем на Skin doctors ,на който пише MF608/2016 B250816E...мислите ли ,че е в срок на годност?

Това вероятно е датата на производство.

# 541
А защо да е вредна химията?

За мен т.нар. натурална козметика е пари на вятъра.

# 542

За мен също и аз специално избягвам тези тъй скъпи и прехвалени био-мио продукти, от които файда няма никаква, но пък странични ефекти и незадоволителни резултати - колкото искаш.

Съни70 написа, че химията имала йо-йо ефект. Какво точно трябва да значи това, ако може да дойде и да обясни? Всички цял живот ползваме химия в един или друг вид. Не е започнала изведнъж да ми се свлича кожата или да ми окапва косата, защото ползвам сапуни и шампоани. Напротив, чудесно си изглеждам и хубаво мириша.
Не разбирам тези залитания по всякакви крайности напоследък.

# 543
След почивката на море ми излезе много лошо петно на ръката.С какво да го мажа , за да изчезне? Още е прясно дано нещо да помогне.

Има кремове против пигментни петна, аз ползвам един на Cattier и съм доволна http://www.biocosmetics-cattier.com/index.php?type=1&kind=5& … ind=&prid=179. Съдържа глина и други неагресивни съставки, които се борят с петната. Другото, което можеш да направиш е масла на ръцете, с бяла глина, сок от лимон, зехтин...но трябва да си постоянна.

# 544
След почивката на море ми излезе много лошо петно на ръката.С какво да го мажа , за да изчезне? Още е прясно дано нещо да помогне.
Отиди на дерматолог. Тук дори и да има медицински лица по едно описание едва ли ще може да се даде препоръка.

# 545
При единични пигментации,лазерът е добро решение.Дерматолог ще прецени,какъв тип точно да се използва.

# 546
А някой ползвал ли е крема при пигментации на Кокона и майка? Аз се опазих и тази година със слънцезащитата на Eucerin, но един ден на плажа в облачно време пробвах тази на Ланкастър и ми стана леко петънце.
Купих си крема Кокона и майка и сега го започвам, да видим ще има ли ефект.

# 547
Рано е още за избелващи кремове, слънцето е силно. От октомври нататък  Peace

# 548
Облаците пропускат от 80% вредните лъчи. Плюс това на плажа има отражение в пясъка и във водата.

# 549

За мен също и аз специално избягвам тези тъй скъпи и прехвалени био-мио продукти, от които файда няма никаква, но пък странични ефекти и незадоволителни резултати - колкото искаш.

Съни70 написа, че химията имала йо-йо ефект. Какво точно трябва да значи това, ако може да дойде и да обясни? Всички цял живот ползваме химия в един или друг вид. Не е започнала изведнъж да ми се свлича кожата или да ми окапва косата, защото ползвам сапуни и шампоани. Напротив, чудесно си изглеждам и хубаво мириша.
Не разбирам тези залитания по всякакви крайности напоследък.

Това е така, но силните кремове, които съдържат само вредни химични съставки, и които имат "незабавен" ефект - лифтинг, избелващ или друг, в момента в който спреш да ги ползваш ставаш по-зле, защото кожата се стресира, тя се опъва под въздействието на някакви дяволски съставки, а след това се отпуска още повече.
Идеята на био козметиката е да забави процеса на стареене, тя няма мигновен ефект, но пък прави така, че когато дойде време да ти окапе косата или да си се свлече кожата това да се "отложи" във времето и да не стане изведнъж...Относно аромата...има био козметики от висок клас, които има уникален аромат, не говоря за обикновената био козметика, която мирише на трева и билки...не знам на какво си попадала и какво си ползвала.
Съгласна съм, че залитанията не са полезни в нито една сфера, но да се върнем към природата не е залитане и не е модерно. Всяка жена иска да изглежда добре, за по-дълго време и аз просто смятам, че с качествени био и натурални продукти имат ефект.

