Аборт в днешно време

• 46 574
  • 672
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
А всъщност кой беше автор на поста за изтривалката?!

Простете, но на мен ми става много смешно като прочета как последствията от един аборт са не само физически, но и душевни. Ако статистиката за бройката аборти е вярна, значи половин България /женската/ трябва да е в постоянна депресия, хора. А аз не виждам и капка преживяване или разкаяние у невръстни момичета, които си решават проблемите така. Напротив, минава и заминава, родителите плащат сметката и те си продължават живота. Разкайват се чак на по-зрели години и то ако се появи някой проблем вследствие на аборта и им се отрази непосредствено. Единици са тези, които осъзнават напълно какво правят, повечето го приемат като облекчение, че са се отървали. И мои познати имам, които са минали през това. Ми не им пука, да ви кажа. Та като прочета как аборта цял живот щял да й мъчи съвестта, извинете, но изпадам в див смях.

# 136
Бременността ва 16 е по-тежка за организма от аборт, а раждането и гледане на дете като наказателна мярка ми се вижда безумие, най-вече за детето.
Определено съм за аборта, обаче не и за тая преждевременна зрялост - съчетана с глупост - в интимните отношения. От една страна смятат секса за израз на любов и  се практикува всеки ден, обаче от друга не се сещат че от секс без презерватив се забременява, и като не им дойде
 мислят, че било щото не са яли хляб. Да се смееш ли, да плачеш ли.

Та кога редовен секс - когато ти дойде акъла, тогава.

# 137
  • където ми харесва
Абсолютно крайно е това, да накараш детето ти да роди друго дете и да го гледа. То не е наказание, не е и урок, а е целенасочено съсипване на два живота. Как едно 16 годишно дете може да възпита и отгледа друго?
Ирис, ми то и от нередовен секс се забременява, да ти кажа! И продължавам да вярвам, че целия проблем ма това поколение идва само и единствено от родителите.

# 138
Знам, че се забременява... Затова е добре, че не е нито стигма, нито някаква забранено и животозастрашаваща процедура един аборт. Но смятам, че има голяма разлика, ако е забременяла момичето инцидентно, и когато, как да кажа е логичен завършек на прекалена дащност.

И някак не ми се струва нормално от 14  годишни да имат зрели връзки с редовен сексуален живот, това не е ли възраст за плахи опити и постепенен напредък в изучаване на телесните мераци, къв е тоя зор за секс у момиче, айде момчетата  разбирам - чука им се и за нищо друго не мислят, ама момичетата.

# 139
Идеята ми е, че контрата е винаги в момичето, а колкото и да е възпитано едно момче, има един отрязък от време, в което и крастава жаба да види на път, ще я отръска и няма да ѝ прости.
Затова, е добре да не се докарва момичето до крастава жаба.
Това вече е съвършено вярно. Темата за продавачката и гризача на рози е живото доказателство.

Абсолютно. Peace Колкото и да спорим, че сме равни и отговорността е и на двамата партньори (все едно дали за секс на 16 или кофти връзка в зряла възраст), последиците са най-вече за жената. Каква отговорност носи 16-годишният келеш от примера - и от джобните да му вземат, за да плати аборта, последиците са изцяло за момичето. И най-вече в подобни примери, единият може съвсем спокойно да откаже да носи отговорност (и често, често го прави), докато другият и да иска, не може.

# 140
  • Beyond the stars
Аз съм склонна да се съглася с теорията за "женската съдба" понеже скоро бях свидетел на разговор между жени около 50те, за които хапчетата например бяха мноого вредни, но всяка имаше поне по 2 аборта след две/три деца, защото това е "женската съдба"  Crazy А и естествено - това са женски неща, не са мъжка работа и едва ли не  тайно от мъжете трябва да се реши проблемът.
Ами сори, ама 21 век и женска съдба не ми звучи сериозно.

И аз съм правила секс на 17, но секс без презерватив -никога; секс, защото някой не може да стои на сухо един месец - също.
Плашещо е колко неграмотен можеш да бъдеш при такова количество налична информация - все още съм впечатлена от връзката между закъснението на цикъл и хляба.  ooooh!

# 141
Идеята ми е, че контрата е винаги в момичето, а колкото и да е възпитано едно момче, има един отрязък от време, в което и крастава жаба да види на път, ще я отръска и няма да ѝ прости.
Затова, е добре да не се докарва момичето до крастава жаба.
Това вече е съвършено вярно. Темата за продавачката и гризача на рози е живото доказателство.

Абсолютно. Peace Колкото и да спорим, че сме равни и отговорността е и на двамата партньори (все едно дали за секс на 16 или кофти връзка в зряла възраст), последиците са най-вече за жената. Каква отговорност носи 16-годишният келеш от примера - и от джобните да му вземат, за да плати аборта, последиците са изцяло за момичето. И най-вече в подобни примери, единият може съвсем спокойно да откаже да носи отговорност (и често, често го прави), докато другият и да иска, не може.

Точно на 16 години бяхме, когато най-добрият ми приятел тогава /мъж/ беше изключително отговорен в това отношение и внимателен. Родителите му го предупредиха, че направи ли бебе ще се грижат за него и че няма да позволят момичето да направи аборт. Ами като знаеше, че една грешка ще го обвърже до живот и хич не му беше до това - внимаваше. Ако си мислише, че всичко ще се размине, най-вероятно няма да е толкова отговорен в това отношение.

# 142
Е, но не е лошо да се понаплаши, друг е въпросът дали наистина са щяли да го накарат да гледа бебе - то не е и възможно много, щяха да го гледат те в ной-лошия случай.

Кофти е, че нещо хубаво, като секса е свързано с толкова лоши неща - болести, нежелана бременност,  но как да им го набие човек в кратуните, на децата.

Понеже и дъщеря ми искаше да гледа тоя филм, с Елена Петрова, на мен не ми допада особено, но нали е за тинейджъри, както и да е, но снощи точно имаше епизод как един юнак обработи съученичката си да прави секс с него, интересно беше -щом се колебаеш, значи  малка си още, фригидна си, бъз те е... И момичето май се нави.

# 143
И някак не ми се струва нормално от 14  годишни да имат зрели връзки с редовен сексуален живот, това не е ли възраст за плахи опити и постепенен напредък в изучаване на телесните мераци, къв е тоя зор за секс у момиче, айде момчетата  разбирам - чука им се и за нищо друго не мислят, ама момичетата.
Ами не е нормално, разбира се. Но подобно поведение говори за огромни липси и дупки в семейството. Като чуя за 14 годишна, която ходи с 25 годишен батко със съгласието на родителите си /за да я пази/, води редовен сексуален живот и на 15 години забременее, обвинявам само родителите й и никой друг.

# 144
Reyna, заплахите на родителите на твоя приятел и за плашене на гаргите не са ставали и ако не е бил достатъчно захлупен, вероятно го е осъзнавал. Голяма заплаха, че ако стане гаф, родителите му ще гледат бебето, няма що. Да не говорим как точно те няма да позволят дъщеря на други родители да направи аборт. Не виждам аз в примера вменяване на отговорност, даже напротив.

# 145
  • където ми харесва
Абе, пак има вменяване, да ти кажа.
Момчето разсъждава така-ако направя бебе, то неизбежно ще трябва да се роди, а аз неизбежно ще му стана татко. Ма аз не искам на 16 някое лапе да ми вика Тате! Я по-добре да слагам кондом.

