С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 749
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Е, най-после една си призна, че ревнува от свекървата. Поздравления , Бътерфлай!
Повечето все търсят несъществуващи причини или пък дребви такива, за да дистанцират свеки от децата.
Аз никога не съм дистанцирала свекървата от децата, свекърите винаги са добре дошли.  Peace

# 151
  • Варна
Не мисля, че бих ревнувала от свекърва ми. Но засега не съм и имала повод да разбера. Дъщеря ми е много контактно дете и ходи при всеки, дори и при непознати, но със свекърва ми нещо не могат да тъкат платното. Проблемът е, че баба й я дърпа да я мачка и целува, пък малката от бебе не обича. Просто не е от гушкавите бебета... Все трябва да е в движение, да се катери, да лази, абе да се случва нещо. И тъкмо се заиграят с баба си и баба решава, че ще я дърпа да я целува и рев. После вече бяга от нея... Ми казах й веднъж, казах й два пъти, не чува. Може да си мисли, че ревнувам и не ми е приятно да гушка детето. Нищо не казвам вече. Ще изчакам малко и внучка й сама ще й обясни някои неща.

# 152
Не че имам повод да се оплача, но напоследък наистина ми е неприятно, става дума за може би месеци назад, когато посещавам свекърва ми с девойката, обръщенията й към нея с "ела при мама", "как си, маме", "на мама хубавицата" и тем подобни мамосвания. И не става дума за ревност от моя страна, просто ми се струва някво никво такова. Както и използването на умалителни като "бубе".

# 153
Не че имам повод да се оплача, но напоследък наистина ми е неприятно, става дума за може би месеци назад, когато посещавам свекърва ми с девойката, обръщенията й към нея с "ела при мама", "как си, маме", "на мама хубавицата" и тем подобни мамосвания. И не става дума за ревност от моя страна, просто ми се струва някво никво такова. Както и използването на умалителни като "бубе".
Понякога е неволно. Аз, която изобщо не съм фен на подобни обръщения, сама на себе си се смях, когато се усетих как говоря на кучето:"На мама милият верен приятел".

# 154
Абе знам, то затова казах, че няма от какво толкоз да се оплача. Но интересно ми е, че отскоро почна, дали е от възрастта нещо. Карай да върви... Иначе и аз на кучето му викам - ела при мама Grinning

# 155
  • София
Абе знам, то затова казах, че няма от какво толкоз да се оплача. Но интересно ми е, че отскоро почна, дали е от възрастта нещо. Карай да върви... Иначе и аз на кучето му викам - ела при мама Grinning

А детето как реагира? Колко е голямо?

Бабите се бъркат обикновено в началото, като се роди внучето, защото са в нова роля.
Моята свекърва например така е казвала само на големия син, няколко пъти, на малките - никога.

# 156
  • София

Не се връзвай- особено ако девойката прилича на баща си, бабата " превключва"  и все едно че вижда мъжа ти на тези години.
А, че си е намерила нейно умалително- идеално, това си е нейната вселена, различна от вашата. Peace

# 157
Не бе, то е ясно, просто напоследък съм нещо изнервена за кво ли не и може би затова се втелясвам.
Иначе девойката ми е на 11, много любвеобилна, обичат се много и въобще не й прави впечатление.
И да, прилича на баща си, absurT, не се бях сетила за този момент.

# 158
Ох, кой знае как ще реве снахата от мен някой ден, както мамосвам всичко наред – дори съвсем чужди деца. Като се умиля на нещо – човек или животно – мамосвам: "Ой, на мама!".
Даже и мъжа си съм мамосвала в моменти на лигня, добре че свекърва ми няма как да ме чуе.  Mr. Green
То за внуците е ясно, ами някой ден може и снахата да мамосам, та тогава ще има да ме разнася по форумите, че си прося да ми казва "майко".  Joy
Пфффф... Свекърва да имаш, свекърва да не си, значи...  Crossing Arms

# 159
Аз мисля, че няма да го правя, защото ми мина. Беше ужас, когато детето беше по-малко. Всичко живо мамосвах. Сега само него и домашните любимци.

# 160
Е, чак пък да реве... Нали си признах, че няма за какво да се оплача Mr. Green

# 161
  • София

Аааа, тук не си права! Аз искам да съм свекърва пък Crossing Arms Моята свекърва преди сватбата ми каза, че те трябвало да решават всичко, защото били от силната (разбирай мъжката) страна bowuu
И какво като ме плюят снахите по форумите ... ще се правя, че дъжд ме вали, както се прави и моята Mr. Green

# 162
  • София
Скрит текст:

Аааа, тук не си права! Аз искам да съм свекърва пък Crossing Arms
Моята свекърва преди сватбата ми каза, че те трябвало да решават всичко, защото били от силната (разбирай мъжката) страна bowuu
Скрит текст:
И какво като ме плюят снахите по форумите ... ще се правя, че дъжд ме вали, както се прави и моята Mr. Green

Joy
Сладурана.

П.П. Въобще не съм сигурна дали щях да се сдържа да не избухна в смях, ако някой ми беше изтърсил такова нещо. Щях да се опитам, със сигурност, но дали щях да успея...

# 163
  • София
Миленака, не се смей, че аз започвам да се плаша.
Нали знаеш, че човек с какъвто се събере, такъв става. И не, че съм се събрала точно със свекървата, обаче съм имала достатъчно близки срещи и преживявания с нея, та да не стане Присмял се хърбел на щърбел ooooh!

# 164
  • София
Съжалявам, наистина, предполагам че, ако тя се е опитала да осъществи това намерение, на теб не ти е било смешно, но просто си представих сцената отстрани  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт