Тромбофилия - тема №3

• 81 792
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета. Не ми стана ясно за придобитата тромбофилия. Другата седмица ще пускам основния пакет за вродена, но съм 90 % сигурна, че нямам такава. Доколкото разбрах придобитата може да излезе сега, а може и да не излезе. Това значи ли, че трябва да пускам като забременея, дай Боже скоро, постоянно, че да не излезе + ? Извинявам се имам 1 мисед и от тогава само чета, но не съм много наясно  Hug

# 121
D&G, откъде си 90 % сигурна, че нямаш вродени мутирали фактори ?  newsm78

За придобита може да пуснеш преди да си бременна, за да знаеш какви мерки да вземеш за и по време на самата бременност  Peace

# 122
D&G, откъде си 90 % сигурна, че нямаш вродени мутирали фактори ?  newsm78

За придобита може да пуснеш преди да си бременна, за да знаеш какви мерки да вземеш за и по време на самата бременност  Peace

Така като ме попита вече не съм толкова сигурна...  Simple Smile Не трябва ли да проличи по някакъв начин през живота? Имам операции, раждане и нормална бременност.

Та за придобитата- ако сега не излезе такава, това не значи, че като забременея няма да придобият.., нали? Ох, доста е объркващо

# 123
  • София
D&G,
Ако имаш тромбофилия може да не се е проявявала досега. Предполагам че 95% от нас са разбрали че имат тромбофилия след неуспешна или проблемна бременност. При операция профилактично правят антикоагулантна терапия без да те изследват. И аз съм имала операция преди 3 години, която мина безпроблемно. Няма как да разбереш дали имаш или нямаш, ако не си направиш изследване. Тромбофилията не е чума, не е заразна, и няма нищо страшно - има си терапия за нея. Прочети първата страница на темата, за да ти стане по-ясно.
За придобитата вече ти писах в другата тема - остави изследванията за следваща стъпка, защото по-трудно се диагностицира, освен това често именните проблеми се получават като следствие от генетични мутации.

Последна редакция: сб, 20 май 2017, 14:20 от delisardeli

# 124
D&G, откъде си 90 % сигурна, че нямаш вродени мутирали фактори ?  newsm78

За придобита може да пуснеш преди да си бременна, за да знаеш какви мерки да вземеш за и по време на самата бременност  Peace

Така като ме попита вече не съм толкова сигурна...  Simple Smile Не трябва ли да проличи по някакъв начин през живота? Имам операции, раждане и нормална бременност.

Та за придобитата- ако сега не излезе такава, това не значи, че като забременея няма да придобият.., нали? Ох, доста е объркващо

Неееее, може и никога да не разбереш, че я имаш - и дай Боже !
Това не е болест, а предразположеност - вродено е, генетично е.
А за придобитата честно казано не съм компетентна ..... аз съм изследвала веднъж АФА, НК клетки - всичко беше ок и оттогава не съм пускала нови излседвания, не знам дали нещата се променят с годините.

# 125
  • София
За антифосфолипидните антитела може да прочетеш тук (раздел Автоимунни фактори): https://www.m.nadezhda.bg/laboratorii/imunologichna-laboratoriia … hni-izsledvaniya/ (не препоръчвам клиниката а текста)
и тук http://reproinova.com/дейности-2/лабораторни-тестове/антифосфолипидни-антитела/

http://medicine-bg.net/diferentzialna-diagnoza/1318-913

Последна редакция: сб, 20 май 2017, 14:46 от delisardeli

# 126
  • В една слънчева къща...
Момичета, копирам си поста и във вашата тема.

Докато си преглеждах документите от първата бременност, случайно в епикризата от секциото се натъкнах на нещо, което преди ми е убягнало, и сега много се замислям да не би да е също голям проблем. Пише следното:
Извадка от оперативен протокол:
Вид анестезия - спинална
Partus Cum Sectio Caesarea isthmico- longitudinalis;
Интраоперативна находка- наличие на варикозни съдове в лявата част на матката

Никой нищо след това не ми е казал за тези разширени съдове, нито ми е проведено лечение за тях...
Някой да се е сблъсквал с подобна диагноза? Още повече се запритеснявах...

