Тромбофилия - тема №3

• 82 671
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Това, което доц Русев ми е казвал, за изследването на АРТТ, е че му дава ясна представа за състоянието в момента, че е свързано с други показатели, явно е имал пред вид точно тези фактори. Казвал, ми е, че има и други изследвания, но те са по- скъпи, и че АРТт му дава достатъчно информация, за протичане на терапията. Той е лекар и според мен ги е съобразил нещата.

# 316
  • София
Стойностите на аРТТ се влияят едшнствено и само от високомолекулните хепарини (простия хепарин)

# 317
  • София
ТЛА са тромбоцитно-левкоцитни агрегати. Доколкото знам, за тях се пие АП.

Предполагам че назначава различна терапия в зависимост от възраст, анамнеза, предишни загуби.
Нямам друго обяснение ...

Съвсем ясно разбра, че правя ин витро. До колкото разбрах, аPTT се изследва във връзка с тромбоцитите (?) или по-точно това което изследват в Малинов (ТЛА). Изписа ми АП през ден преди трансфера и следене през три седмици на  аPTT, а след + тест да включа и НМХ, като ги редувам с АП, демек през ден. Ще пусна утре това аPTT и ще му пиша като излезе  резултатът.

Допълвам:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25625201
Monitoring low molecular weight heparins at therapeutic levels: dose-responses of, and correlations and differences between aPTT, anti-factor Xa and thrombin generation assays

Последна редакция: ср, 21 юни 2017, 14:26 от delisardeli

# 318
Здравейте момичета.Трябва ли да се притеснявам,фибриногена ми е 7,24.Бременна съм в 13 седмица.аРТТ ми е ок.Но този фибриноген мн се е повишил.А имам час при Сигридов чак август.Ще питам моя гинеколог,той работи със Сигридов,но...мн не му вярвам.Бия фракси 0,3 всеки ден.Биех 0,4,но Сигридов ми каза да пускам изследвания,защото мн съм разредила кръвта и да намалям фраксито спрямо изследванията.И незнам сега да мина ли на 0,3 през ден.В интернет чета само страшни работи за повишен (много повишен) фибриноген по време на бременност.Иначе имам пуснати и време на кървене и на съсирване и те също са в норма.Тромбоцитите са се покачили,което док.каза че трябва да стане.

# 319
Рени, няма смисъл да биеш фраксипарина през ден, понеже действието на хепарините е 24 ч.
Фибриногенът ти е височък, да. Моят е 5.16 в 25 г.с.
Най-добре наистина да се консултираш с д-ра ти.

# 320
Това ме озадачава,защото ако увелича дозата на фраксипарина аРТТ се повишава,т.е.кръвта се разрежда.След три дена съм при АГ-то,да видим той какво ще каже.

# 321
Надин, как имаш нерви  Crazy

# 322
Надин, как имаш нерви  Crazy
Що бе, Сигме ?  Grinning

# 323
Това ме озадачава,защото ако увелича дозата на фраксипарина аРТТ се повишава,т.е.кръвта се разрежда.След три дена съм при АГ-то,да видим той какво ще каже.

Рени, с риск да се повторя за едим милионен път ще те посъветвам щом си с фраксипарин да отидеш на хематолог и да следиш анти-ха, а не само фиброноген и АРТТ, защото само анти-ха дава реална представа дали дозировката на НМХ дали ти е добре. Изследванията, които пускаш по идея на Сигридов и Русев не могат да ти дадат адекватен отговор на въпроса и има опасност да допуснеш грешка.
За да ме разбереш по-правилно да го кажа така - все едно да искаш да ядеш краставици, но всички да те убеждават, че краставици не ти се ядат и да ти пробутват диня. Извинявай, че съм толкова директна, но за тези сериозни проблеми продължава да бъде загадка, защото се следят показатели за дозиране на НМХ, като изобщо те не отговорят и нямат връзка с фракси или клексан. Ако не ми вярваш - виж си инжекциите, на които пише анти-ха. Това там не стои случайно, да знаеш!!!

Сигма, а Надин има здрави нерви особено като се има предвид, че в крайна сметка работи в тази сфера и многократно е обяснявала, че едното няма връзка с другото - ама нейсе.  Joy

Последна редакция: пт, 23 юни 2017, 16:40 от Dundy Sladurska

# 324
Щото едно и  също се дъвче постоянно. Кога се мери Анти ха, кога ИНР, кога АПТТ. Как се бие фраксито. И всеки път или Надин или Изи с обясняват надълго и широко. А къде къде е по лесно да се върнеш и да четеш  33uu

# 325
Сигридов ми каза да пускам изследвания,защото мн съм разредила кръвта и да намалям фраксито спрямо изследванията.
Ето де, то момичето е пуснало изследвания. Въпросът е дали са правилните  Crazy
Иначе за фибриногенът аз го разчетох като отделно питане и написах, че е висок, защото е така.
А за връщането и четенето назад е ясно, ама...подробности сега  Laughing

# 326
  • София
Извинете, момичета, обаче аз от година и повече следя темите, свързани с тромбофилия, и още не съм разбрала "Кога се мери Анти ха, кога ИНР, кога АПТТ". Само обяснявате че единственото валидно изследване за НМХ е АнтиХа. Моля някой да обясни за останалите изследвания - кога се мерят и за какво имат отношение. Какво означава високия фибриноген и какво следва от това? Очевадно всички тези изследвания са от значение, но никоя от вас не обяснява за какво...

# 327
  • София
Фибриногенът реагира и като острофазов белтък - повишава се при възпаления. Понякога (не рядко) организма реагира на бременност като при възпаление.
Главата си залагам, че доза на НМХ може да се променя най-малко по стойностите на фибриногена!

# 328
Анти Ха- фракси, клексан, зибор / нискомолекулярният хепарин/
ИНР-директни антикоагуланти- синтром
АПТТ- чист хепарин
Повишен фибриноген- възпаление

# 329
Мн.неща мислех да напиша,ама не ми се влиза в полемика.Само да ви кажа,че чета.Всичко чета от-до.Но тъй като, като всички вас имам преживяна загуба и ме е страх,ще питам-по хиляда пъти ако трябва.Който не иска да не ми отговаря.Не е необходим този ироничен и саркастичен тон.Или съм се объркала,че това е група за взаимопомощ.Да,правя това което Сигридов ми е казал-а той каза да не изследвам анти-Ха,въпреки,че мн добре разбрах като четох тук,че това е единственото изследване което дава реална представа дали дозата на хепарина е точна.И обяснявам защо слушам Сигридов-защото тук в Русе няма нито един читав АГ,когато имаш сериозни проблеми,а досега не видях отрицателно мнение за Сигридов-очевидно си разбира от работата.И защото дори да пусна анти-Ха,тук няма кой да ми го разчете,а не мога често да ходя в София.
Извинявам се,ако съм досадила на някого с въпроси,които са дъвкани много,много пъти.От сега нататък вече само ще чета,че да не изнервя пак някого и да не съм тема на обсъждане.Лек ден на всички момичета!

Общи условия

Активация на акаунт