Тромбофилия - тема №3

• 82 625
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Момичета,какво се случва при положителен резултат Thinking Лекува ли се...какво?

# 451
Момичета,какво се случва при положителен резултат Thinking Лекува ли се...какво?

Вродената тромбофилия не е болест, а генетично предразположение. Не се лекува.

Прочети публикуваното на първата страница за повече инфо.

# 452
  • София
Здравейте момичета! 🙂Може ли малко помощ за разчитане на резултатите?

Изследване|Резултат|Р.Стойност
LYM%            | H 48.5%   |20.0-40.0
GRAN%         | L 43.4%    |44-76%

Знам,че H -висок
               L - нисък
На какво се дължи се чудя и дали има нещо общо с АП.
Това са стойности от апаратно броене. Не им се вглеждай толкова. А ако си бременна е нормално да има малки отклонения

# 453
  • Пловдив
Добре де...кое провокира появата на тая тромбофилия Rolling Eyes Ако си нямал проблеми при първа бреност и въобще...сега напр.,от къде и как ще създава такива Thinking

п.п.Резултата навсякъде ли се чака по 20 дни?

# 454
Добре де...кое провокира появата на тая тромбофилия Rolling Eyes Ако си нямал проблеми при първа бреност и въобще...сега напр.,от къде и как ще създава такива Thinking

По принцип може би с напредвaне на възрастта се проявяват. Аз за моя случай такси си мисля. Две абсолютно безпроблемни бременности имам.1г. след раждането ,нова, неуспешнa бременност. Един месец след кюретaжa, пак бременност, засега успешна. Бия фраксипaрин, но си мисля, че няма нужда. Но ме е страх пък да не го бия. Няма гаранция, че заради това бебето ми нямaше сърдечнa дейност,но аз съм длъжнa да взема мерки.

# 455
  • Пловдив
ясно...

# 456
  • Sofia
Рени, а с каква мутация си ,  та биеш фракси?  Аз съм хетерозиготен по  4G / 5G PAI и ми казаха само АП  ,  но и аз ще питам дали да не бия за по сигурно  ,  че  след миседа съм шаш  и паника 😯

# 457
  • София
Момичета имам въпрос има ли връзка тромбофилията с хемороидите? Пия хомеопатични за пребирането на една гад, но възникна в мен въпроса дали с хапчетата по някакъв начин сгъстяваме кръвта? И още нещо дават лененото семе, че се препоръчва за разреждане на кръвта, като почна да го ям и хемороида излиза. Или има връзка или аз вече изтрещявам и се вманиачавам. #Crazy

# 458
Рени, а с каква мутация си ,  та биеш фракси?  Аз съм хетерозиготен по  4G / 5G PAI и ми казаха само АП  ,  но и аз ще питам дали да не бия за по сигурно  ,  че  след миседа съм шаш  и паника 😯
и аз съм със същата, плюс фактор V Leiden и I/D ACE .От началото съм само на фрaкси.

# 459
Здравейте!
Имам нужда от вашата помощ. Бих искала да направя изследване за вродени тромбофилии, но се колебая какъв пакет да избера и къде.
Имам едно здраво родено детенце през 2011 г. и едно мъртво раждане в 36 седмица преди 4 месеца, за което причината казаха, че е отлепване на плацентата. Не съм имала терапия през втората бременност, а през първата бях на АП всеки ден, но не във връзка с тромбофилия - имам диабет тип 1 и синдром на Хашимото, като АП ми беше изписан от ендокринолог. Нито първото, нито второ бебе имаха някакво изоставане или изменения в кръвотоците до последно.
След второто раждане ми препоръчаха да изследвам тромбофилиите, но не попитах колко подробно изследване да направя. Парите и мястото нямат никакво значение, единствено искам да се изследват наведнъж.
Благодаря предварително.

