Аборт в днешно време

• 46 341
  • 672
  •   1
Отговори
# 480
  • София

Има нещо съмнително в това изказване. Щом не е явно, значи е тайно. Щом не е споделено, значи не е явно, тоест е тайно.

Оттам нататък въпросът е доколко експлозивна ще е тайната, защото има БГ-мачовци, за които сервирането на новината за аборт може да предизвика агресия и иначе прогресивната дама да си изяде боя.

Нищо съмнителено няма.
Затова се нарича " интимен живот".
И тъй като в него участват двама души, да тръгнеш да го развяваш пред трети, само защото си решил, че ще се жениш за него, е проява на лош вкус, според мен, а не на искреност.
И не, няма мъж който да го приеме само за сведение и без да си зададе въпроси, независимо че ще са наум.
Що се отнася до мачовците, с афинитет към боя, те винаги ще си намерят причина да ошамарят любимата, ако ще и краката да им мие, и водата да им пие.

# 481
  • София
Моят мъж е част от интимния ми живот.Той е моят интимен живот, както и аз съм неговия.Можем да си споделим всичко.Естествено, имаме си и своите "игрички" и понякога подмолно действаме, за да склони другия да направи нещо...но това обикновено касае домакинство или други неща  Laughing
Що се отнася до сексът, минали връзки и неблагополучия съм му казала абсолютно всичко.Предполагам, че и той на мен, защото знам за доста неловки моменти, които обикновено не се споделят.
Знае, че имам спонтанен аборт от минала връзка, знае, че съм искала дете от друг мъж.
Не бих крила за аборт по желание, защото го познавам и той не би се притеснил.По-скоро ще му стане мъчно за мен и ще се интересува как се чувствам спрямо това нещо в миналото ми.
Естествено, не всяка двойка си споделя неща за минали връзки, не е нужно и да изсипеш 1 тон излишна информация и подробности.
Но ако той ти е най-близък, защо минал аборт би го притеснил  newsm78 Честно казано, аз не знам и с какво е толкова лоша тази постъпка. Аз ако бях мъж бих се ядосала на тогавашния проектно татко, че не е оказал нужната подкрепа или че жена ми е била сама.

# 482

Има нещо съмнително в това изказване. Щом не е явно, значи е тайно. Щом не е споделено, значи не е явно, тоест е тайно.

Оттам нататък въпросът е доколко експлозивна ще е тайната, защото има БГ-мачовци, за които сервирането на новината за аборт може да предизвика агресия и иначе прогресивната дама да си изяде боя.

Нищо съмнителено няма.
Затова се нарича " интимен живот".
И тъй като в него участват двама души, да тръгнеш да го развяваш пред трети, само защото си решил, че ще се жениш за него, е проява на лош вкус, според мен, а не на искреност.
И не, няма мъж който да го приеме само за сведение и без да си зададе въпроси, независимо че ще са наум.
Що се отнася до мачовците, с афинитет към боя, те винаги ще си намерят причина да ошамарят любимата, ако ще и краката да им мие, и водата да им пие.

Имам една теория, че твоето поколение сте масово психопати. Такива разсъждения...нищо чудно, че ние ви се струваме инфантилни. То е защото сме една идейка по-невинни, а по-старите поколения крият невероятни чудовища.

# 483
  • Варна
Ами може би защото не ме е питал дали съм правила аборт.Явно и той е преценил,че са минали неща и не го засягат.Или трябваше на втората среща ни в клин ни в ръкав да му изпляскам "правила съм аборт".Че чак и тайна безсрамна го изкарахте пуу ooooh!

# 484
Ето ти друга ситуация, в която не само може да изплюеш камъчето, ами и да ти се поразсърдят:

Не забременяваш. Отивате двамата на лекар. Лекарят пита- прекарани аборти? Опааа. Оказва се, че тайната излиза наяве и не е хич останала в миналото, ами си е проблем на настоящето.

# 485
  • София

Имам една теория, че твоето поколение сте масово психопати. Такива разсъждения...нищо чудно, че ние ви се струваме инфантилни. То е защото сме една идейка по-невинни, а по-старите поколения крият невероятни чудовища.

Куца теория, като всичките ти останали, която не може да обясни защо някои от вас, а не всички, както ти се ще, че да не се открояваш от нормално развитите, сте инфантили, бягащи при психопатните си мами в детската стая, след като се омажете. Mr. Green

# 486
Няма нищо интимно в това да се премълчи аборт, лекувани инфекции, прекарани венерически заболявания и всичко друго, което може да се окаже препъни-камък в семейното планиране.

Все пак, ако се наложат АРТ-процедури, и финансовата, и моралната тежест са и за двамата, не само за кротко премълчалата страна.

Разбира се, това важи с пълна сила и за мъжете, които трябва да уведомят партньорката си за преболедувани всякакви заболявания, които биха затруднили или изобщо направили невъзможно възпроизводството.

Хубаво е в брака да се влиза с открити карти и ясни намерения, така ще се спестят много разочарования на по-късен етап.

