Библейско име за момче

• 19 336
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Илия, Ангел, Матей

# 16
Марк, Тимотей, Илия, Андрей, Симон, Стефан

# 17
  • somewhere over the rainbow
От изброените ти ми изпъква Илия - тежко, непретенциозно, характерно за нашите ширини, а същевременно международно, и има имен ден. Познавам дете с това име и е много сладко.
Само не Ангел - името е много хубаво, но всеки втори циганин е Ангел.

Иначе без да се замислям бих избрала Рафаел - любимо  Heart Eyes

Предлагам Гавраил/Габриел.

# 18
Давид и Ноа, харесвам имена от Стария Завет и дъщеря ми е кръстена с такова име, ние не сме евреи и никога не са ме питали дали сме.

Иначе без да се замислям бих избрала Рафаел - любимо  Heart Eyes
Предлагам Гавраил/Габриел.[/i]

И за тези съм 100%  Heart Eyes

# 19
Не знам нито един циганин Ангел. При нас са си Стоян, Васил,Гошо  Grinning
За сметка на това пък Илия ми е крайно неприятно име, едно такова никакво и за малко дете ми е анти.
Рафаел ми харесва  Heart Eyes идва ми италианско, Марк също е хубаво.

# 20
  • I want it all and I want it now.
Ангел Peace

# 21
  • София
Архангелските имена са ми любими! Дъщерята, сина, само кучето не можах да го наредя в редицата. Wink

# 22
Андрей най-ми харесва.

# 23
А Ангел да ми е сред любимите  Grinning Не познавам цигани с това име, при нас все са Асен, Васил, Рашо Laughing

В името Илия съм влюбена от малка, не знам защо, много силно ми звучи. На мъжа ми не му е сред любимите, но би го приел, не му е анти. Ако го изберем обаче не знам как ще му казват на галено. Аз бих използвала цялото име, но като знам, че другите могат да го прекръстят на Илко, Ильо, Личо ... и малко се разубеждавам. Но пък терминът е за началото на август, ако подрани и се роди края на юли ще е покрай Свети Илия та и това може да си каже думата. Mr. Green

Габриел ми идва женско, бих предпочела Гавраил, звучи ми някак по-тежко, но не е в анкетата защото не ни е сред любимите.

Йосиф много рядко съм го срещала, а Давид навлиза все повече. Не се бях замисляла, че имат еврейско звучене. И двете имена доста ни допадат.

Някъде видях Симон и Стефан, но винаги са ми били много неприятни тези имена. Симон ми е претенциозно, Стефан го свързвам с неприятни за мен хора.

Андрей също ми е любимо, но бъдещият чичо е Андрей (брат на мъжа ми) и не искам да се дублира. Мъжът ми пък е Йордан, в родата все библейски имена има и сме блокирали  Grinning

Последна редакция: ср, 19 апр 2017, 17:52 от TaniYo

# 24
За Дамян какво ще кажете?

# 25
А, да. Дамян доста добре ми звучи. Ще се обсъди.  Heart Eyes Hug

# 26
Българският превод на архангелските имена е Рафаил, Гавраил и Михаил. Рафаел, Габриел и Михаел са западни варианти и не ми звучат добре. Гаврил е побългарен вариант.
Предлагам и Вениамин, но не знам дали ще ви допадне. В Библията няма персонажи с името Сава и Дамян, но има такива светци. Йоаким също не е персонаж от Библията, но според Свещеното Предание е бащата на Света Богородица.

# 27
  • somewhere over the rainbow
Дамян ми допада и на мен.
Харесвам Никола и Спас.
Мойсей, Исус, Христос, Йоаким? Rolling Eyes Димитър, Григор, Емилиян, Кирил, Константин, Лука, Мануил, Марко, Михаил, Методи, Симеон и мн.др. Не е, като да сте го закъсали съвсем Simple Smile

# 28
Много харесвам Емилиан Heart Eyes както и Емилиана

# 29

Общи условия

Активация на акаунт