Операция на миома - 4

• 99 904
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Рокет, имам предвид че ако се прави под пълна упойка и има престой от три дни да кажем, по-добре лапаро, да знае човек че се е отървал от гадините със сигурност.

# 721
Разбирам. Най-добре за тази информация да се консултираш директно с лекар. Знам, че има значение къде се намира и колко е кръвоснабдена миомата.
Всеки от двата метода си има своите минуси и плюсове. И аз искам нещо алтернативно на операция, но нещо не мога да събера смелост за по-експерименталните методи Sad

# 722
Роакет, аз минах през това вече. Преди месец ми правиха лапаро и коремен разрез. Моята миома беше 10см. По назад в темата писах.

# 723
Аз ходих на консултация за въпросната емболизация.На мен ми обясниха така-99 процента миомата изчезва и не се възвръща.Престоя в болница е 48 часа само, после може да издадат болничен за седмица най-много.Но още след 48 часа можеш да се върнеш на работа,болничния е по настояване на пациента.След операция се наблюдава през 3,6,9 месеца до една година.Препоръчително е чак след година да се забременее,по-рано не е желателно, но пак зависи от индивидуалния организъм.
Та много и аз се колебая за тази манипулация-все пак е нова за нас и т.н.

# 724
аз, не мога да разбера, какво е предимството на емболизация?  Може би, ако се налага по -добре да се отстрани миомата?!? емболизацията, май пак се прави с лапароскопия...

# 725
Таничка, аз съм ходила на много консултации. И при първата ми операция и сега.
Едно от нещата, за които лекарите са единодушни е, че ако матката е предразположена към образуване на миоми, най-вероятно ще го прави до влизане в менопаузата.
На мен лично когато някой ми разказва прекалено розови приказки, ми светва една червена лампичка.
Таничка, казаха ли ти какво става ако миомата не реагира на лечението?
Обясниха ли ти за рискове свързани с метода?

Последна редакция: пн, 04 дек 2017, 19:28 от Rocket

# 726
Момичета, които пиете чая за миома, да сте забелязали странични ефекти?
Дали е възможно да активира поява на полип?

п.п. И другото, което не ми е ясно: ако приемем, че чаят намалява миомата, то нейното съдържание къде отива, заедно с цикъла ли се изхвърля?
Питам, т.к. не ми е ясно какво се случва, и дали да продължавам да го пия.

Последна редакция: вт, 05 дек 2017, 13:15 от happy@girl

# 727
Таничка, аз съм ходила на много консултации. И при първата ми операция и сега.
Едно от нещата, за които лекарите са единодушни е, че ако матката е предразположена към образуване на миоми, най-вероятно ще го прави до влизане в менопаузата.
На мен лично когато някой ми разказва прекалено розови приказки, ми светва една червена лампичка.
Таничка, казаха ли ти какво става ако миомата не реагира на лечението?
Обясниха ли ти за рискове свързани с метода?
Ами нищо не ми казаха за последици.То и за това не се решавам за там.Само розови приказки както казваш ти.

# 728
Здравейте! Искам да ви запитам, когато АГ специалист диагностицира миома, може ли пациентката да се диспансеризира при него за наблюдение?  Защото личният ми лекар не иска да ми дава направления повече, а не съм наясно.

# 729
Здравейте! Искам да ви запитам, когато АГ специалист диагностицира миома, може ли пациентката да се диспансеризира при него за наблюдение?  Защото личният ми лекар не иска да ми дава направления повече, а не съм наясно.

За наблюдение или операция? Защото ако те приемат в болница, личния лекар няма как да не ти издаде документ за хоспитализация!?

# 730
За наблюдение. Според АГ не е настъпил момент за операция. А аз правя кръвоизливи, искам на няколко месеца да ме наблюдават, и полипи са ми махани. Ако можех да се диспансеризирам към АГ, и да не искам повече направления от личния. Но не зная може ли.

# 731
Happy girl - каква ти е идеята с наблюдението?
Попринцип когато ти диагностицират миомата би трябвало да са ти казали дали е за операция или за наблюдение през 1,3,6,12 месеца.
Не съм сигурна дали има какво да и се следи с болничен престой?

# 732
Идеята е, че ако се появи нов полип, или миомата расте, трябва да се установи, а без наблюдение - няма как.
Да, каза ми АГ след 3 мес. да отида, но личният каза, че повече направления няма да ми дава. Затова питам евентуално за диспансеризация.

Даже се двуумя дали да не сменя личния, все пак човек не от хубаво иска направление. Сега декември се сменят.
Въпросът е не само плащането на прегледа, но и ако нещо се наложи. Ще трябва АГ да питам за диспансер евентуално може ли.

Последна редакция: пт, 08 дек 2017, 10:37 от happy@girl

# 733
Офф, много е неприятно с тези стиснати лични. Наистина ако имаш проблеми, пробвай да смениш лекаря. Ако имаш някой познат или близък, за да не ти прави проблеми с направленията.
Няма ли вариант от кабинета на гинеколога да ти кажат за диспансеризацията?
Аз като бях в болницата преди години, всички лежахме за операция. Нямаше никой само за наблюдение, освен една баба, но тя пък беше с някакви усложнения след хистероктомия.

# 734
  • София
Доколкото разбрах от поста,момичето не иска да постъпва в болница,а само през определен период да ходи на преглед при АГ специалист.Не знам дали има такъв вариант.На мен преди операцията също ми отказаха направлепие.Ходих веднъж и после исках да отида след 6 месеца.Личната ми каза,че за годината ми се полагал един такъв преглед и нямала право да ми даде направление.Съмнявам се,защото винаги може да напише друга подобна диагноза и да даде направление.Другият вариант е да си ходиш за наблюдение и да си плащаш.Попитай все пак за диспансеризация,да не те подведа!

Общи условия

Активация на акаунт