Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 4

  • 104 188
  • 771
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 3 007
Момичета идва бъдни вечер, дайте изпитана рецепта за сърмички!Хич ме няма с тия сърми.Във филипса ги поналучках ,на ризото правих ориза с по малко вода(аз нищо не запържвам),после завих сърмите и пак на ризото .Станаха ,ама мислех на Олла да се пробвам сега.Някой правил ли е?Мими ти си с ИП ,как ги готвиш сърмите?и ориза?Дай рецепта пък то е херметик все ще се орентирам някак?!На решетка ли да ги редя?

# 316
  • Мнения: 33 609
Момичета идва бъдни вечер, дайте изпитана рецепта за сърмички!Хич ме няма с тия сърми.Във филипса ги поналучках ,на ризото правих ориза с по малко вода(аз нищо не запържвам),после завих сърмите и пак на ризото .Станаха ,ама мислех на Олла да се пробвам сега.Някой правил ли е?Мими ти си с ИП ,как ги готвиш сърмите?и ориза?Дай рецепта пък то е херметик все ще се орентирам някак?!На решетка ли да ги редя?
Стеф, нали знаеш, че имам и слоукукър, сармите ги правя там, после ги прехвърлям в тавичка и запичам, защото моите варени сърми не ядят!

# 317
  • Мнения: 3 480
Момичета, имам тъп въпрос - освен дилей старта и готвенето под налягане - с какво друго мултикукърите ви  улесняват живота - питам, защото установих за себе си, че горе-долу е същата работа дали ще готвя в него или в съдове на котлона?
Питам, защото от скормния ми опит с моя - пак зеленчуци, месо и други се слагат по различно време - т.е. в началото определени продукти за определено време, след това и други, после затваряне - готвене - и накрая пак се добавят продукти?
Засега следвам само рецептите от книжката докато разуча моя.
Нямах съд под налагане и това е голям плюс, но като цяло не мисля, че ми спестява много време ... Rolling Eyes

# 318
  • Мнения: 1 207
Момичета, имам тъп въпрос - освен дилей старта и готвенето под налягане - с какво друго мултикукърите ви  улесняват живота - питам, защото установих за себе си, че горе-долу е същата работа дали ще готвя в него или в съдове на котлона?
Аз лично го позлвам само за готвене на неща, които затвярям и повече не ги мисля - мога да си върша друга работа без да наглеждам, без да се притеснявам че ще загори. Пример - кекс, леща, риба на пара, ориз.

# 319
  • Мнения: 33 609
Момичета, имам тъп въпрос - освен дилей старта и готвенето под налягане - с какво друго мултикукърите ви  улесняват живота - питам, защото установих за себе си, че горе-долу е същата работа дали ще готвя в него или в съдове на котлона?
Аз лично го позлвам само за готвене на неща, които затвярям и повече не ги мисля - мога да си върша друга работа без да наглеждам, без да се притеснявам че ще загори. Пример - кекс, леща, риба на пара, ориз.
И аз така.....пилешки бутчета с ориз, леща, боб, кисело зеле с ориз, крем супи, понеже купата ми е стоманена директно пасирам, варени картофи, винен кебап, грах с картофи, супи иоще безбройййй неща! Тази вечер правих пуешко с кисело зеле и ориз....пуешкото ми беше сварено, задуших зелето, сипах гореща вода от каната....и зададох 15 минути готвене, после отворих прибавих ориза и месото и изчезнах на Хепи....преди малко се върнах и изключих "keep worm". chef bowuu

# 320
  • Мнения: 3 007
Ааа аз слагам всичко на куп и месото и зелето и ориза.Като се хранят викат " много е вкусно ама ориз сложи ли?" .Отговарям" Да сложих не го ли виждате?" Wink

# 321
  • от Луната
  • Мнения: 1 775
Стефи, сърми онзи ден правих, но аз запържвам (кавардисвам) плънката. Правя си е по стандартния начин, както е за обикновена тенджера и редя пак така в купата. Пускам на stwe и изчаквам налягането само да падне. В случая отворих след около час кукъра и сърмите бяха супер. Правила съм и в гювеч във фурната цяла нощ на ниски градуси и пак стават супер  chef
Стардъст, един от най - големите плюсове за мен е, че няма шанс да ми загори ядонето и да направя нещо по "фейсбукски". Спестява ми висенето около печката. Например грах като готвя си запържвам свинското, после малко лука и зеленчуците, слагам картофите и водата, пускам програмата и отива да си върша друга работа или да си пусна филмче  Mr. Green. Преди кукъра висях до печката до готовност на ястието, а сега не. Днес готвих леща за 5 мин (това е времето, което ми трябваше да напъхам всичко и да включа кукъра), това в тенджера на котлон не може да стане. Разбира се готвя си и на котлона, но кукъра ми е страхотно улеснение, а и му хванах вече цаката и на програми и на как да ми стават по - вкусни ястията  bowuu

# 322
  • Мнения: 3 007
Виктоалия ,мерси за идеята.Може и да си ги направя във филипса.Поне ми е изпитана рецептата.Да не се излагам пред свекървата.че тя е цар на сърмите Simple Smile Друг път ще експериментирам в Оллата!

# 323
  • Мнения: 3 480
 Peace bouquet
Благодаря, момичета. Весела Коледа на всички!

# 324
  • Мнения: 2 643
За Коледа и аз получих Делимано,но без книжка с рецепти ,как се ползват програмите,има ли от къде да си изтегля нещо

# 325
  • Мнения: 650
Момичета какво ще ме посъветвате или насочите към модел.Спряла съм се на Филипс 4749/70.Добър ли е?

# 326
  • София
  • Мнения: 1 921
Зависи какво точно търсиш. Има два вида уреди - херметически и нехерметически. Първите могат да готвят и без херметизиране, доста са бързи и имат функция и бавно готвене. Вторите също са добри помощници, като при тях може да се отваря капакът през цялото време на готвенето и да се добавят продукти или да се наблюдава процесът. Като начало направи този избор и след това ще можем да ти дадем насоки за модел и т.н. 

# 327
  • Мнения: 650
Определено искам да наблюдавам и добавям продукти,да пържа ,да пека десерти .Blush

# 328
  • София
  • Мнения: 1 921
Ето тук можеш да поразпиташ - момичетата и момчетата са наясно  chef https://www.facebook.com/groups/433474053657876/?ref=bookmarks

# 329
  • Мнения: 650
Благодаря!А кои са по предпочитаните тук в темата?

Общи условия

Активация на акаунт