# 487
  • София
Аз все още не виждам защо една жена е виновна, че мъжът и да я обвини, че е правила аборт  newsm78 Ами наложило се е -направила е. Ако беше родила, животът щеше да се развие по друг начин.
То в тези ситуации, обикновено е виновен тогавашния мъж. Пък ако е искал детето, а жената не-това си е нейно право, да реши дали да бъде бременна.
Все пак не сме били девствени при започване на връзката, ясно е, че е правен секс с друг човек и съответно има някакъв опит, истории.

# 488
Няма нищо интимно в това да се премълчи аборт, лекувани инфекции, прекарани венерически заболявания и всичко друго, което може да се окаже препъни-камък в семейното планиране.

Все пак, ако се наложат АРТ-процедури, и финансовата, и моралната тежест са и за двамата, не само за кротко премълчалата страна.

Разбира се, това важи с пълна сила и за мъжете, които трябва да уведомят партньорката си за преболедувани всякакви заболявания, които биха затруднили или изобщо направили невъзможно възпроизводството.

Хубаво е в брака да се влиза с открити карти и ясни намерения, така ще се спестят много разочарования на по-късен етап.

Точно ! Не пожелавам на никоя да се озове с тежки здравословни диагнози и да скрие от лекуващия лекар такива минали събития. Това са си неща , част от нашата лична история , преди да срещнем партньора си. И премълчаването им може да ни коства дори живота , колкото и драматично да звучи. Но...всеки си знае за себе си.

# 489
Ами защото тоя мъж ако иска деца от теб или ако чакате дете, може доста да се притесни дали няма да има чисто биологични проблеми и последствия. В тоя ред на мисли, споделянето за аборт е като да си кажеш за предшестващи други заболявания. Ако ще имате деца, всичко е важно- а не да си заметем купоните от тийн годините, а после да го отнесе детето, ако се появят проблеми. Или въобще да няма дете, а ние да се правим на света вода ненапита и случайна жертва.

Обвинението не е в аборта, а в криенето, особено ако информацията се окаже релевантна и се продължи с криенето.

# 490
  • София
Аз нямам аборт по желание, но имам такива поради неуспешна бременност.Един спонтанен и 3 кюртажа.
Това дали абортът е по желание или не, за самата процедура няма никакво значение-едно и също се прави.
Мъжете не са с чак толкова крехка психика. А една такава реакция показва дали е добра идея да имаш бебе от него.

# 491
Аборт "по желание" (всъщност по необходимост) казва доста различни неща за жената, които на мъжете може да не им харесат...и не става въпрос за крехка психика, а за мъжка чест. Има си някои нелицеприятни реалности, каквото и да си говорим.

# 492
То какво излиза- че е по-морално да затаиш истина от такова естество пред партньора си , отколкото да я споделиш. За да спасиш в очите му "авторитета " си  newsm78.
С цената на това, нещата в някакъв по-късен момент да излязат наяве. И после какво ?
Ако си премълчал , значи става още по-съмнително.
Не  е казано да се бие барабана. Но при нужда това се казва. Пф , нещо ми се объркаха понятията за морално и неморално. Значи неморално е да споделиш нещо , което смяташ за неморално. Какво неморално има в един аборт , следствие на грешка в миналото ?

# 493
И аз това се чудя- след като е само "медицинска процедура", редно е да се каже, да се има едно наум, ако възникнат бъдещи препятствия и да се знае какво ще се прави, всеки да си преценява. Просто го смяташ за част от медицинската история и така.

Иначе да го смяташ за нещо интимно...рисково си е. Както вече показахме, ще работи само ако няма други проблеми. Но може да се наложи интимният свят да се сподели с чичо доктор.

# 494
  • Варна
Изобщо не мога да разбера защо непременно се очаква за мъжът да е проблем, че жената е преживяла аборт.Изключая мед. проблеми евентуално породени от това.Но ако няма налице такива, защо и кому е нужно той да се цупи като ощипана мома или да си задавал въпроси на ум.Моят мъж разбра за това, когато нещата станаха сериозни, имаше въпроси, попита ме и аз му отговорих съвсем честно.Не всички мъже са идиоти, които не могат да направят разлика кога се касае за единична грешка в тийн годините и кога се касае прим. за да кажем лековато поведение и всички произтичащи от това неща.
Мъжете не са толкова крехки, ако обичат една жена ще я обичат и каквато е, също така и с миналото ѝ.Иначе защо ще са с нея?По същият начин и една жена ако обича един мъж ще го приеме и с миналото му.Ако пък някой от двамата не е Ок, просто не продължават заедно и това е.Абортът не е приятно нещо, но се случва понякога по една или друга причина.Но и не е нещо, което задължително ти проваля живота, бъдещите връзки, бракът и т.н..Да се съди някой за грешка от преди не знам си колко години е повече от глупаво.Най-малкото, защото за изминалото време човек се променя, расте, и самото мислене често се променя.На 17г. едно момиче мисли по един начин, на 27 вече по съвсем друг.Миналото не може да се промени, то е част от нас и до голяма степен и причина да станем такива или онакива.От него единствено можем да извлечем поука.Човек се учи от грешките си докато е жив.

Общи условия

Активация на акаунт