Операция на миома - 4

• 100 022
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Не мисля, че е била възрастта, беше на 30+, доста по-късно влезе в менопауза.
Аз в момента съм на 39 г.
На 37 г. започнах да ги пия, на 38 г. беше второто мерене.

# 601
Е значи и за нас има още някаква надежда в билките Simple Smile

# 602
Да се включа с малко нова информация. Днес успях да отида на преглед при Д-р Делчев от “Доверие”. Видя ме човекът и каза, че изборът е мой, но според него големината и разположението предполагат операция. Обоснова се с факта, че миомата частично е в маточната стена и ако забременея може да почне да расте и навън и навърте. Притеснява го евентуалното непълно износване на плода или спонтанен аборт в късна бременност. Според него имам време да си взема решение. Даде ми и зелена светлина докато минат Коледните празници да пия от билките за миома. Ако реша да се оперирам, има шанс да съм подходяща за операция с робота Да Винчи. Това ще се изясни в последствие, не е сигурно още. Аз обче проверих в интернет и никъде не мога да намеря цени за операцията с този робот. Покриват ли се от НЗОК ако се правят в “Доверие” София? Какви са изискванията, за да ме одобрят за такава операция по НЗОК? На места прочетох нещо за 8000лв. Това е сериозна сума ако трябва всичко да покрием сами с ММ. Още повече, миомите нали се водят доброкачествени тумори, не знам дали тази диагноза позволява да се класирам за операция по Здравна Каса при условие, че може да мина и коремна и обикновенна лапароскопска операция. Моля, ако имате информация да споделите Simple Smile

# 603
Rocket, най -вероятно не минава по здравна каса

# 604
Надежда, в Плевенската Университетска болница, където е другият робот Да Винчи, НЗОК покрива 100 операции годишно в гинеколкогичното отделение. Затова питам дали и МЦ “Доверие” имат покритие по същата програма.

# 605
Надежда, в Плевенската Университетска болница, където е другият робот Да Винчи, НЗОК покрива 100 операции годишно в гинеколкогичното отделение. Затова питам дали и МЦ “Доверие” имат покритие по същата програма.
Аз си мисля , че може да е за по -сложни операции... Дано да не съм права

# 606
  • София
Момичета,вчера ми отстраниха миомен възел и днес,при изписването ми предписаха Естрофем-2 пъти по 1 хапче на ден.Има ли и други,на които са предписали такова лечение? Малко се притеснявам,нали завишените естогени предизвикват миоми.

# 607
Здравейте. Не бях влизала скоро във форума. Все не ми остава време. Прочетох няколко поста назад и видях, че се обсъжда приема на Есмиа. И преди бях писала, че съм го пила, така че ако имате въпроси съм насреща

# 608
Инна, модеш да споделиш как е минало при теб лечението с Есмия. Като цяло за каква миома ти беше назначено? На мен Док ми каза, че дори да го пия ефекта ще е временен. Не можело да се размита за по-дългосрочен план.

# 609
Здравей, Rocket. На мен Есмиа ми беше изписана за миома 8 см. Не знам как е в България (живея в чужбина), но тук се изписва, с цел да намали размерите, за да е по - лека после операцията или в по-добрия случай да се избегне. Изчетох много и установих, че успеха е 50:50.На някои жени е помогнало, но и на много не е. На мен не ми помогна. По принцип, лечението е три месеца. През това време, цикъла ти трябва да спре и след спирането на таблетките, да ср възстанови. На мен обаче, не само не ми спря, но направих и кръвоизлив (два пъти). Освен това се чувствах много зле, бях постоянно изморена. Това между другото е упоменато в листовката като страничен ефект. При втория кръвоизлив, отидох в болницата и реших, че това е края. Оперирах се.

# 610
Вчера видях моя приятелка, която работи в чужбина. Ни бяхме се виждали от половин година. Та от дума на дума, та също преди две седмици се опрерипала лапаро. Тя сподели че крака и ръката и тръпнат, постоянно има иглички. Постоянно е уморена и отпаднала. Определено ме притесни и тя също е много уплашена. Ходила  е на невролог и в други ден я приемат в болница за изследвания. На някоя от вас да се е случвало?

# 611
Цвети, след моята операция (коремна-отворена) ми се появи ужасно акне. Буквално всички пъпки без да ги пипам се превръщаха в рани и около месец след продцедурата си ходих така. Говорих с лекаря ми и каза, че това е страничен ефект от упойката. Орагнизмът ми се чистил от нея.
Надява се, че и при приятелката ти всичко е временно. Като лек страничен ефект след операцията.

# 612
  • На морето!
Здравейте отново!  Прегледът ми в св. Марина мина и съм с насрочена дата за операция. Миомата е 10см, на задната стена на матката, от външната страна. Д-р Томов планира да започне лапароскопски и да разшири разреза колкото и ако е необходимо при изваждането. Каза, че ще пази матката и няма да е лесно заради размера на възела, но ще опита да направи операцията възможно най-щадяща.
Моля миналите през това да разкажат какво да очаквам в самата болница при постъпване /за първи път ще ми правят операция/ и освен списъка с нощница, тоалетни принадлежности, бонбони за смучене и чехли какво да нося? Много объркана и несигурна се чувствам, следващата седмица постъпвам в болницата.

# 613
  • София
Здравейте отново!  Прегледът ми в св. Марина мина и съм с насрочена дата за операция. Миомата е 10см, на задната стена на матката, от външната страна. Д-р Томов планира да започне лапароскопски и да разшири разреза колкото и ако е необходимо при изваждането. Каза, че ще пази матката и няма да е лесно заради размера на възела, но ще опита да направи операцията възможно най-щадяща.
Моля миналите през това да разкажат какво да очаквам в самата болница при постъпване /за първи път ще ми правят операция/ и освен списъка с нощница, тоалетни принадлежности, бонбони за смучене и чехли какво да нося? Много объркана и несигурна се чувствам, следващата седмица постъпвам в болницата.
Здравей!Мен ме оперираха от миома на предната стена на матката преди 2 дни.Лапароскопски.Освен изброените неща е добре да си носиш и превръзки,личен картон/за издаване на болничен,ако е необходимо./,вода.,мокри кърпички,зарядно за мобилния телефон..При приемането предния ден ме искаха гладна и жадна. Ако имаш въпроси,питай свободно!

# 614
  • На морето!
Благодаря!
Колко време след това те задържаха в болницата? Пътеката била 2 дни, но на мен 2рия ми е денят на операцията, така че предполагам поне още 1 ще остана под наблюдение. И още нещо- за колко дни издадоха болничен, че е добре да предупредя работодателите колко време се очаква да отсъствам.

Общи условия

Активация на акаунт