Лежащи мами-39

• 78 879
  • 762
  •   1
Отговори
# 240
Слагах утрогестан до 28 седмица май....или 29...

# 241
  • София
Добре де,тез доктори от различни учебници учат?Едните казват ,че няма нужда от утрогестан след еди коя си седмици,другите не спират да го.изписват....
Я ми кажете ,усещате ли пробождане и дискомфорт във влагалището?
Мен и костите в слабините ме болят....
На мен към 27-28 седмица започна да ми пука таза,особено нощем,здравата пуках.Явно таза се разширява ,не знам,но беше доста зловещо.
 Утрогестан слагах в 19 седмица за няколко дни,като започна да ми се скъсява шийката,но ефект нямаше никакъв.А попринцип го дават за набъбване май.

# 242
Здрасти на всички,
Аз чета западни изследвания вече и ми изглежда, че прогестерона (утрогестан) ако не друго, то  поне не може да попречи. Всъщност подпомага поддържането на бременност. Уж набъбвала и се втвърдявала шийката ... Като цяло изследванията в областта не се правят с размах, защото при грешки последствията са сериозни - никой родител няма да погледнд с добро око на някакво откритие за бременността ако си загуби детето...
Но това е в западните изследователски издания. В нашата мила рОдина ми се струва, че експериментите текат с пълна сила! Все пак се разчита силно и на естествения подбор. Това, което ме дразни обаче, е когато после разни високопоставени личности вземат да се изказват как не се раждали достатъчно българчета. От това, което видях в Св. София (бивша Тина Киркова), където загубих моето дете миналия април, дори да имаш най-безпроблемната бременност и най-здравото дете, ще се намери кой поне да се опита да ви осакати - ако не физически, то поне психически ... Според мен тази държава не заслужава нито едно от прекрасните си бебета! И добре, че жените искат да имат бебета въпреки всичко иначе сме заминали ....

# 243
Добре де,тез доктори от различни учебници учат?Едните казват ,че няма нужда от утрогестан след еди коя си седмици,другите не спират да го.изписват....
На мен към 27-28 седмица започна да ми пука таза,особено нощем,здравата пуках.Явно таза се разширява ,не знам,но беше доста зловещо.
 Утрогестан слагах в 19 седмица за няколко дни,като започна да ми се скъсява шийката,но ефект нямаше никакъв.А попринцип го дават за набъбване май.
Тъкмо това за болките в костите там доло кях да питам.При мен е за секунди.А пробождането във влагалището и аз го имам,по скоро Боцкане за секунда...две..Това е.Рядко е,но се случва.На какво се дължи според вас?!?!

# 244
Тъкмо това за болките в костите там доло кях да питам.При мен е за секунди.А пробождането във влагалището и аз го имам,по скоро Боцкане за секунда...две..Това е.Рядко е,но се случва.На какво се дължи според вас?!?!
Боцкане, разтягане и т.н., все е нормално. Аз не можех да стана без да ме заболи.С първата бременност нямах такива ужасии, но с втората всичко на куп.Минава като родиш Wink

# 245
Здрасти на всички,
Аз чета западни изследвания вече и ми изглежда, че прогестерона (утрогестан) ако не друго, то  поне не може да попречи. Всъщност подпомага поддържането на бременност. Уж набъбвала и се втвърдявала шийката ... Като цяло изследванията в областта не се правят с размах, защото при грешки последствията са сериозни - никой родител няма да погледнд с добро око на някакво откритие за бременността ако си загуби детето...
Но това е в западните изследователски издания. В нашата мила рОдина ми се струва, че експериментите текат с пълна сила! Все пак се разчита силно и на естествения подбор. Това, което ме дразни обаче, е когато после разни високопоставени личности вземат да се изказват как не се раждали достатъчно българчета. От това, което видях в Св. София (бивша Тина Киркова), където загубих моето дете миналия април, дори да имаш най-безпроблемната бременност и най-здравото дете, ще се намери кой поне да се опита да ви осакати - ако не физически, то поне психически ... Според мен тази държава не заслужава нито едно от прекрасните си бебета! И добре, че жените искат да имат бебета въпреки всичко иначе сме заминали ....

