С какво ви дразнят свекървите- 80

• 69 814
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Бътерфлай, ето този израз "ако иска контакт с детето", или неговите произведни от рода " тя няма да види детето" за мен е непочтено  "оръжие", с което наказвате свекървите си. Не визирам теб, а много съфорумки-бивши и настоящи. Толкова ли е трудно да се разберете по нормален, човешки начин. да се обясни какво и защо. И не е само заради храна, а и по други ваши необходими, но и много ненужни изисквания.  Добре, свекървата няма да вижда  детето! Според вас сте победили.  Това  може ли да се нарече победа?! Според мен е победа на злонамереността, отмъстителността и глупотевината. Не се ивинявам за  силните думи.

Слава Богу, че моите не ми правят списъци с изисквания и забрани.
Ами да ти кажа ли понякога на свекървите им се обяснеява надълго и на широко, но ефекта е нулев и докато останат насаме с детето са му набутали в устата нещо, което майката е забранила и изрично е разяснола защо. И както каза, не ста въпрос само за храна. Как според теб да реагира майката след като говори, говори, говори и накрая С. си прави каквото си иска?

# 661
Бътерфлай, ето този израз "ако иска контакт с детето", или неговите произведни от рода " тя няма да види детето" за мен е непочтено  "оръжие", с което наказвате свекървите си.

Само че на практика не наказват свекървите си, а собствените си деца, които ще растат без общуване с баба и дядо.
Но пък е много любопитно как всеки свързва щастливите си детски години с мекиците и палачинките на баба (или каквито там вкуснотии е приготвяла) и изобщо с гостуването в бабиния дом, но когато стане въпрос за собствените му деца, много лесно решава да ги лиши от подобни приятни спомени в името на чията и киноата.
Нищо де, нали и техните деца трябва да имат какво да разказват някой ден на психотерапевта сиLaughing

# 662
Само много куха лейка би лишила детето си от контакт с баба и дядо заради мекици. Аз обаче не съм ОК с предложението на нашата баба да купи на дъщеря ми кенче "Монстър". Няма да прекъсна контактите им, но категорично съм променила начина, по който се осъществяват.

# 663
  • София
Скрит текст:
Бътерфлай, ето този израз "ако иска контакт с детето", или неговите произведни от рода " тя няма да види детето" за мен е непочтено  "оръжие", с което наказвате свекървите си. Не визирам теб, а много съфорумки-бивши и настоящи. Толкова ли е трудно да се разберете по нормален, човешки начин. да се обясни какво и защо. И не е само заради храна, а и по други ваши необходими, но и много ненужни изисквания.  Добре, свекървата няма да вижда  детето! Според вас сте победили.  Това  може ли да се нарече победа?! Според мен е победа на злонамереността, отмъстителността и глупотевината. Не се ивинявам за  силните думи.

Ако се използва като оръжие за наказание, е не само непочтено, но и безкрайно глупаво. Наистина, такава победа е точно, като ти си я нарекла, победа на злонамереността, отмъстителността и глупотевината.
Но, ако бабата, въпреки разумните обяснения и молби, продължи да не спазва изискванията на майката относно здравето на детето, ограничаването на контактите или поне промяна в начина, по който ще се осъществяват, е неизбежна. Не заради победата, а заради здравето на детето.
Съгласна съм с това.

# 664
А бабата дали е знаела какво представлява въпросният "Монстър"? Сигурна ли си, че внучката не я е забаламосала нещо? Понякога малките са големи тарикати.
По-скоро я предупреди кое става за купуване и кое – не. И че ако детето пожелае да му се купи нещо непознато за бабата, първо да пита родителите, после да купува.

# 665

Ами да ти кажа ли понякога на свекървите им се обяснеява надълго и на широко, но ефекта е нулев и докато останат насаме с детето са му набутали в устата нещо, което майката е забранила и изрично е разяснола защо. И както каза, не ста въпрос само за храна. Как според теб да реагира майката след като говори, говори, говори и накрая С. си прави каквото си иска?
Аз и съпругът ми сме отговорни за здравето на децата ни. Който иска да прекарва време с тях ще се съобразява с нашият режим, с нашите правила. И въобще не искам да дискутирам, защо. Защото така казах.

# 666
  • София

Как според теб да реагира майката след като говори, говори, говори и накрая С. си прави каквото си иска?

Да, и аз с голям интерес ще прочета съветите на свекървите от темата към снахите по този въпрос? Crossing Arms

# 667
С два броя баби и дядовци съм общувала, в дна пра-баба и дядо и още един брой чичо и стринка, много възрастни. Никога не е имало проблеми. Искали са да купуват и да дават някаква храна, но не се е случвало. Била съм там и никога не би ми хрумнало да огранича детето си от тези моменти.

