Тромбофилия - тема №3

• 81 831
  • 738
  •   6
Отговори
# 150
Аз в Геника го пусках, но тогава само ми се обадиха по телефона, казаха ми, че са ми готови изследванията и че трябва да се консултирам с АГ. Но сега видях,че пише "препоръчва се медико-генетична консултация"

Скоро моя позната прави в Геника основния пакет  , казали са й , че може да говори с генетик веднъж безплатно ,когато пожелае  тя ... може да се обадиш да разпиташ ако искаш ...

# 151
  • София
DesiD87,
Можеш да се консултираш освен в Геника и с доц. Конова - виж първа страница на темата. Ако искаш напиши какви са ти резултатите.

# 152
В общи линии изследването е: хомозиготен генотип D/D за ACE асоциира се с повишен риск към спонтанни аборти. Ефектът на D/D се засилва поради носителство на 4G алел. хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI  хомозиготен генотип C/C 1298A>C (MTHFR) синтезиране с намалена ензимна активност 30-40%  и най- отдолу пише препоръчва се медико-генетична консултация. Аз съм ги пускала още 2015 когато бях бременна. Тогава бях на Фраксипарин 0.3 през ден. В 16г.с загубих бебето. След около 9 месеца бременна отново- кухо яйце. Сега пуснах АФА, НК клетки и за щитовидната. Просто се чудя вече какво да правя

# 153
Момичета, имам въпрос към всички вас, някой от вас с диагностицирана тромбофилия има ли в определени дни от цикъла усещане за пулсиране в областта на матката?

# 154
Здравейте! Имали някои цени в мутация Фактор 2 20210g/a , които са износили и родили здраво дете?

# 155
Момичета, имам въпрос към всички вас, някой от вас с диагностицирана тромбофилия има ли в определени дни от цикъла усещане за пулсиране в областта на матката?
Аз не съм имала такива усещания.

# 156
Благодаря, _Neytiri_!
Веднага след трансфера/неуспешно инвитро/ ми се появиха, на следващия месец също, отдадох го на задържания фоликул, който се беше получил от стимулацията, вече 4-ти месец не спират тези пулсиращи усещания, вече не знам на какво да го отдам, като приемам АП е по-слабо като усещане. Питам лекари и пациенти, вече имам чувството, че съм една единствена на света с това чудо.

# 157
  • София
DesiD87,
Имаш два хомозигота и един хетерозигот, доколкото виждам. Мисля че лекарят ти трябва да преосмисли терапията НМХ 0.3 през ден. Ако прочетеш мненията назад ще разбереш, че НМХ се приема всеки ден, а при повтарящи се инциденти е уместно и да се увеличи дозата. Също е добре да следиш витамини от група Б и да приемаш метилираните им форми - фолат (Неофолик Мета) за Б9 и метилкобаламин за Б12.   Hug

# 158
Момичета, при мен фолиевата киселина излезе 42.4, при горна граница 42.4. А Б12 - 510.8, при горна граница 489. Това е след преустановен прием на ФК, 15 дена преди изследването. Как ви се виждат?

# 159
DesiD87,
Имаш два хомозигота и един хетерозигот, доколкото виждам. Мисля че лекарят ти трябва да преосмисли терапията НМХ 0.3 през ден. Ако прочетеш мненията назад ще разбереш, че НМХ се приема всеки ден, а при повтарящи се инциденти е уместно и да се увеличи дозата. Също е добре да следиш витамини от група Б и да приемаш метилираните им форми - фолат (Неофолик Мета) за Б9 и метилкобаламин за Б12.   Hug
Мдааа май точно заради това през ден загубих бебето си в края на 16 г.с. иначе си пиех по 5 хапчета фолиева ама....Сега с последната бременност бях на клексан и АП всеки ден, но пък се оказа кухо яйце. Пуснах и имунологични, чакам резултати и ще видим. Но се зарових назад в изследванията и ми попадна тази консултация с генетик. Тогавашния ми лекар не ме е пращал

# 160
  • София
DesiD87,
Надявам се че пиеш Неофолик Мета, защото обикновената не я усвояваш с тази мутация. 1 на ден е достатъчно, стига да е метилирана. Обикновената фолиева киселина ако не се усвоява се натрупва и става токсична.

Desito92,
Не я спирай преди изследването - така ще видиш какви са нивата когато приемаш. Надявам се че имаш предвид Неофолик Мета, ако имаш мутации в MTHFR. Ако не си проверявала Б12 - изследвай и него. И наблягай повече на сурови зелени храни - те са естествен източник на фолат.

# 161
Да, пия мета. И  Б12 изследвах резултатът е 510.8, при горна граница 489, т.е малко над нормата. Ок ли е според вас?

# 162
  • София
Desito92,
Според мен си вземи и метилиран Б12, щото не е добре да са на долната граница. Потърси в аптеката, изгодните са на цена 15-18лв за 100 хапчета. Някъде бях пускала линкове.

# 163
  • София
Че те и двете са й на ГОРНА граница

# 164
Над горна граница е, т.е. над референтните стойности, а не под. Горната граница на Б12 е 489, моят резултат е 510.80. А ФК ми е 42.4 при горна граница 42.4, т.е е на горната граница.

Общи условия

Активация на акаунт