С какво ви дразнят свекървите- 80

• 70 569
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
Не искам да ги упреквам, ама  проблемът  донякъде се дължи и на тях. От малък го поведоха по заведения с приятелски семейства.  На децата поръчват кебапчета и пържени картофи, пица, топли сандвичи.  Днес така, утре така и ето формиран хранителен навик.
Е, хайде сега. Ти ги изкара големи хаймани. Или всеки ден по два пъти дневно са яли навън?
Просто има такива деца. Моят с такива неща (от заведение) не е хранен, но също е злояд.
А и не искам да те упреквам, ама проблема донякъде се дължи и на теб. И ти ако беше гледала внучето, докато мама и татко си водят социалния живот, сега щеше да яде всичко. Mr. Green

# 646
Не искам да ги упреквам, ама  проблемът  донякъде се дължи и на тях. От малък го поведоха по заведения с приятелски семейства.  На децата поръчват кебапчета и пържени картофи, пица, топли сандвичи.  Днес така, утре така и ето формиран хранителен навик.
Е, хайде сега. Ти ги изкара големи хаймани. Или всеки ден по два пъти дневно са яли навън?
Просто има такива деца. Моят с такива неща (от заведение) не е хранен, но също е злояд.
А и не искам да те упреквам, ама проблема донякъде се дължи и на теб. И ти ако беше гледала внучето, докато мама и татко си водят социалния живот, сега щеше да яде всичко. Mr. Green

Аз бях супер злояда, но го отдавам на факта, че ме тъпчеха и преследваха с храна. Моето дете го гледах по-спокойно и не съм го насилвала да яде. Сервирах му каквото има и ако не го искаше, не му предлагах друго. Сега може да яде всичко, макар че си има предпочитания, като всеки човек.

Другото беше, че никога не сме купували чипсове и безалкохолни, защото аз не обичам, а аз пазарувах предимно. Сега няма ограничения и сам ходи на пазар, но не си купува, защото не му е навик.

Мъкнехме го по заведения от както се е родил, но и там има приемливи варианти за хранене.

КАГ, поговори с родителите му, че ако остане гладен ден-два, няма да умре от недохранване. Да яде каквото е сервирано, без да има вариант за сандвич. Не че нещо ще му стане ако живее на сандвичи и пици, но ще изпусне удоволствието да опитва нови неща. Аз с моя съм се разбрала, че се опитва, преди да каже, че не му харесва, каквото и да е, така установи, че обича броколи Simple Smile. Има и вариант на страшно вкусен чипс от сушени плодове и кореноплодни.

Ако наистина не харесва домати, не е проблем, но няма как нищо да не харесва. Пицата не е лошо нещо, а и може да се направи с какво ли не. Обикновено се намазва с доматен сос. Ако го направите заедно от домати, може и да се сети, че не са толкова гадни. Като и се сложат чушки, гъби, царевица, лук и някакво месо си става нормално ядене. На 8 г са любопитни и това може да се използва, дори и в заведения. Да го карат да си поръчва разнообразни неща от менюто или да показва на сестра си какво да яде.

# 647
И моята в момента е само на краставици.  Банани много обичаше, сега не иска да погледне. С много неща ужасно й се променят вкусовете. А децата ми две години ядоха само мусака.

# 648
Ооо,КАГ моето голямото е същото.Яде абсолютно същите неща и не иска да опита домат.От съвсем малка е така.В момента е на 13,свикнах,че не ги яде и толкоз.Хранена е здравословно,без да яде по заведения изобщо и без детска кухня.Не е от това дето пишеш.

# 649
Това с храненето си е до човек. Моята, ако искам да опита нещо ново, трябва да я заведа на гости или заведение. После и у нас го прояжда. Последното, което успях да я накарам да яде, е чеснов сос и чийзкейк, ама на пицария не у дома. Вече й правя и в къщи и си хапва с удоволствие. На 5 и половина доста й се разшири менюто и сама започна да добавя много нови неща.

# 650
  • София
КАГ, това с храненето не става на сила. Най-добре е да не се говори много по въпроса. Слагайте си обичайната храна на масата и каквото яде - яде. Не насилвайте да опитва храна, която не иска, но и не разрешавайте междинни хранения с бисквитка и солетка. Колко често купувате сладки? Ограничете го на един или два пъти седмично. Една близка например купува сладко само в петък след училище. Изключение прави празнуването на рожден ден на други деца и в семейството, когато всички се черпят. Внукът ти е голям. Нека да помага като берете плодовете в двора без да му се налага да ги яде. Ако малкото внуче яде всичко, също помага. Давай на нея плод, на него филийка с масло например. Направете си домашен чипс, обаче той да помага. Чипс може да се направи също от моркови и цвекло. В нета има рецепти, все се каня да ги пробвам. Ако ти ядеш плод пред него - ябълка или праскова, не я гризи, а я обели и я нарежи на хапки и яж с вилица. Сложи вилици и за децата, но без да им казваш, че са за тях. Само ако някой спонтанно пожелае, ще може да си вземе. Така плодът изглежда много по-достъпен. Аз например много обичам праскови, обаче като си представя как може да ми тече по ръцете, докато ям и понякога ми се отщява. Мразя да ми лепнат ръцете. Лято идва - мелба с много ситно нарязани ягоди и шоколадова заливка може и да съблазни някого. Simple Smile
Когато няма натиск, може и да престане да дава отпор. Причината за проблемите с храненето много често е в главата, а не в самата храна.