Пеперудата не живееше ли перфектен живот? Как в тази приказка има гадни бабишкери?

# 668
Ей  ти една свекърва.Децата са на родителите,бабите са да се радват и  допълват,ако питате мен ,искам да си четем приказки и си разказваме .Не  е трудно да не се прави напук.Но  и не е трудно да се прощават неволни грешки,не съм робот и мога да  изключа в даден момент и да отстъпя на дете.Особено ако е само гост.
Родителите си гледат децата.
Ако се налага да ги гледат бабите ,могат да затворят едно око и  оставят на преценката им.Не  и двете.
Бабите не бива да забравят,че са били снахи и  са искали  същото почти от свекървите.Да  дадеш вредна за детето храна си е  меко казано неразумно ,в някои  случаи  престъпно,щом здравето не позволява.
Не  бих  пречила на дете да се изцапа,има стари дрехи за това.Да играе  на воля,без ограниченията на големи я град ,в пепела.Бих глезила,ясно е,повече от мама,но  за кратко.Детето се следва в навиците,а  не да се преобръщат основно.Няма да го карам насила да се засипва с пепел.
Примерът е  да покажа отношение.
Някои  изисквания  се нарушават.Снахите са с навици за техния  дом.Да не се сърдят  и приемат.Няма да свикне детето им да се "развали"от няколко дневен престой.
И във връзка с това,в момента наблюдавам чужди деца.Най-нахално си казах на майката,че това няма да търпя.Дете на 5,тя го бие  и то я  бие.Нещо е тотално объркано и  няма да го продължа,ако ми е внуче.Да  се сърди,колкото иска.Или да си го гледа.
Нямам впечатлени е бабите да умират,ако не гледат внуци.За  гости е  полезно  повече на децата,с една идея  повече от на бабите.Като се има предвид,че желанията им да ходят при баба са до едно време, е излишно натоварване само заради думите"Аз казах".Мисля,че са за владетели.
И всяка баба,с която говоря си казва,че внуците са чужда беля,не  е като собствено дете и ограничават, внимават ,грижат се  доста.
Не  познавам баби"напук"Но  това е моята среда.

# 669
В наше близко семейство малкото дете има много тежка алергия към ядки. Докторите са казали, че консумацията им може да е фатална. Бабата и дядото естествено са предупредени. При посещения при тях обаче за дълъг период от време на детето често са предлагани "лакомства" с възможни остатъци от ядки при производството им. Из двора също са се търкаляли фъстъци  - "за птичките"  Crazy. А децата играят често там. След доста разправии понастоящем детето се води при бабата и дядото единствено в присъствието на майката (дъщеря на бабата и дядото) - когато тя има възможност (може и да е веднъж на два месеца) и са спрени всякакви оставания с преспиване. Бабата се сърди, защото била махнала фъстъците от двора и нямало вече да дава на детето какво да е, но пак не го били водили. И не пропуска да се оплаква при всеки удобен случай... Много обичала внучетата си, защо се били събирали само с другите баба и дядо... Ами ако трябва да съм честна и аз не бих го водила, даже хиляди обещания да ми дадат. Който иска да се сърди. Няма да стоя през цялото време на тръни. Изобщо не става въпрос за налагане от страна на майката в такива случаи. А защо бабата и дядото са ги вършили тия - само те си знаят...но е малко късно за доверие. Детето след няколко години ще може да се контролира само - тогава да ходи колкото му душа иска.

Иначе за останалите неща - хареса ми постът на Бор_яна.

# 670
"Събирали се само с другите баба и дядо"Това  е ревност за мен,не обич към детето,а  да си начешат егото. И е  едно да пропусне  състава на фъстъци,остатъци ,както пишат ,в нещо,друго да се търкалят из двора.Не  знам кой храни птички с фъстъци,тези са иноватори.
Вместо да  четат с лупа  продуктите,имат очи да се сърдят.
Иначе,разрешен велосипед ,детето пада и чупи и двете ръце,няма сърдене ,майката казва и  аз да бях ,можеше да се случи,приемам за нормално.Децата правят такива бели.Да  не става да се молим.

# 671
"Събирали се само с другите баба и дядо"Това  е ревност за мен,не обич към детето,а  да си начешат егото.
Има май нещо такова. Peace

# 672
Пеперудата не живееше ли перфектен живот? Как в тази приказка има гадни бабишкери?
Перфектно ми е, защото ние си го правим така.  Peace

# 673
Перфектно ми е, защото ние си го правим така.  Peace

Ами за да се стигне до прекратяване на отношения, явно не всичко е перфрктно, но ти иначе поучаваш напоително  Laughing. Дали на мъжът ти му е много хубаво от факта, че не контактуваш, а и не позволяваш на децата да контактуват с родителите му? Съмнявам се.

# 674

Нейните животи са поне 2 – преди и след хапчето.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт