Лежащи мами-39

• 78 871
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
Момичета,  имам едно питане,  на някоя мама намират ли й се излишни таблетки Гинипрал,  ако е ползвала и са й останали. Налага ми се да пътувам с кола, а ме е страх да не се усилят контракциите от пътя Sad.  Докторът само ми каза да увелича дозата магнезий и да си пия Но-шпа,  но аз и сега това правя. Каза ми да си взема и Гинипрал,  но най-вероятно не знае, че го няма вече в продажба.

# 211
  • Варна
Обиколих света за тоя гинепеал,няма го никъде,нито с Турция ,нито Русия...днес ми се обадиха и от Словакия...и на мен ми трвбва ,но ядец

# 212
Здравейте, от съвсем скоро се налага да почивам повече и да лежа. Очаквам близнаци и съм в 32г.с., но заради контракции почти през цялата бременност, усилващи се в последно време, ми препоръчаха да лежа, за да добутам поне до 35с.
Магнезия и но-шпато изобщо не ми действат, дори след 28г.с. е препоръчително да не се приемат големи дози но-шпа, заради шийката. Приемам нифедипин, който действа страхотно срещу контракции.

# 213
Гинипрала не го ли заменят вече със Салбутамол? На мен за контракциите (които не усещам) това ми изписаха  newsm78

# 214
  • Варна
Да с това го заместват
От нефидипина.не ти ли пада кръвното

# 215
Ами не, даже уж ми го водиха високо, но според кардиолога било нормално за бременна. В болницата ми обясниха, че високият ми пулс бил от салбутамола.

# 216
  • Варна
Даааа,от него е .Салбутамола е лекарство за астматици

# 217
  • Варна
Клеар,и аз съм с близнаци,голям зор ми е...аз съм в 29+2 г.с,всеки ден си мечтая за по добра.семица ,но каквото сабя покаже

# 218
Да с това го заместват
От нефидипина.не ти ли пада кръвното

И аз много се страхувах да не взема да припадам по улиците, защото кръвното принципно ми е 90/60, но изобщо нямам такъв проблем! Пия сутрин едно кафе с мляко и съм пушка. Преди, когато излизах и знаех, че ще съм в затворено помещение по-дълго с хора - болница, мол, супермаркет - взимах кола с мен за всеки случай, но не ми се е налагало. За цялата бременност събрах границите два пъти и то все навън, защото не бях пила вода.
Ще отлетят бързо седмиците, ще видиш! Малко по-назад си от мен. От една страна ми се виждат много рисковите 3 седмици, които трябва да минат, от друга, като се замисля още колко неща трябва да свършим в къщи, ми се струват много малко! Единственото, за което се радвам, е че изпрах и изгладих, приключихме с покупките преди да се наложи да лежа (предвиждах, че може така да се случи с двете бебки).
Скоро ще започнат да ни викат за тонове и ей го дошло...  Grinning

# 219
Салбутамола го пиех като бонбонки  Laughing 4х1....и нямах проблем...даже един доктор ми каза ,че с тази дозаще взема да обърна очите...ама аз си го пиех  Joy поздрави на всички от мен и моето момиченце...вчера стана на 40 дни.Вие се дръжте....докато броиш дните толковя бявно минават ...аз всеки ден гледах календара..а сега хвърчат.Мъничко ви остава...трудно е ,но знаете,че ще успеете  bouquet

# 220
Салбутамола го пиех като бонбонки  Laughing 4х1....и нямах проблем...даже един доктор ми каза ,че с тази дозаще взема да обърна очите...ама аз си го пиех  Joy поздрави на всички от мен и моето момиченце...вчера стана на 40 дни.Вие се дръжте....докато броиш дните толковя бявно минават ...аз всеки ден гледах календара..а сега хвърчат.Мъничко ви остава...трудно е ,но знаете,че ще успеете  bouquet
Цвете,да ти е жива и здрава малката госпожица!!! Ти си ни голяма подкрепа тук,да знаеш! bouquet Heart Eyes
 Абе..аз се чудя дали да не взема и аз да пия по 1 2 Салбутамолчета (това са таблетки нали?) Е така ..за вс случай?! Иначе Магнезия си го праскам по 8 хапа на ден...хич не му мисля.Утрогестана вечер си го слагам... Ама тоя салбутамол вс много го хвалят..та се замислям Thinking

# 221
Цвете,да ти е жива и здрава малката госпожица!!! Ти си ни голяма подкрепа тук,да знаеш! bouquet Heart Eyes
 Абе..аз се чудя дали да не взема и аз да пия по 1 2 Салбутамолчета (това са таблетки нали?) Е така ..за вс случай?! Иначе Магнезия си го праскам по 8 хапа на ден...хич не му мисля.Утрогестана вечер си го слагам... Ама тоя салбутамол вс много го хвалят..та се замислям Thinking

По-добре не си го самоизписвай. Консултирай се с лекар

# 222
  • София
Здрасти,

някоя от вас лежала ли е в Надежда в София?

Аз съм лежала там. Първия път бях 26+ г.с., и никой не ме пращал към Токуда или МД. Дори после като разбрах, че там са най-добрите неонатологични отделения се учудих - как от Надежда мислеха да гледат бебето, ако се беше родило толкова рано не знам (или може би щяха да ме вкарат за аборт както жената родила близнаци в 25+ седмица). Ако имаш някакви въпроси относно престоя там, питай.

ПП: Има ли някоя от вас, която да пие Коринфар? На мен ми го изписаха, но дори половин хапче на ден ми сваля кръвното и ме кара да се чувствам много странно, та не знам доколко е безопасно за мен (и за бебето)  newsm78

Последна редакция: ср, 28 юни 2017, 19:47 от Blueberry muffin

# 223
  • София
Аз много исках да родя в Надежда,щеше да ми е много спокойно с доктор Христов,но зареди неонатологията и доброто на детето ми,което в крайна сметка се роди в доста приличната 33 седмица,се свързах с професор Николов и родих в Майчин дом.
От 27 седмица имам уговорка с него,ако се случи раждане првди 36 седмица да ме поеме

# 224
Аз пия Коринфар 2х1 и както написах по-горе нямам никакви проблеми с кръвното. Пробвай с кола или кафе, може да спре прилошаването. За съжаление Коринфар-а е по-силен от обикновения нифедипин, но никъде не се намира. Доктора ми каза да пробвам все пак и в Марешки, но ударих на камък.
Иначе лежах в Надежда заради кървене в 16г.с., там се следя успоредно с Токуда, но определено в тези седмици, ако се наложи спешен прием недай Боже ще предпочета Токуда, където ще раждам. Иначе нямам никакви забележки към престоя ми в Надежда. Ако имате въпроси, ще отговоря.

Последна редакция: ср, 28 юни 2017, 20:58 от Clear

Общи условия

Активация на акаунт