Последна редакция: сб, 29 апр 2017, 12:27 от Жълто Цвете

# 651
Tемата за оплакване от свекървите ли беше или за хранителни навици и неволи? #Cussing out

# 652
Tемата за оплакване от свекървите ли беше или за хранителни навици и неволи? #Cussing out

Май не е и за въпроси и отговори, особено анонимни.

# 653
  • Бургас
 Уиш,между редовете това усетих аз,укорителния тон към бабата,а нито дума за собствените заслуги.Нали и аз това казвам,че е добре осъзнаването на проблема.И да, хубаво е да получиш помощ от близките си, но като виждаш че не става, ами просто не става.Това е.Имаше дискусия за неоправданите очаквания и тази ситуация е нагледен пример.
Не ти се е получило четенето между редовете, но не смятам повече да се обяснявам, то е абсурдно просто.

# 654
  • където ми харесва
Абсолютно абсурдно е.
Това, че си наясно, че детето ти е склонно към напълняване, не е равно на "аз съм го оставила да си яде колкото си иска, то е напълняло, пък сега държа баба му отговорна, щото му прави палачинки".
Ми, научете се малко и на осмисляне, щом ще четете между редовете.

# 655
  • при късмета
Не може да се обвинява нито бабата, нито майката. Ето при млеменицата се появи за месеци, а беше буквално на другата крайност. Стана изведнъж. Важното е като се забележи проблема всички да действат заедно. А обикновено родителите са правили по-обстойно консултации и са първите взимащи мерки, от там и логиката, че трябва те да се слушат от всички останали. Това включва и бабите и по-скоро особено тях

# 656
 Уиш,между редовете това усетих аз,укорителния тон към бабата,а нито дума за собствените заслуги.Нали и аз това казвам,че е добре осъзнаването на проблема.И да, хубаво е да получиш помощ от близките си, но като виждаш че не става, ами просто не става.Това е.Имаше дискусия за неоправданите очаквания и тази ситуация е нагледен пример.
Не ти се е получило четенето между редовете, но не смятам повече да се обяснявам, то е абсурдно просто.
Темата е за оплакване, за споделяне и да ни стане по-леко след това.
Не разбирам защо няколко съфорумки, които нямат нищо общо с темата, влизат само с цел заяждане.
Напълняването на едно дете е сериозен проблем и трябва консеквентност навсякъде и всеки ден, така че майката си е напълно права да изисква спазване на правилата и здравословна храна. А бабите трябва да се съобразяват, ако искат контакт с детето. Тук не става въпрос за капризи, а за здравето на едно дете.  Peace

# 657
Бътерфлай, ето този израз "ако иска контакт с детето", или неговите произведни от рода " тя няма да види детето" за мен е непочтено  "оръжие", с което наказвате свекървите си. Не визирам теб, а много съфорумки-бивши и настоящи. Толкова ли е трудно да се разберете по нормален, човешки начин. да се обясни какво и защо. И не е само заради храна, а и по други ваши необходими, но и много ненужни изисквания.  Добре, свекървата няма да вижда  детето! Според вас сте победили.  Това  може ли да се нарече победа?! Според мен е победа на злонамереността, отмъстителността и глупотевината. Не се ивинявам за  силните думи.

Слава Богу, че моите не ми правят списъци с изисквания и забрани.

# 658
За да ви отворят очите, че не винаги сте прави.

# 659
Бътерфлай, ето този израз "ако иска контакт с детето", или неговите произведни от рода " тя няма да види детето" за мен е непочтено  "оръжие", с което наказвате свекървите си. Не визирам теб, а много съфорумки-бивши и настоящи. Толкова ли е трудно да се разберете по нормален, човешки начин. да се обясни какво и защо. И не е само заради храна, а и по други ваши необходими, но и много ненужни изисквания.  Добре, свекървата няма да вижда  детето! Според вас сте победили.  Това  може ли да се нарече победа?! Според мен е победа на злонамереността, отмъстителността и глупотевината. Не се ивинявам за  силните думи.

Слава Богу, че моите не ми правят списъци с изисквания и забрани.
Ако се използва като оръжие за наказание, е не само непочтено, но и безкрайно глупаво. Наистина, такава победа е точно, като ти си я нарекла, победа на злонамереността, отмъстителността и глупотевината. Но, ако бабата, въпреки разумните обяснения и молби, продължи да не спазва изискванията на майката относно здравето на детето, ограничаването на контактите или поне промяна в начина, по който ще се осъществяват, е неизбежна. Не заради победата, а заради здравето на детето.

Общи условия

Активация на акаунт