Напълно подкрепям

# 246
За Утрогестана...ми ,аз не съм спряла да го слагам още..Незнам какъв ефект има, има ли ..и изобщо дали ми помага..но не смятам да го спирам скоро.Моя Док от ЖК ми каза "Не се занимавай с глупости" ..относно Угрогестана.А доктора от ФМ при който бях в 18с. Ми го изписа заради шийката.. Така ,че.. Аз смятам поне до 34 гс да си го слагам както и до сега по 2 вечер пък да видим.. Simple Smile

# 247
Аз слагах утрогестан до раждането и мисля,че той ми помагаше.В 23 седмица шийката ми беше около 20 Мм,а 2-3 седмици след това-38 Мм.Лекарката ми обясни,че набъбва от него

# 248
Аз слагах утрогестан до раждането и мисля,че той ми помагаше.В 23 седмица шийката ми беше около 20 Мм,а 2-3 седмици след това-38 Мм.Лекарката ми обясни,че набъбва от него
+1 Значи продължавам  Peace

# 249
Здравейте, моля и аз да се присъединя към вашата групичка. В сряда 28.06. ми направиха серклаж в Майчин дом-София, при д-р Дяволов,, има отваряне на канала и скъсяване на шийката, преди  серкалажа беше 2см. Утре влизам в 21 с.Аз имам преждевременно раждане преди 11 години в 24 седмица, следях се всяка седмица, но уви пак се повтаря същото. Микробиологията и урината са чисти за сега. Преди да ме изпишат пак ми взеха секрет, но резултата ще е готов във вторник, когато съм  и на преглед.Доктора не ми даде особени наставления - освен без секс, питах да лежа ли повечко, еми не било необходимо. Имам контакции за съжаление, около 6-10 на ден. Преди манипулацията терапията ми от началото беше но шпа 3 по 1, утрогестеран през устата 2 по 2 и Билоекетра 365 2по 1. Сега ги увеличиха, утрогестернана 3 по 2, Магнерот 3 по 2/, че от Биоелектрата ме хваща разстройство много/ и но шпа си остава 3 по 1. Обаче аз съм с ниско кръвно - 90/60 и ми пада от Магнерота, с какво да го боря освен айрян със сол   не знам..Казаха ми да гоня 28 седмица, ще стигнали не знам...Моля ви за съвети - как да преборя да нямам контаркции, как де справя с ниското кръвно...Просто каквото сметнете, че ще ми бъде полезно.Не ми беше и казано с точност какво да отчитам като проблем и веднага да потърся доктор след този серкалж,кои усещания не са нормални, изобщо не съм на ясно
  Предварително благодаря!

# 250
Здравей! Ами..аз от 18 с. Съм на режир с магнерот и утрогестан.Серклаж никой не спомена,въпреки че установиха скъсена шийка и контракции (моите не бяха и сега не са болезнени).За серклаж чух тук,после АГ каза че било късно ..хах.Както и да, почивам си от тогава..Сега съм 28+2 г.с и се моля да достигна безопасните седмици.
 ТАКА ЧЕ... почивай си,мисли по-положително защото това е изключително важно *не го казвам просто ей така! Тук ще намериш подкрепа..можеш да си сигурна.
А и още нещо - Ти поне имаш серклаж 😉 Дишаю,всичко ще бъде наред!

# 251
Кръвното пада от утрогестана!Той се пие в началните седмици,учудвам се,че "светило" като Дяволов ви е оставил на тази схема!Утрогестана се слага вагинално,за да помага на шийката,през устата няма никаво влияние върху нея.И аз бях със серклаж,но слагах утрогестан до раждането и нямах проблеми.Кръвното и на мен ми беше ниско,на моменти сближават граници с 70/50,но пиех по 1 кафе на ден и кола(така ми каза лексрката в Жк.Яж и сладко и стой на хладно!

# 252
Утрогестана задължително вагинално, лежане и почивка, със серклажа всичко ще е наред. И наистина спокойствие, защото от нерви и притеснение се предизвикват контракции. Знаете, ако не са болезнени и на равни интервали, няма страшно! За кръвното кафе с мляко, айрян със сол. И но-шпа може 3х2.
Сега една хубава книжка и на хладно в къщи, бебчо ще стои мирен!

# 253
  • София
 Утрогестан пиех в началото с първата ми неуспешна бременност 3 по 2,много зле ми беше,гледах като омагьосана,виеше ми се свят,спеше ми се .Сменихме ги с Дуфастон и се оправих.
С втората бременност не съм пила никакви хормони.

Assia_Dimitrova,аз съм бях контракции от 18 седмица,по около 50-тина  стягания на ден.Единствено Индометацина помагаше,но и той не може да се ползва продължително,имах схема за него.
 Серклажа ми е правен в 21 седмица на 2 см мека и полуотворена шийка.Сега имам бебенце на три месеца.
 Магнезий пиех 2 по 1 Диаспорал без особен ефект.

# 254
При серклаж утрогестана е през устата задължително....не се слага вагинално за да се пазиш от инфекции.Схемата ва лекарствата е ок.Почивай повечко и наистина мисли положително.Успех :*

Общи условия

Активация на акаунт