Oтново за АБКМ - 4 тема

• 59 863
  • 471
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Моето бебе има симптоми на алергия, педиатър ни изпраща на гастро, тъй като с хипоалергенното мляко не се оправиха нещата. Не съм прочела темите може и да пише, но моля за съвет да ми препоръчате гастро, който освен да я следи да се съгласи да и направи протокол, тъй като чух, че често не искали да издават такъв. Търся за гр. София

# 436
А чрез какъв тест доказахте алергиите? Ние бяхме пуснали няколко дни преди да стане на 2месеца някакъв общ панел и лактозна непоносимост. Тогава излезнаха отрицателни, а за лактозната непоносимост че гена му е склонен. Друг лекар пък каза че е рано и нямало да покаже достоверно. Вече е на 5месеца и с кое би се доказало най-точно?

# 437
А чрез какъв тест доказахте алергиите? Ние бяхме пуснали няколко дни преди да стане на 2месеца някакъв общ панел и лактозна непоносимост. Тогава излезнаха отрицателни, а за лактозната непоносимост че гена му е склонен. Друг лекар пък каза че е рано и нямало да покаже достоверно. Вече е на 5месеца и с кое би се доказало най-точно?
Няма един тест, който гарантирано да доказва алергии. Тестовете са кръвни и кожни, които пък са прик и пач тестове. Ние правим на всеки 6 месеца кръвни в Геника - пълен панел Алекс + прик тестове.  На последните кръвни примерно АБКМ не излезе, но на прик тестовете си излиза все още бурната реакция, която прави. Най-достоверна е реакцията на човек към съответния алерген.

# 438
  • Немция
На моите деца като бебета им правиха кожни тестове, оказаха се достоверни.
Кръвни от 3 години нагоре.
При деца кожните тестове са предпочитани и на по-голяма възраст(да речем при 11 и 14 годишни).
Става дума за тестове, правени в Германия.

# 439
Ние също в Геника пуснахме, но само веднъж и само кръвен. За кожния тест нищо ме са ни споменавали до сега, явно него ще трябва, защото много лекари обиколихме и никой не е сигурвн дали е алергия. Пие аптамил АДЦ от 4 месеца минимум, но още си има проблеми с коремчето

# 440
Мами, има ли някой в темата още? Бихте ли споделил как протичане храненето ви, преди да се диагностицира АБКМ? Дискомфорт при бебчовците?

# 441
  • София
Дъщеря ми беше само на АМ и изведнъж след поставяне на 2 ваксини на един път се почна с едно разстройство, което не се оправи докато не мина на АПТАМИЛ АДЦ.

# 442
Никъде не виждам някой да е имал проблеми при храненето преди диагнозата.
Моята бебка като я храня(с АМ сме вече) и започва едно блъскане на шишето, едно пънене, гърчене, връща мляко(не на фонтан, но и докато се храни и се вдига), едно как да го опиша между ръмжене и скимтене... Една лекарка каза, че може да е АБКМ, но нямаме диария, нито кръв или слуз... Отчаяна съм, по съвет на друга лекарка започнах АР мляко, но и тя ми каза, ако не подейства да ходя за протокол. 😔

# 443
Защо не направите една консултация с детски гастроентеролог? Бих препоръчала д-р Елена Лазарова. Голямото ми дете, когато беше на 2 месеца я водихме, тъй като беше със съмнение за АБКМ, и беше изключително точна в диагнозата. Оказа се съвсем друго.

Моята бебка като я храня(с АМ сме вече) и започва едно блъскане на шишето, едно пънене, гърчене, връща мляко(не на фонтан, но и докато се храни и се вдига), едно как да го опиша между ръмжене и скимтене... Една лекарка каза, че може да е АБКМ, но нямаме диария, нито кръв или слуз... Отчаяна съм, по съвет на друга лекарка започнах АР мляко, но и тя ми каза, ако не подейства да ходя за протокол. 😔

# 444
Защо не направите една консултация с детски гастроентеролог? Бих препоръчала д-р Елена Лазарова. Голямото ми дете, когато беше на 2 месеца я водихме, тъй като беше със съмнение за АБКМ, и беше изключително точна в диагнозата. Оказа се съвсем друго.

В моя град има само 1 гастро. Водих я, тя изрази тази вероятност, но няма други типични симптоми. Според ЛЛ - колики били, според една друга на частно може да е рефлукс, ако не е може и евентуално да е АБКМ, но и на нея без други симптоми и се вижда не особено вероятно. Затова се допитвам до тази тема. В петък ще я водя на алерголог, да й направи някакъв тест, да се види най-накрая.

# 445
Кръвни тестове не сте ли пускали?

# 446
Кръвни тестове не сте ли пускали?
Не, никакви, всички са на прадположения, пък не искам да й сменям млякото постоянно. Сега е на АР мляко. А и за кръвните казват, че не били мн достоверни при бебета и май предпочитам прик тестване, но ще видим какво ще каже алерголога.

# 447
На колко е? Първите кръвни на сина ни правихме на 4 месеца и си показа, после към годинката и пак.

# 448
  • София
На дъщеря ми правиха като беше на 1 г и пак докторите са на много разнопосочни мнения по отношение дали и до колко са достоверни. Със сигурност има лекари, които не биха ги препоръчали в ранна възраст.
При дъщеря ми излезе алергия само към живовляк, при положение, че не един път беше пила сироп, съдържащ живовляк без никакви реакции да е имала.

# 449
На 5м. е. Утре ще видим, съмнявам се да е алергия без други симптоми, но знам ли. Аз да се убедя. Иначе яде колкото й дам да яде, с 300 зора, гърчене, блъскане, но го яде. Третия месец ядеше малко и отказваше. Тогава още едната каза АБКМ може да е, но личната й каза това са глупости - колики.

Днес бяхме на алерголог, според нея не е алергия, да си продължа с АР млякото и ако продължава след като свикне с него все така, да пусна ако искам изследвания, за мое успокоение. Но според нея не е алергия. Дано да се оправи, сега е на АР мляко и Гастротус. Повръща по-малко поне. То преди на всяко хранене връщаше, не й смогвах на дрехи.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 11:37 от Petya.P01

Общи условия

Активация на акаунт