# 460
Здравейте!
Имам нужда от вашата помощ. Бих искала да направя изследване за вродени тромбофилии, но се колебая какъв пакет да избера и къде.
Имам едно здраво родено детенце през 2011 г. и едно мъртво раждане в 36 седмица преди 4 месеца, за което причината казаха, че е отлепване на плацентата. Не съм имала терапия през втората бременност, а през първата бях на АП всеки ден, но не във връзка с тромбофилия - имам диабет тип 1 и синдром на Хашимото, като АП ми беше изписан от ендокринолог. Нито първото, нито второ бебе имаха някакво изоставане или изменения в кръвотоците до последно.
След второто раждане ми препоръчаха да изследвам тромбофилиите, но не попитах колко подробно изследване да направя. Парите и мястото нямат никакво значение, единствено искам да се изследват наведнъж.
Благодаря предварително.

Според мен отиди и си направи една една консултация във София при доц.Русев.Занеси си изследвания които имаш и обясни всичко това и той ще реши какви изследвания са нужни.
Аз така направих.

# 461
Anathema, много съжалявам за случилото се.
Няма как да знаем дали тромбофилията има нещо общо, но така или иначе, щом финансовият фактор не е от значение, най-добре пусни възможно най-пълния пакет. Тук нещата не са като с ПКК - пускаме само нея, пък ако излезе проблем, пускаме и други изследвания, за да го изясним. Тук става дума за различни гени, мутацията във всеки един от които би могла да означава тромбофилия. "Основният" пакет на повечето места включва най-разпространените мутации (и две от най-рисковите), но това не означава, че нямаш пролем в някой от другите гени за тромбофилия. От друга страна, тази област на медицината се развива извънмерно бързо и постоянно се откриват нови гени, свързани с проблема, така че гаранция няма, но ако имаш възможност, възползвай се от това, което е известно към момента Simple Smile Постановката: "Пусни основния пакет, пък ако е нужно още нещо, после ще пуснем и него" е напълно неоснователна. Единствената полза е, че ако още в основния пакет излезе проблем, ще е ясно, че трябва профилактика при бременност и всички други рискови ситуации. Иначе за консултация потърси хематолог, който разбира от тромбофилии (далеч не всички са такива) или съдов хирург/ангиолог (със същото условие Simple Smile ). Успех!

# 462
Здравейте и от мен по късна доба!
Имам пуснато изследване за тромбофилия в Щерев, което още не е коментирано с лекарката ми, а и изследването не е пред мен в момента, затова за него ще пиша утре.

Въпросът ми е свързан с Фраксипарин 0.4, който си поставям от началото на бременността (след инвитро процедура съм, сега съм в 8 седмица). Слагам го превантивно, явно. Та, тази вечер, търсейки място по корема, където да си поставя поредната инжекция, избрах  едно по-надолу и вдясно. Не поставих цялото количество от инжекцията, защото към края ме заболя, а като извадих иглата, потекоха веднага две капки тъмночервена кръв. Притеснява ме това, че "върнах" кръв - ще ми стане ли нещо? Четох отново листовката, но нищо не пише какво се прави в този случай... На друг случвало ли му се е, вена ли съм уцелила...?

# 463
  • София
Чак вена не си нацелила, може да е по-голямо капилярче. Ама ти какво очакваш да ти стане?!?!
Като готвиш и се порежеш тече доста повече кръв, става ли ти нещо?

# 464
Чак вена не си нацелила, може да е по-голямо капилярче. Ама ти какво очакваш да ти стане?!?!
Като готвиш и се порежеш тече доста повече кръв, става ли ти нещо?

Хаха, ами - какво си мислех -, че съм вкарала въздух във вената, нали се умира от това Smiley

Шегата настрани, но нали самата спринцовка, освен с течност, е пълна и с въздух, който пише да не се изкарва предварително. Та, чела съм книги с художествен сюжет Smiley в които -  ако вкараш много въздух в кръвообращението чрез вената, може да убиеш някого. Знам, знам... Смешно е, но съм сама тази вечер и първото, което ми дойде на ум, беше това HushedSmiley

Общи условия

Активация на акаунт