Операция на миома - 4

• 100 112
  • 758
  •   1
Отговори
# 405
Lea, много съжалявам за твоето ходене по доктори. Май всички сме тук така.  Трудно се взима такова решение,  когато имаш колкото "за" , толкова и "против" относно операция. Аз лично износих дете с миома, но ми създаде проблем по някое време. При мен не е стоял въпросът за операция преди бременността, защото дори не знаех, че имам миома - била е много малка. Желая ти да вземеш вярното за теб решение, каквото и да е то! Успех!

# 406
При миома около 4 см без бременност не се знае колко ще нарасне при увеличеното кръвоснабдяване на матката.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 01:44 от kati_v

# 407
Моята голямата беше 7 см, имах и 2 по-малки. Не знаех за тях, затова си забременях спокойно Bowtie
Не съм имала никакво проблеми, голямата даже се сви до 4.5 см. Бях секцио (по други причини) и след това ми казаха, че това е бил по-добрият вариант, защото голямата е в самата стена на матката и при операция не е ясно какво ще се засегне и какви ще са способностите за забременяване след това.
Ако знаех за тях със сигурност щях обаче да се подложа на операция, 7 см е много.
За 3-4 см бих потърсила повече мнения, не само на лекари, но и на жени, износили с такива.

# 408
Не се сърди човече, твоите по време на секциото ли ги махнаха?
Другата седмица съм на лекар, стискайте ми  палци. Преди да стигнете до операция следиха ли ги как растат или веднага ви назначиха дата?

# 409
Само едната, която беше "на краче".
Другите не ги пипат, освен ако не е много сериозно положението. При секцио матката е кръвоснабдена и избягват да режат друго, освен за което са отворили.
Другите ми не са махнати, 10 г. по-късно нарасна доста, но още се ослушвам, защото не планирам други деца и се надявам да ми се размине, но - не знам, каквото такова...

# 410
То и аз се ослушвам, близките ми дават зор да я махам, но ме е шубе.

# 411
При мен са много сериозни нещата, има много малка вероятност да ми запазят матката, затова ме е страх. Поне да мина 40 Sad
При теб ако е по-малка не се бави, може и с лапароскопия да се разминеш.

# 412
Ами за съжаление, аз съм в същото положение като теб. Миомата е 7см, най-вероятно ще трябва да се отстрани матката. За второ дете и дума не може да става, попариха ме с това. По принцип сме коментирали да имаме още едно детенце, все нямаше подходящ момент, а сега и да искаме няма как. От това ми е по мъчно и страх, отколкото от тъпата операция.

# 413
  • София
Ами за съжаление, аз съм в същото положение като теб. Миомата е 7см, най-вероятно ще трябва да се отстрани матката. За второ дете и дума не може да става, попариха ме с това. По принцип сме коментирали да имаме още едно детенце, все нямаше подходящ момент, а сега и да искаме няма как. От това ми е по мъчно и страх, отколкото от тъпата операция.

Защо да се маха матката заради 7-см миома?

# 414
Може би зависи къде е разположена.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 01:44 от kati_v

# 415
Змия, така ми казаха при последния преглед. А и при ехографската снимка поне така виждам и аз, че е в средата. Бях много объркана и ту чувах какво ми говори, ту не.
Ще видя другата седмица, доколкото се може да се измери точно, защото предният път бях в овулация и лекарката ми каза, че самата матка е уголемена от това. Сега след свършване на цикъла ми ще отида отново и ще видим какво ще каже.

# 416
  • София
Аз имам лапаромиомектомия на интрамурална към субсерозна миома и разрешение да забременявам. Не че на моята възраст това ще се случи просто така.

# 417
При 7 см няма абсолютно никакво значение къде е. Т.е. има за вида операция - лапаро или коремна, но не и за махането на цялата матка.
zveti81, 7 см е нищо, не чакай, а направи консултация с някое от светилата в лапароскопията, те ще преценят възможно ли е. На границата си, можеш да се разминеш само с по-лекия вариант, не чакай!

# 418
Моята миома беше близо 12 см пл/с 5 по-малки, когато ги извадиха (коремна операция). Спасиха матката и мога да имам деца въпреки, че съм на 42.

# 419
Иначе и аз съм ЗА лапаро и внимателно проучване на специалиста. За Плевен се чуват лоши отзиви, в смисъл, че режат радикално. По тази причина, ако реша да се оперирам, ще търся друго място, въпреки че съм в града.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 01:45 от kati_v

Общи условия

Активация на акаунт