Oтново за АБКМ - 4 тема

• 60 389
  • 471
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,

Много ви моля да ми помогнете с едни процедурни въпроси. За изписването на Аптамил АДЦ трябва ли ми медицинският картон на бебето (освен протоколът и заварената рецептурна книжка). И като се казва да се завери в Здравната каса, това къде се намира в София? Сградата в Лозенец ли е, на ул. Кричим?

Благодаря предварително.

# 256
Здравейте,

Много ви моля да ми помогнете с едни процедурни въпроси. За изписването на Аптамил АДЦ трябва ли ми медицинският картон на бебето (освен протоколът и заварената рецептурна книжка). И като се казва да се завери в Здравната каса, това къде се намира в София? Сградата в Лозенец ли е, на ул. Кричим?

Благодаря предварително.
Не ви трябва картона Книжката може да заверите и в ДКЦ-то , което ви е по район.

# 257
Протокола обаче се заверява в здравната каса

# 258
Благодаря за отговорите.

Заверих ги в централата на ул Енос и всичко май е наред.

Ставам нахална, ама имам и друг въпрос. До сега АБКМ ни е поставен заради няколко жилки кръв в акото. Сега включвам и четвъртинка жълтък и глутен в моята диета и от няколко дни се появяват малки червени петънца на бузките (по едно или най-много две) и изчезват за час. Освен това бебето има и бебешко акне, което е потвърдено такова от ЛЛ. Тези петънца симптом на АБКМ ли са? Т.е. реакция от моята диета ли са според вас?

Скрит текст:

# 259
  • Terra incognita
И ние имаме от тези белите пъпчици. За тях ли са казали, че са бебешко акне? Не са ли големи децата за това?

# 260
  • София
Възможно е да е от диетата, според мен ги спрете и вижте дали ще изчезнат.

# 261
И ние имаме от тези белите пъпчици. За тях ли са казали, че са бебешко акне? Не са ли големи децата за това?

Да, във вторник бяхме на консултация и педито каза, че това е бебешко акне. Не знам дали е късно, моето бебе е на 2 месеца точно. Вашето на колко е?

Аз днес пробвах с четвърт жълтък, точно за да пробваме как ще подейства. Преди не бях яла варено яйце и чат пат пак й излизаха такива червени петънца. Чудя се може ли да са от слюнката й, че като спи на една страна, понякога пуска лигичка точно там, където е петното.

# 262
  • Terra incognita
Моята е н 3м. Аз яйца хапвах в началото, но й предизвикваха колики и ги спрях. Сега хапвам храни, замесени с яйце, но не забелязвам да има нещо. Общо взето по лицето има от тези безцветните пъпчици, както и такъв обрив по краката- ситни безцветни пъпчици и по някое сухо петънце.
Не съм елиминирала напълно млечните, хапвам по малко.

# 263
Здравейте, колко време след спиране на млечните пордукти може да се очаква подобрение при бебчето?
При нас проблемът е зеленото ако, понякога със слуз. На 2.5 месеца е, само на кърма  и има само такива памперси от 2 седмици. Пусках микробиология и е чиста. Днес ми е 9 ден и не ям млечни.

# 264
  • Terra incognita
От две седмици до месец +, доколкото знам. Периодът на изчистване е дълъг.

# 265
При мен беше до няколко дни ефекта. Ако до 14тия ден нещо не се промени търсете друго, особено щом се съмнявате за алергия. Може да са яйца или ядки или нещо друго. А може и да няма общо с храненето ви, съответно е добре да идете на гастроентеролог.
Случайно да давате пробиотик или нещо друо различно от кърма. При моите деца имат проблем с вит Д, едното с един, а другото с друг...

# 266
Обмислях да спра и яйцата също, но може и ядки. Давам био гая, колийф и вигантор по 2 капки.

# 267
Ооо, ама да бяхте почнали от там! Първо спирате биогая, задължително и вероятно всичко ще е ок.
Биогаята е един от най-скапаните пробиотици и заставам отговорно зад това. Едно кърмено дете няма нужда от пробиотик. При голямата ми дъщеря предизвика зверски дерматит, след това се интересувах повече и открих, че често се случва да прави проблеми при децата.

# 268
Здравейте!
Познавате ли някого/  майка на бебе което се нуждае от специализирано мляко NEOCATE ?
Желая да подаря около 5 кутии, но те ще са най-полезни на бебе което има (крайнo остра) алергия  към протеина на кравето мляко.

Благодаря
Мая

# 269
Предлагам знаете има група във ФБ за родители дечица с АБКМ ,можете и там да пишете. Поздравления за жеста!

Общи условия

Активация на акаунт