Лежащи мами-39

• 78 493
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Жирафме,вече съм 28+4г.с,всичко ме боли,явно симфизата се разширява и не мога да си събера краката.
Бебетата иначе мисля са добре....ако издаяня до 30г.с ще е малка победа, и ще съм идея по спокойна

# 181
А от коя седмица правят терапията за дробовете? Т.е. кога най-рано решават, че може да повлияе достатъчно

# 182
Axinora89, мисля, че след 24 г.с се правят опити, за да може да оцелее бебето....общо взето е рутинна практика при всички случаи на съмнение за преждевременно раждане....

# 183
Споко,Skabiela,ти си мама-боец!Ще издържиш още поне 10тина седмици!

# 184
А от коя седмица правят терапията за дробовете? Т.е. кога най-рано решават, че може да повлияе достатъчно

На мен в болницата ми казаха,  че от 27 до 34 г.с. се прави. След това вече били достатъчно развити и нямало смисъл.

# 185
  • София
Тежичко е с това лежане....сериозно изпитание за търпението и нервите. Виждам, че не съм сама, което ми дава кураж. Благодаря ви момичета за подкрепата.

Аз бях със скъсена и отворена отгоре шийка още в 18 седмица.Важното е да нямаш контракции.
За кортикостероидите в Майчин дом слагат Флостерон.От него и от конската доза магнезий ,бебето ми стана по-поспаливо,не го усещах да мърда както преди.
Имам два пъти правена кортикостероидна профилактика,веднъж в 29-30 г.с,втората след като ми изтекоха водите в 33.
 Благодарение на кортикостероидите бебето ми издиша и изплака сам само и стоя само ден в кувиоз за адаптация.

Теб кой те следи в Щерев?
И кой сега те следи в МД,на петия етаж си предполагам.

Последна редакция: сб, 24 юни 2017, 22:09 от *Bubble*

# 186
Здравейте момичета!!Стискайте зъби и почивайте!
Skabiela помагат ли ти вкъщи?Как са бебоците?
Ние сме добре...гледаме се..поплаква си,чудя се как да я обличам,дали е добре,защо плаче и така.Учим се една с друга.Поздрави на всички и много късмет и вяра.

# 187
В "Щерев" ме следеше д-р Милчева, но мигновено ме изпрати тук, като ми видя шийката и се запознах с още една мама като мен, изпратена от  Щерев....
А в момента съм в отделението на 5д етаж при д-р Дяволов, който се води корифей в областта очевидно!
Тайничко се надявам да ме пуснат поне за малко....да си ида до вкъщи....но не настоявам.
Текат ми банки и нещата са стабилни засега. Изключихме инфекция с уролултурата и вагиналния секрет.

# 188
  • София
Индометацина,щях да ти пиша ,е бетон за шийката и контракциите.
 Аз на няколко пъти съм слагала ,когато положението ставаше критично и мисля че Индометацина ме спаси.
Но след 32 седмица вече не може да се ползва.

# 189
Bubble, слагам го. Прималява ми от него, но няма значение....всичко правя! Сега виждам, че банката с магнезий ми е изтекла за нощта....а трябваше да ми стигне до утре поне.

# 190
  • София
Bubble, слагам го. Прималява ми от него, но няма значение....всичко правя! Сега виждам, че банката с магнезий ми е изтекла за нощта....а трябваше да ми стигне до утре поне.

Да не ти прималява от бързата капка магнезий?
На мен когато за пръв път ми вливаха ми беше доста зле.Пареше ми на очите,глава ме болеше,имах усещането че някой ми е седнал на гърдите,повърнах даже,сърцебиене имах. Като се оплаках ми понамалиха капката.Общо три пъти са ми вливали магнезий,само първия път имах такава реакция.

# 191
На мен магнезий ми вливаха май повече от 5 пъти....наистина като е бърза капката се усещат горещи вълни.На някой хора не им влияе добре бързата капка....помоли да я намалят ако не се чувстваш добре.

# 192
И на мене ми е ставало зле от Индометацин, слагах по половинка. Или след него хапвах вафла.

# 193
Не знам от какво, но поне от прималяването поспах....
Сигурно комбинацията от двете неща ме е смазала.
Благодаря ви, момичета за куража.
Утре влизаме в 28 г.с- дано имаме някакъв хубав резултат от усилията и ни пуснат за малко до вкъщи!

# 194
Ще полудея тук, момичета!
 Д-р Дяволов мина и дори не ме докосна на визитацията тази сутрин ....каза ми: "Дреми тук !" И подмина ....сигурно е нормално, но вече четвърти ден никой не ме е гледал само банките ми сменят и това е....хем се притеснявам, хем очаквам поне думичка да кажат за състоянието ми, хем никой не се вълнува от мен....😢

Общи условия

Активация на акаунт