Октомврийчета красиви - правят мамите си диви! - Тема 12

• 47 959
  • 720
  •   1
Отговори
# 510
Аз заместих 2ро около месец и половина след началото на захранването, но го запазих да си е млечно хранене, което според мен е по- важното. Simple Smile Иначе пак ще се повторя, води се по детето, ако то е готово и си иска ядене, а не мляко, аз не бих го лишавала. Simple Smile Аз даже малко съжалявам, че не започнах кашата малко по-рано.

# 511
Помбер щом те гложди не бързай.
Моята много се обузи от ориз с плодове, но така го обича - яде та ушите и плющят.
Още не замествам умишлено, от този месец започвам вече.
Бобовите мисля да ги давам само с морков или тиква.

# 512
Моят хубавец е качил само 200 гр. за един месец, така че смело си продължавам с кашите всеки ден и протеин на всеки обяд. Явно не го прехранвам Mr. Green

# 513
.

Последна редакция: чт, 25 май 2017, 15:54 от помбер

# 514
Наш трътльо вече е с две заместени хранения, но за край си смуква и по малко млекце / 20-30мл /. В 5:30ч кърма, около 9 - каша, в 13 зеленчуково и и в 17 и 20ч - кърма. Днес след кашата му дадох ябълка с банан и много му хареса.  bouquet
Миналият месец беше наддал само 200гр, все още си беше само на кърма, та дано този месец е малко повечко. На 5 месеца и 20 дни тежи 6900 и е 68см. Мисля, че е нормално...
Ака всеки ден по 2-3 пъти, засега нямаме проблем.
За утре пасирах един банан, ориз с ябълка и зеленчуково пюре - жълтък, батат, морков, картоф и спанак.
 bouquet
След няколко дни става на шест месеца и започваме мръвката.

# 515
Момичета влизам радостна.
Днес въведох морков намачкан ( благодаря ти Фиффи Hug ) и тази вечер - ооо, чудо! Малкият си свърши сам работата, а в памперса - морков.  Laughing
За кой ли път се убеждавам, че храните, които се водят запичащи го разхлабват, а разхлабващите - запичат.

Може и отварата от сини сливи да е спомогнала, де. Ще продължавам и нея да пробутвам.

Благодаря на всички отново.  Hug

Ние сме дааааалеееееч даааааалееееч от заместването дори на едно хранене,  а камо ли на две.

Кристи, много зъбки имате. А помня, че първият скоро изби. Супер!

# 516
Дафи защо жълтък преди месото? Аз знам обратното, педито също го потвърди.
На ядене не смесвам повече от три неща, мисля че така вкусовете се усещат по добре. Колко гр считате за заместено? При зеленчуците знам, че е 190 гр, но как седи въпроса плод и въглехидрати? Много ми изглежда 190 гр.

# 517
Аз давам плодово пюре 120 гр + 90 мл АМ и съобразен брой лъжици каша. Та в моя случай си е направо към 230 гр, но така ми издържа до вечерното хранене.

На обяд винаги дохранвам с мляко, та е 130 гр зеленчук + 90 мл АМ. Месните са ми на 220 гр., от които мръвката е 25 гр и другото зарзават.

Iid, така е. Като гъбки са Grinning

# 518
  • София
Момичета, тия проходилки и бънджита знаете ли до колко кг са? Нашият малчуган е 10кг и не знам дали ще има смисъл.

Проходилката е до 12 кг. Или поне повечето модели.

И твоят малчуган е голям мъж!  Simple Smile

Може да вземеш втора ръка, ако все пак искаш.

Ние все пак днес взехме. Малкият намаза и един заек - играчка.  Laughing Сложих го в проходилката, ама още незнае какво да прави. Играе си с играчките, ама седи на едно място.  Laughing

От 2 дни вече сме окончателно на пода. Лошото е, че се пързаля и не може да пълзи така добре както на дивана, ама ще свикне. Днес го завръщах, че стигна под кухненската маса.  Mr. Green

Pure_nature  Joy Представих си как гониш детето с ножицата  Joy

Иначе благодаря за споделения опит!

Iid Най-сетне! В интерес на истината и при нас се нормализираха нещата след захранването. Така че смело напред!

# 519
Мойта е надала 300 гр,но нещо спря да си изяжда храната яде 130 гр зеленчук и кашата наполовина Sad иначе имам две хранения заместени

# 520
Честит имен ден,на всички именници и на мойто хайванче Heart Eyes
Дет викат хората: Яж маруля и спаси агне Mr. Green Mr. Green

# 521
Добро утро момичета  Hug
Относно храненето ,вече имаме обяд и следобедна закуска заместени.Странното е,че бебка изяжда цяло бурканче от 190 гр,а мляко едва изпива 160 мл и то вечерта след баня.
Днес сме канени на гости и мама ще гледа Александра вечерта.Малко ми е притеснено,тъй като до сега не сме я оставяли на никой.Дано да няма драми,че каквато ми е галена и все търси мама и не иска у никой да седи...
Момичета,изправена съм пред дилема.Както знаете бебка е с каишки.Нейният ортопед иска да стои с тях 3 месеца и след това да направим снимка.Така било по-сигурно,че вече таза ще се е оформил.Обаче я водя и на частно при друг,който ми каза,че 2 месеца били напълно достатъчни.Той иска сега на 17 да ги махна и като мине седмица да я заведа при него да я прегледа с ехограф.Ако всичко е както трябва повече да не ги носи. Ама пък другия....Та сега се чудя ако е ОК дали да й ги слагам само през нощта за по-сигурно до третия месец.Оффф,колкото лекари,толкова и различни мнения.

# 522
Поискай трето мнение  newsm78

Поли, честит ти именник  Hug

# 523
Честит Гергьовден!
И паак гадно време Sad. Ние заместихме второто хранене след месец и нещо след първото.А жълтък и аз давах преди месото, по препоръка на двама педиатри, та колкото лекари толкова и схеми.И ние имаме паяк, но малкия хич не му се кефи, лиже му плота като агне и това е...
Кристи, ама вие сте първенци по зъбки, да са здравички и белички Hug

# 524
Поискай трето мнение  newsm78

Поли, честит ти именник  Hug
Благодаря. Добре,че Гери и баща й не ядат овцЪ Whistling
Почвам да мятам баница и пържоли  Laughing
Приятно изкарване Вам на празника bouquet

Общи условия

Активация на акаунт