# 550
Кожата ми никога не е била толкова зле колкото в периода дето бях залитнала по тая мода.
Какво значи висок клас био козметика - цена ли, или определен сертификат, щото там сертификатите са толкова много, куп организации разни ги раздват, а като се зарових по - дълбоко се оказа че всъщност голяма част от тези световни организации дето ги дават са някакви частни.
Всеки си вади някакви експерти въз основа на някакви откъслечни факти гради някаква хипотеза.
Аз избирам да се доверявам на ефектите, които виждам върху мен

# 551
Кожата ми никога не е била толкова зле колкото в периода дето бях залитнала по тая мода.
Какво значи висок клас био козметика - цена ли, или определен сертификат, щото там сертификатите са толкова много, куп организации разни ги раздват, а като се зарових по - дълбоко се оказа че всъщност голяма част от тези световни организации дето ги дават са някакви частни.
Всеки си вади някакви експерти въз основа на някакви откъслечни факти гради някаква хипотеза.
Аз избирам да се доверявам на ефектите, които виждам върху мен

Разбира се, че най-голямо значение има ефекта, аз за това говоря, че става въпрос за козментика от висок клас. Съответно и цената е по-висока, няма как качествен продукт да е евтин, нали идеята е, че в него е вложена ценна суровина, която да има ефект. Не знам какво си ползвала, на кои марки, но има толкова плява на пазара, толкова марки с измислени сертификати, че е обяснимо човек да е разочарован, ако е попаднал на "био" от тях. Има и много продукти, които са наистина био, но пък нямат ефект, защото са просто светена вода...ама био.
Аз също търся ефекта, ако козметиката е био, пък няма ефект, каква полза...затова казвам висок клас, т.е ефективна...

# 552
Дефинирай ми висок клас био козметика и според кого нещо е висок клас.
Живея в мръсен град цял ден съм в градска среда, какво ям не се знае, независимо от цената и мястото на закупуване и се предполага, че всички тези вредни въздействия върху кожата, ще ги преборя с нещо от природата, неконсервирано.
Безсмъртничето, което ми усмърти кожата беше на цена 100 и няколко лева за 30мл това ли е високия клас и достатъчно висока ли е цената, за да мине за такова.Био евтино няма, като прочетеш този етикет независимо за какъв продукт става въпрос на всеки му е ясно, че ще плаща съответната цена.Кой ги контролира никой , евентуално разчиташ на някакво печатче, от орган който нито е държавен нито е контролиращ.
Тук там може да срещнеш някое предупреждение, е тъй като съставките са растителни може да има разлика между отделните партиди, в какво се изразява това след като ми се продава продукт, който няма стандарт и не ми гарантира, че всеки път качеството ще е еднакво, да разчитам на не е уцелена партидата.
Това производство въобще не се контролира при козметиката, при храните е по-силен контрола, това че е едно растение е произвеждано по този начин не го прави безвредно и безопасно.
Ако се заровиш по сериозно ще прочетеш за доста случаи, в които даже е вреден продукта.
Сама казваш, че пазара е основно плява, това с био-то и натуралното ми е вече нещо като измамата на века- навсякъде четеш по нета много е полезно, пробваш греда, проба грешка, проба грешка, ама си остава само грешката.
Нямам желание повече време да му отделям

# 553

Наистина възможно най-бързо си записвай час при дерматолог. И за в бъдеще най-вероятно ще трябва да бъдеш по-внимателна при излагане на слънце, защото сигурно си предразположена към появата на подобни петна.

# 554
Опитвах се да ползвам разни био- неща като шампоани, маски за лице и коса, кремчета.... Е, ми НЕ и НЕ! Тялото ми упорито си харесва химийката. Обяснявам си го с това, че ако в началото сме били близо до природата, то днес (поне аз и съставните ми части) съвсем не е така. Всичко, което ни заобикаля се е изменило в това число и ние - хората. На някои им понася добре, на други- не толкова...

Разбира се, това не ми пречи да се подавам на разни био -изкушения. Единствено ползвам масла за около очите вечер, маслена маска за лице и масла за коса. И пак не знам колко всъшност са "изчистени " от към състав.

При мен забелязвам, че ако зачестя и редовно ползвам масла дълго изведнъж крайния резултат става коренно различен. И с кремовете е така. Т.е. не разчитам на тях за основна грижа, а по-скоро си правя профилактика от време на време  Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт