Тромбофилия - тема №3

• 81 859
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, знам че е коментирано милион пъти, но все пак... Трябва ли да спра приема на Б12 и витамин Д преди да ги изследвам и ако да - за колко време. Някъде нагоре в коментарите прочетох, че Б12 не трябва да се спира, а лекарят ми ми каза да го спра за 10-14 дни и тогава да го изследвам и се чудя как ще е най-правилно да го направя

# 181
Момичета, знам че е коментирано милион пъти, но все пак... Трябва ли да спра приема на Б12 и витамин Д преди да ги изследвам и ако да - за колко време. Някъде нагоре в коментарите прочетох, че Б12 не трябва да се спира, а лекарят ми ми каза да го спра за 10-14 дни и тогава да го изследвам и се чудя как ще е най-правилно да го направя
Моя хематолог ми каза преди да си изследвам б12 да го спра за 1седмица.

# 182
лекарят ми ми каза да го спра за 10-14 дни и тогава да го изследвам
Точно така.

# 183
Благодаря Simple Smile

# 184
Здравейте,

Записвам се и аз да следя темата, понеже живо ме интересува и всякаква информация би ми била полезна. С един аборт съм в 8г.с., като след него си пуснах генетичните изследвания, на които излезе че съм хомозигот 4G/4G за PAI и хетерозиготен генотип C/T за 677С>Т (MTHFR). Отделно дефицит на Витамин Д, B6 и йод. Учудващо B12 ми беше на горна граница без прием на каквито и да било добавки.

Направих консултации с доц. Русев и д-р Сигридов, първоначалната терапия ще е Клексан 0.4 и Аспирин Протект през ден до 9-та г.с., след това ще преценят как продължаваме. Като и двамата бяха категорични, че можем да подновим опитите едва когато вдигна Витамин Д на горната граница. Вече 4-ти месец пия капки, но много бавно се покачва. Предстоят ми контролни изследвания този месец и ще видим какво ще излезе.  Confused

# 185
Ще стискаме палци  bouquet Само имай предвид, че тази "профилактика" през ден  е доста измислено нещо - ниската профилактична доза е всеки ден по 0,3 или 0,4  Peace Да, знам, че оспорвам твърденията на светила...

# 186
  • София
Еленчето, съжалявам за случилото се ...

Аз съм със същите мутации и профилактиката, предписана от доц. Русев, е всеки ден Клексан 0.4 + АП през ден. Ако се консултираш с хематолог - най-вероятно ще потвърди написаното от easy rider.

Ако не ти действат капките (Вигантол при мен действа), има гел-капсули - потърси и опитай с тях след контролното изследване.

За Фолиевата киселина предполагам знаеш, че трябва да е Л-метилфолат (напр. Неофолик Мета), а не обикновена.

Успех  Hug

# 187
easy rider това ми беше първият въпрос към д-р Сигридов дали остава тази терапия, която е препоръчал доц. Русев, защото все пак при бременност трябва да знам какво да правя, докато успея да се добера до него за преглед и той ми каза, че е ок и да не се притеснявам, което няма как да стане естествено..
Ще правя и вливания на интралипид преди овулация, при положителен тест и последно в 8-ма седмица..  Crazy
Доста ми е притеснено, дано терапията да е правилна..

# 188
http://lovejoy-bg.blogspot.bg/2015/11/d.html Препоръчвам тази статия да витамин Д. След изследване вижте къде попадате и приемайте толкова еденици от колкото се нуждае организмът за запълване на дефицита. На ме ми бе ицписан вигантол два пъти седмично по 10 капки, при положение, че вит Д ми беше 25. Е как да стане запълването на дефицита, няма как. Започнах прием на своя глава и сега витд ми е 40. Но по указаната схема по 20 капки седмично цях да запълня дефицита на кукув ден. Другото важно нещо е че при прием на вит. Д в доза по висока от 1000-1500 еденици задължително трябва да се рзима и вит. К2

# 189
mileneira, много благодаря за ценната информация. Аз пих 3 месеца Витамин Д на Джеймисън по 5 капки на ден и от 19 успях да го кача на 25. След това ми изписаха Вигантол - по 8 капки на ден, което е около 4000 единици и съответства на препоръчителната доза от таблицата, която публикува. Надявам се на предстоящите изследвания резултатите да са значително по-високи.  Peace Доколкото разбрах Витамин Д не е необходимо да се спира преди изследване?  newsm78

# 190
Ох, момичета да ви се оплача, че с моя бременен мозък снощи забравих да си бия инжкецията Sad
Аз съм си навила аларма на часовника да ме подсеща всяка вечер. Като я чух, само възкликнах:
А, инжекцията! - и дотам Sad Сетих се днес в 13 часа и разбира се веднага я поставих, дано всичко е наред  Praynig

Дайте малко компетентна информация за този витамин Д, защото аз тук изследвам някакъв общ в Цибалаб и границите са 50-124, а в Бодимед в Сф, пусках Д3 и реф са следните :

Препоръчителни нива: >30 ng/ml
Достатъчност: > 20 ng/ml
Недостатъчност: 10-20 ng/ml
Тежък дефицит: < 10.0 ng/ml

Та, единият е част от другия, но как да разчитам дали е ок, при положение, че пускам Общ в Плевен ? На последното изследване в Бодимед ми излезе 18 по горните реф. стойности и започнах Вигантол по 7 капки на ден - всеки ден. На 10 май пусках контрола, но тук, на D Total, и ми излезе резултат 85 при норма 50-124. Но как да преценя дали съм набавила достатъчно Д3, за да го спирам евентуално ... newsm78
А към днешна дата сигурно е станал още по-висок .....

# 191
  • София
Точно този, който трябвах си изследвала!
85nmol/l са 34ng/ml

# 192
Тоест, да разбирам, че разликата е само в мерните единици ?
Как се конвертира ?

# 193
  • София
Има фактори за преизчисляване.
А инжекцията, която си поставила предполагам е фракси/клексан. Ако е така в никакъв случай днес не слагай втора

# 194
Тоест няма да мога сама да пресмятам утре като пусна контрола ?
Инжекцията е Клексан, да - оооо няма да повтарям, просто утре си продължавам, премести ми се часа сега, но нищо - малко по малко пак ще си го бия вечер.

Общи условия

Активация на акаунт