Лежащи мами-39

• 78 479
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
Здрасти dyndla,

щом си от София, иди на един преглед при д-р Христов в Надежда. Има една техника, наречена ЕТКО - има и тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=969721;topicrefid=20. То не е серклаж, а е "затваряне" и може и да не ти се наложи да лежиш. Най малкото въпросният доктор е магьосник на серклажите ... а и ще чуеш още едно доста компетентно мнение.

# 166
  • София
Здрасти dyndla,

щом си от София, иди на един преглед при д-р Христов в Надежда. Има една техника, наречена ЕТКО - има и тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=969721;topicrefid=20. То не е серклаж, а е "затваряне" и може и да не ти се наложи да лежиш. Най малкото въпросният доктор е магьосник на серклажите ... а и ще чуеш още едно доста компетентно мнение.
Точно в тази болница ще се следя при доктор Димова.

# 167
  • София
ETCO - то е серклаж за доста сериозни случаи и крие и своите рискове.За конизация мисля че и обикновения серклаж ще свърши добра работа,слагат ти го превантивно,за да поддържа шийката.
Познавам една мама,която януари месец роди прекрасна,здрава бебка в 9 месец след такъв превантивен серклаж,правен зареди конизация.Доколкото знам е водила нормален начин на живот без претоварване,разбира се и честичко си следеше микробиологиите.

# 168
Здравейте, и аз съм ви колежка по лежане Simple Smile Вече съм в 16-та седмица, преди 2 седмици ми правиха серклаж, сега ми предстои втори,защото шийката ми била мека.Има ли някоя от вас , която има завишени левкоцити в кръвта, моите са 16.9, но са пуснати 3 дни след серклажа,имат ли нещо общо завишаването им със серклажа.

# 169
  • Варна
Казват ,че по принцип на бремнните са им малко по високи левкоцитите.Не те ли покриха с Аб повреме и след серклажа?
Тва с втория серклаж не го разбирам,след него шийката няма да се.втвурди.Дали конеца не е.изпуснал и за това да се налага втори?

# 170
Още след първия серклаж ми казаха, че може би ще се наложи нов, не знам защо още тогава не са ми сложили още 2 конеца.Доктора каза , че от първия може да се пооправи шийката и да не се наложи, но щесе разбере скоро.Аб не са ми вливали, както и с първата бременност.

# 171
Здравейте момичета,
За мой ужас и аз попадам в групата. В началото на седмицата ме приеха по спешност в МД (изпратена от Щерев!) със скъсена (1,5см) шийка и  конус от вътрешната страна. В понеделник ще вляза в 27ма г.с. 
Сега лежа със системи с кормагнезин, слагам си  прогестерон и индометацин и се моля.
Започнаха ми КС терапия за белите дробове на бебчето....
Дойде ми като гръм от ясно небе и направо не зная как ще я карам ...

# 172
Моя позната беше точно в твоята ситуация,само че в 24 седмица.Лежа 5 дни в болница на системи и я пуснаха вкъщи.В 28 седмица положението беше същото и лекарката й прецени,че няма да правят терапия за белите дробове.Роди 1 ден преди термин.....лежане и почивка му е майката Simple Smile Успех на теб,КС терапия си я направи за всеки случай,но се успокой и си почивай!

# 173
Не се тревожи.Почивай си.Както е казано преди това: лежане и почивка! Аз съм със ск.ш. от 18 седмица, само медикаменти и почивка..Това е.Днес съм 27+2 и положението е следното: По-малко отрицателни емоции,повече почивка и положителни мисли.
 Може ли един въпрос? Какво означава това с Конуса?  newsm78 аз пак съм невежа...ама...

# 174
  • Варна
Вероятно отваряне на цервикса отвътре.
Тук много е важна почивката и легловия режим.
С първата си бременност в 27 г.с бях с.пролабирал мехур,направиха ми серклаж на горещо(докторите се изпокараха трябва или не трябва)...родих детето си в 35 г.с,в отлично здравр
За това.бъдете сигурни ,че ще успеете

# 175
Това с кортикостероидната терапия за дробчетата на бебето, знам, че се прави за хубаво, но е направо стряскаща за бременната  Thinking  #Crazy. На мен ми я правиха, когато бях в 33 седмица и имах чувството, че докторите ме чакат всеки момент да родя. Беше ми много притеснено. Между другото от дексаметазона се получават отоци по крайниците като страничен ефект. Преди да разбера, че е от него си мислех, че имам симптоми на прееклампсия  Sick Абе направо ужас...

# 176
Конусът е отваряне  на шийката отвътре от главата на бебо....
не зная как да се справям с отрицателните емоции, вероятно съм много емиционална, заради хормоните, а и по принцип. Кураж на всички!

# 177
SkabielA,ти до къде го докара Simple Smile коя седмица станахте?Всичко наред ли е при теб?

# 178
Rayna, всичко ще е наред, само спокойно.  Щом си в МД значи си в добри ръце. Ще лежиш и ще износиш бебето до термин.

# 179
Тежичко е с това лежане....сериозно изпитание за търпението и нервите. Виждам, че не съм сама, което ми дава кураж. Благодаря ви момичета за подкрепата.

Общи условия

Активация на акаунт