Операция на миома - 4

• 99 956
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Аз след секциото имах лепенка върху шева и с нея можех да се къпя веднага.
И аз. Като ме вдигнаха за раздвижване веднага се изкъпах, със съвременните начини няма проблем.

# 211
Благодаря момичета. Надявам се и мен като ме вдигнат и аз да мога. Ужасно ще се издразня, ако заради това некъпане не мога да отида на рд на детето.
Когато бях в МД с епизиотомия не ми даваха да се къпя. Когато мм дойде да ме вземе за изписването тайно се изкъпах, една акушерка ме видя с мократа коса по коридора и как се развика ...

# 212
Не знам как е при епизиотомията, но при операцията лепенката е плътна и не позволява да се мокри раната, затова няма проблем Simple Smile

# 213
А в чужбина не мислят, че течащата вода е вредна и не те викат на тоалет ... къпеш се на другия ден след епизиотомия.

# 214
момичета, имам малко тъп въпрос:)
Колко време след коремна операция/ миомактомия/ ви казаха да не влизате в басейн и море?
Седмица, две, кога ще ти махат конците?

Аз съм оперирана преди 3м.
Мисля, че месец не може да влизаш в басейн, море, но забравих да питам.Затова питах дали на някоя са и казали за това.

# 215
Скъпи момичета, операцията ми беше декември месец - коремна. Бавно се възстанових, но не усещах болки последните месеци. Преди седмица бях на екскурзия и вървях доста ( 4 дни, пости по цял ден на крак )и започнах да усещам болки, все едно ми опъва отвътре нещо. Реших че ми е дошло вървенето много, но 5 дни по-късно още усещам придърпване. За 6 месеца все си мисля, че трябва да е зарастнало всичко.. Най-много ме е страх да не е започнала да расте пак гадината.. имали ли сте подобна случка ?

# 216
Скъпи момичета, операцията ми беше декември месец - коремна. Бавно се възстанових, но не усещах болки последните месеци. Преди седмица бях на екскурзия и вървях доста ( 4 дни, пости по цял ден на крак )и започнах да усещам болки, все едно ми опъва отвътре нещо. Реших че ми е дошло вървенето много, но 5 дни по-късно още усещам придърпване. За 6 месеца все си мисля, че трябва да е зарастнало всичко.. Най-много ме е страх да не е започнала да расте пак гадината.. имали ли сте подобна случка ?
Може да има някакво срастване, ходила ли си на контрола?

# 217
Може да има някакво срастване, ходила ли си на контрола?

3 пъти ходих слвс опврацията на преглед нямаше нищо притеснително. Ще си запазя час и ще отида пак..

# 218
Ужас, аз се надявах да заведа децата на двудневна екскурзия в България да им показвам страната ...не веднага естествено, но все си го представях за след месец след операцията ... newsm78 #CrazyЯвно тези гадини оказват сериозно влияние на живота ни за дълъг период.
Моята работа понякога е свързана с много вървене и изкачване на стълби ... дано да ми дадат някакви препоръки от болницата, тъкмо да си почина и да имам оправдание да си стоя ж офиса.  Crazy

# 219
Не е от миомите, по принцип след коремна операция е така...

# 220
  • Sofia
Момичета,имам въпроси и знам, че вие сте запознати много добре☺
Минаха 3-4 седмици от лапароскопско а махане на три миоми и от няколко дни имам тъпа болка ниско долу или от едната страна...това леко ме изнервя, цикъла ми се бави леко и дали някоя от вас е образувала пак миома след премахване?

# 221
Ще задам още един тъп въпрос, скоро ми е операцията, така че се надявям скоро да пиша тук и да разказвам как съм се отървала, но с наближаването все повече неща започвам да се чудя и си задавам въпроси, които не са ми минавали през ума.
четох, че използват газ - това отнася ли се също за коремните операции? Иначе съм се запасила с еспумизан; колко време след операция спада коремът и се възстановява?

# 222
Газ се ползва при лапарото, за да се надуе коремната кухина и да имат място за работа. При коремните операции се отваря всичко като с цип и имат директен достъп, няма газ Simple Smile

# 223
И аз така си мислех, няма логика като те отварят да вкарват газ, но реших да попитам.
Благодаря  Hug

# 224
  • Пловдив
При мен макар,че беше коремна операция корема ми беше подут около три седмици .

Общи условия

Активация на акаунт