Тромбофилия - тема №3

• 81 868
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Бебка, я виж това:
Скрит текст:
http://unitslab.com/node/84
или сърчни
convert nmol/l to ng/ml vitamin d

# 196
  • София
За вит Д - резултата в nmol/l го умножаваш по 0.4 и получаваш ng/ml

# 197
Оооо благодаря, момичета Simple Smile Дели, и с табличката става Simple Smile
Ще пусна контрола и ще видя, че той Сигридов ми каза да пия докрая така, амаааа да не се предозирам Sad

# 198
  • София
Далече си от предозиране

# 199
А как се преобразува от mUl/ml в uU/ml?

# 200
  • София
uU/ml   Такава единица няма
А и такава mUl/ml  няма
Има mlU/ml и lU/l и те не се преобразуват, в случая фактора е 1
И няма универсален фактор, всекш показател си има фактор, чрез който се ппеизчислява от едни в други мерни единици

Последна редакция: ср, 31 май 2017, 23:16 от Nandin

# 201
uU/ml   Такава единица няма
А и такава mUl/ml  няма
Има mlU/ml и lU/l и те не се преобразуват, в случая фактора е 1
И няма универсален фактор, всекш показател си има фактор, чрез който се ппеизчислява от едни в други мерни единици

Такива единици са ми зададени при обременяването с инсулин, копирам резултатите и от двете изследвания. Чисто като цифри разликата е ясна, но дори ендото не можа да ми обясни дали и как мога да приравня едните резултати към другите, за да се ориентирам как се движа. Защото според нея, второто изследване е по-зле от първото, въпреки, че през цялото време между двете, съм била на хранителен режим и Глюкофаж.

Клинична химия
SBG Гликиран хемоглобин (Hb A1c)
Кръв EDTA / Имунотурбидиметричен метод 5 % 4.8 - 5.9

SBG ОГТТ (75g) 3 измервания
* Начална       4.6 mmol/L                       3.5 - 6.1
* 60 min         6.2 mmol/L
* На 120 мин. 3.5 mmol/L                        3.5 - 7.8

Имунология
SBG Инсулин 3 измервания
Серум / ECLIA
* Инсулин начална ст.   6.14 μUI/mL         2.6 - 24.9
* Инсулин 60 min          121.5 μUI/mL
* Инсулин 120 min        35.01 μUI/mL       2.6 - 24.9

Биохимия
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Глюкозотолерантен тест-3 кратен                     
     Глюкоза 0 мин       4.41       mmol/l    3.3-6.0   
     Глюкоза 60 мин           8.34       mmol/l    <10   
     Глюкоза 120 мин   5.67       mmol/l    < 7.80   

Хормони   
Име на теста(изследване)       Резултат        Единици     Референтна стойност   Метод   
Инсулинов тест - трикратен                      
     Инсулин                                  8.73                   uU/ml        3,0-25,0 uU/ml   
     120-мин Инсулин                  96.81                   uU/ml        16 - 166 uU/ml   
     60-мин Инсулин                      157.06                   uU/ml   18 - 276 uU/ml   

# 202
  • София
Аааа, ясно
Значи това u (малкото) се използва вместо гръцкото "мю", тоест микро
Тези стоиности са равнозначни (твоите)
Никога не сравнявай неща пускани в различни лаборатории. Когато се следи нещо се пуска в една и съща лаборатория

Последна редакция: чт, 01 юни 2017, 12:04 от Nandin

# 203
  • Сливен
Момичета какво ще кажете доктора иска да спираме фраксито в 15 с.А аз сякаш не искам в момента терапията ми е един ден фракси 0.4 на др ден аспирин протект
Фактор V Leiden-хомозиготен носител по нормален алел
Мутация G20210A в протромбиновия ген-хомозиготен носител от нормален алел
Генетичен вариант С677Т в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза-хомозиготен носител от нормален алел
Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин ||b/|||а-хомозиготен носител на хаплотип А1
Генетичен вариант в гена на плазминоген активатор инхибитор 1( PAI-1)-носител на генотип 4G/5G
Заключение:Няма изменение в изследваните генетични фактори свързани с предразположения към томбофилични състояния

# 204
  • Sofia
Момичета,  не знам дали въпроса ми е за тук ,  но ще питам Praynigслед мисед  аборт  през септември  ,  направих изследвания за тромбофилии,  нямам, генетичката каза само леко неусвояване на фолиева но повечето хора го имали! Каза при бременност, ако лекаря прецени - аспирин протект само! Въпросът ми е да започна  ли още сега ( този месец  бебеправихме,  след два дни ще разбера)може ли АП да навреди или само ще помогне?  Страх ме е  да  чакам преглед ако съм бременна, защото това е най рано след две седмици! Дайте съвет ,  ако е станало искам да направя всичко за да стигна до финал  Praynig

# 205
  • София
Сузана, как така хем нямаш тромбофилия, хем не усвояваш ФК, хем са ти изписали АП.
Я си напиши резултатите от изследванията.

# 206
Здравейте!
Аз съм с една извънматочна бременност и след нея два спонтанни аборта в 6-7 ма седмица. И при двата спонтанни просто в един момент изкървявам като обилен цикъл и така приключва всичко, като преди това на ехографа и двата пъти се виждаше недоразвит плоден сак. След първия спонтанен аборт правих доста изследвания, сред които и изследвания за вродени тромбофилии и резултатите са следните:
Нормален генотип за:
R506Q (Factor V Laiden ,FV)
20210G>A(Протромбин)
677C>T (MTHFR)
Val34Leu(F13)
Проблемите са в следните гени:
Хомозиготен генотип D/D за ACE
Хетерозиготен генотип 4G/5G за PAI
Хетерозиготен генотип A/C за 1298A>C (MTHFR)
Хомозиготен генотип G/G за 66A>G (MTRR)
При първия спонтанен бях без никаква терапия, а при втория на АП пред ден след Ову и Фракси 0.3 всеки ден след положителен тест( започнах го наистина в самото начало на бременноста, при ЧХГ 18).
Терапията ми е назначена от френски лекар, тук в бг съм се консултирала само с проф. Кременски и той каза, че нямам тромбофилия( не го послушах и все пак слагах фракси), а само неусвояване на фолиева киселина и от тогава пия нейната мета форма. Другото, което пия е Мета форма на вит Б12. Попрочетох доста и с другите мутации съм по- запозната, но за D/D za ACE не намирам почти нищо, ако някой е по- запознат моля да ми даде малко повече информация, като цяло и за останалите мутации приемам всякакви съвети и коментари. В момента бебеправим и искам да съм потготвена по най- добрия начин, а от там нататък е Божа работа. Благодаря  Hug

# 207
Има ли жена или жени в този форум, които да са с ген за тромбофилия g20210a протромбин. Износили ли са бебе?

# 208
  • Sofia
delisardeli, аз искам ако съм бременна  или занапред ,  дари веднага да почна АП след+ тест , а да не чакам преглед , не ми е изписан! РезултатА ми е            -Фактор 5Лайден- нормален генотип;  Фактор2Протромбин- нормален генотип     PAI4G/5G- хетерозиготен носител4G/5G    MTHFRмутация C677Т-хетерозиготен  носител С/Т                              не се отчита  риск за венозни тромбози  не се отчита риск за хипофибринолиза     при генотип С/Т може да се наблюдава синтезиране  с намалена ензимна активност от 35%; лекарката ми каза да си пия 1 фолиева  мета без да я увеличавам, и само лекар ако прецени при бременност АП! Какъв е твоя съвет Praynigда го почна ли евентуално при + тест?

# 209
  • София
Сузана,
Имаш две хетерозиготни нискорискови мутации. Това не означава че нямаш тромбофилия и че няма риск от спонтанен аборт и други неприятни състояния със и без бременност. Консултирай се с друг специалист който да ти обясни какви са реално рисковете.

При бременност е добре да си на терапия с инжекции НМХ (Фраксипарин, Клексан). АП обикновено се взима преди бременност и в първите седмици. И да се следи стриктно кръвотока на плода през цялота бременност.

MTHFR освен с тромбофилия е свързан с неусвояване на Б9 и Б12. Тоест освен Неофолик Мета трябва да следиш нивата на Б12 и при дефицит да приемаш метилирана форма метилкобаламин.

Аз бих препоръчала да изследваш още ACE и фактор 13 в Геника.  Често комбинация от мутации в PAI и тези фактори създава проблем.

Виж специалистите на първа страница на темата.

Успех  Hug

Моли,
Кременски по мои наблюдения доста оптимистично гледа на живота. Нали загубите не са негови.
Имаш доста мутации, и то сериозни.
Според мен е добре да ти е по-висока дозата НМХ, 0.3 е най-ниската възможна.
Също така е възможно АП да прави проблеми.
Ако имаш възможност - консултирай се и с хематолог.

Ако се е виждал недоразвит плоден сак преди прокървяването - възможно е плода да спира развитието си по друга причина. Правила ли си имунологични изследвания, кариотип? Каква е морфологията на спермограмата? Правили ли сте изследване на самия плод (хистология) или е било рано за това?

Hug

Последна редакция: пт, 02 юни 2017, 21:25 от delisardeli

Общи условия

Активация на акаунт