Да вмъкна, че преди 10 дни се наложи абразио поради мисед в 9-10 г.с.
На прегледа седмица след к., докторката каза, че ѝ било много трудно, защото каналът бил много тесен и ме била чистила само с малката кюрета.
Говорих и писах с професор Кременски. Той ми препоръча да пусна Антифосфолипидни антитела - 3 вида и Тромбофилии.
Смятам в началото на следващия месец / или непосредствено след първия цикъл/ да ги направя.

# 127
Момичета, копирам си поста и във вашата тема.

Докато си преглеждах документите от първата бременност, случайно в епикризата от секциото се натъкнах на нещо, което преди ми е убягнало, и сега много се замислям да не би да е също голям проблем. Пише следното:
Извадка от оперативен протокол:
Вид анестезия - спинална
Partus Cum Sectio Caesarea isthmico- longitudinalis;
Интраоперативна находка- наличие на варикозни съдове в лявата част на матката

Никой нищо след това не ми е казал за тези разширени съдове, нито ми е проведено лечение за тях...
Някой да се е сблъсквал с подобна диагноза? Още повече се запритеснявах...

Да вмъкна, че преди 10 дни се наложи абразио поради мисед в 9-10 г.с.
На прегледа седмица след к., докторката каза, че ѝ било много трудно, защото каналът бил много тесен и ме била чистила само с малката кюрета.
Говорих и писах с професор Кременски. Той ми препоръча да пусна Антифосфолипидни антитела - 3 вида и Тромбофилии.
Смятам в началото на следващия месец / или непосредствено след първия цикъл/ да ги направя.

Здравейте ,резултатите от назначените ви изследвания нямат отношение към физическото ви състояние . Не е нужно да чакате цикъл ,или след него ......

# 128
Да не гадаем, пуснете си генетично изследване за тромбофилия.
Но принципно, да - ако имате мутирали фактори и предразположеност е възможно това да доведе до тромби в матката, заради които плодът не може да се изхранва и загива рано-рано.
Нека видим какво ще излезе на изследванията и можете да мислите за терапия.

# 129
  • В една слънчева къща...
С първата бременност развих прееклампсия и се наложи секцио в 36+2 г.с. Малката изоставаше с около 3 седмици... За втората - вече писах...  Cry
По-скоро питането ми е за наличието на варикозни съдове в матката - някой да се е сблъсквал с подобен проблем?
За другите ще питам по-нататък, тях няма как да коментираме, след като не съм ги направила. Ще ги отложа малко, просто за да премине първоначалния шок от загубата и да събера сили, защото и чакането на резултатите е допълнително притеснение...

# 130
Здравейте, в началото на месеца ходих на гинетик да се посъветвам дали трябва да взимам нещо преди опитите казаха ми, че тъй като имам 4G/5G и никакви други засегнати мутации, ще се опредили терапия чак като забременея. Ние почнахме опити, а въпроса ми е по скоро колко време след положителен тест да ида на преглед, да изчакам ли малко или веднага след двете черти да ходя на преглед.

# 131
Обикновено НМХ се започва още от + тест. Да не говорим, че ако се налага прием на аспирин протект той се започва от чист ден на МЦ или след О.
Според мен трябва да настояваш за яснота на терапията от сега.
Аз съм хетерозигот 4G/5G и взимам АП преди + тест, а след + тест включвам и НМХ.

# 132
Всеки ден ли го взимате този аспирин. Освен и аз да почна да го пия. И веднага след теста да ида на лекър, ако изобщо е станало нещо. Вие веднага ли забременяхте?

# 133
АП приемам през ден, но по препоръка на лекар. Не препоръчвам самосиндикално лечение.
По-скоро препоръчвам ако трябва консултация с друг специалист или отново с настоящия док.
Тази терапия не е предпоставка за по-лесно забременяване.

# 134
А правиха ли ви някакви изследвания други на кръвта или само от генетичните ви назначиха терапията ( нещо от сорта колко е гъста)

Общи условия

Активация на акаунт