# 146
  • Варненска клюкарка

Точно на 16 години бяхме, когато най-добрият ми приятел тогава /мъж/ беше изключително отговорен в това отношение и внимателен. Родителите му го предупредиха, че направи ли бебе ще се грижат за него и че няма да позволят момичето да направи аборт. Ами като знаеше, че една грешка ще го обвърже до живот и хич не му беше до това - внимаваше. Ако си мислише, че всичко ще се размине, най-вероятно няма да е толкова отговорен в това отношение.
А родителите му минавало ли им е през ум че евентуалната забременяла може да не иска да го ражда, нейните родители също? Едва ли това му е помогнало на приятеля ти да бъде отговорен, някои просто са си такива а други не Peace Съветите от родител помагат, но не винаги- примери бол!
 Преди години не беше както сега, където сексуалните намеци надничат отвсякъде- пуснеш тв-то хоп реклама със сексуален подтекст, смениш канала, някоя пошлотия цяло предаване на подобна тематика...Биг и Вип брадър, където дебнат кой коя онодил тайно под чаршафите или в тоалетната....Цици и задници се веят по билбордове, Интернет в който има всичко, а малките освен хормона, ги тресе и любопитството.... И всички които се хвалите как възпитавате дъщерите си и че такова нещо като на момичето пуснало предишната тема не може да се случи с вашите деца, плюйте си в пазвата и голяма дума не казвайте, че животът обича да изненадва неприятно! Много грозно беше отношението на някои потребителки към момичето, особено на такива, които очакваха от нея да разсъждава като закостеняла 40 годишна.
ПП За протокола, майка съм на един почти 14 годишен- ако му кажа такова нещо което цитирах горе в мнението си, пука му на папука....

# 147
Да, от гледна точка на заплахата, че ще му викат "тате" на младежа и ще му се смеят аверите, така е. Laughing (Сетих се за едиз епизод на "Съдби на кръстопът", в която едни такива младежи кръстиха бебето Криско. Laughing ) И пак даже и сравнение с отговорността, която ще понесе младата майка, не може да се направи.

# 148
  • Linz
"Най-любимо" ми е в този форум ваденето от контекста и извъртането на думите за да се поддържа някакъв безсмислен спор.
Цитата беше на Какво? от другата тема, който копирах преди да бъде изтрит, а после и темата да бъде заключена.
Извинявам се на авторката на тази тема. Спирам.

# 149
Обществото е вредно за младите хора. Родителите също. Не може, като родители да си играете с живота на децата ви. Това са много сериозни неща. Когато направят бебе, трябва да го гледат. А забременяването си е сложен процес. Колко "случайно" да става?

Когато стане белята никога не можеш да забършеш нещата и да стане като да не е било. Винаги има последствия и въпросът е как да се минимизират, а не как да се заличат, защото последното е невъзможно. Е, за мен абортът, извършен навреме и в подходящо лечебно заведение, най-често е минималната вреда. Да не би едно дете да гледа дете да е за предпочитане? Как ще го гледа, как ще го възпитава, как ще го храни, как ще внася стабилност и сигурност в живота му?  А такива фалове е имало и винаги ще има, не могат да се премахнат, освен ако не върнем патриархалния морал и не почнем да женим момичетата в ранна възраст с изискване за девственост и без никакви такива там учене мучене Twisted Evil Ама и в патриархални времена е имало пак издънки и майки са избирали да си убият децата за да се запази името на семейството (Султана ми хрумва веднага като много типичен образ). Та няма удобничко и абсолютно решение и затова усилията трябва да са не за спиране на неспираемото, а за създаване на такова ниво на сексуална компетентност, че гафовете да са наистина само случайни явления и малшанс, а не стандартна практика.

Освен това сексът след 16 годишна възраст може да не ни се харесва баш за нашите деца, ама си е съвсем нормален. А на 18 вече е едва ли не желателно да започне. Защото за мен е лицемерие една майка самата тя да се кефи на секса, ама да го забранява на детето си "за негово добро" Shocked

Простете, но на мен ми става много смешно като прочета как последствията от един аборт са не само физически, но и душевни. Ако статистиката за бройката аборти е вярна, значи половин България /женската/ трябва да е в постоянна депресия, хора. А аз не виждам и капка преживяване или разкаяние у невръстни момичета, които си решават проблемите така. Напротив, минава и заминава, родителите плащат сметката и те си продължават живота.

А нима според теб е по-добре да бъдат възпитани, че абортът е смъртен грях и после цял живот да живеят на антидепресанти и с чувство, че са провалени и пропаднали???

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 09:25 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт