Тромбофилия - тема №3

• 81 888
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Пловдив
Уф...аз нищо не пуснах в лаболаторията Crossing Arms

По принцип ако не се пуснат и не се видят границите,може ли да протече лечение някакво?

п.п.Сега звънях в Бодимед...цените са поносими и утре ще ида там.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 08:19 от mystic woman

# 541
Момичета, здравейте!
Готови са ми всички изследвания- цитогенетичен анализ, тримбофилия, препоръчителните от пакета на др. Сигридов и отклонението е само при тромбофилията. Предстои ми зет през септември и док, която ще ми го прави препоръча НМХ, което се очакваше, но нищо не спомена за аспирин, а аз забравих да я питам. Той не се ли започва поне 1,2 месеца преди самия трансфер или аз греша. А напоследък започва и да ме мъчи една мисъл.... спрях аспирина към края на 5 месец и малко след това започнаха проблемите и не завършиха добре. Дали не е трябвало да го спирам?

# 542
Зазамег, спирането на аспирин е след препоръка на лекар. Специално Сигридов го спира индивидуално, според това, което вижда на ехографа. На моя приятелка го спря в 12 г.с., но има момичета, които продължават и в по напреднали седмици.

Не се измъчвай със самообвинения 😘 другият път всичко ще бъде наред, сигурна съм!

# 543
  • Sofia
АП аз пиех два месеца,  преди да забременея,  освен в дните на ову!  Сега също го пия ,  от последния  преглед през ден ( плюс фраксипарин ) лекарката каза че след 12 г.с ще го разреди,  в зависимост от  кръвотока,  защото пък много разрежда  кръвта и да не прокървя  ( с ниско рискова мутация съм) Успех,  с терапия всичко  ще е наред 😀

# 544
  • Пловдив
Кой вид аспирин пиете?И при всички видове мутации ли може да се приема?

# 545
  • Sofia
Единствено  Аспирин Протект 100, може при мутации всякакви,  но трябва  консултация с лекар!

# 546
На мен д-ра ми изписва Тромбо асс, 100 мг е.
Иначе има момичета, които пият АП 75 мг, не от 100.
Но задължително консултация с лекаря първо, разбира се.

# 547
  • София
Аз пия Ацетизал Кардио, 75мг. през ден.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 10:48 от delisardeli

# 548
Аз съм със високорискова мутация пия Аспирин Протект 100mg през ден.

# 549
  • Пловдив
Ясно...може би иска първо да ми види стойностите на вит д и В 12  newsm78 щото за сега ми изписа да почвам само метафолик.

п.п.Тия предписания са от АГ или хематолог?

# 550
Много ви благодаря! Ще говоря с док кога да започна да го пия. А иначе пиех Аспирин Протехт 100mg всеки ден по 1т. Спрях го след консултация, разбира се. Тогава обаче не знаехме за тромбофилията.
Между другото, продължавам да се питам защо това изследване не се прави преди процедурите по инвитро, не стига че едвам забременяваме, ами после ги и губим заради едни 150 лв. превантивна мярка.

# 551
За аспирина ли ? При мен от АГ. Simple Smile

# 552
  • София
Аз пия Ацетизал Кардио, 75мг. през ден.

И аз пия същия, всеки ден. При процедура започвам от 100мг, защото тогава определно има нужда от по-голямо разреждане, заради високите дози естрадиол и прогестерон. Никой не ми го е изписвал, като ми излезе изследването за тромбофилия, го почнах и така вече години.

# 553
  • Пловдив
За аспирина ли ? При мен от АГ. Simple Smile
да,мерси!

# 554
Привет. На терапия с Фраксипарин съм 0.4 и съм в 6ти месец. Интересувам се сутрин или вечер си го биете? Сигридов и доц. Русев препоръчват да се бие вечер, защото кръвта е най-сгъстена м/у 3:00ч и 6:00ч сутрин и тогава са най-честите инциденти свързани с тромбози. Проф. Паскалева най-вече заради работното си време и за  да се вземе кръв в 12:00ч. 4 часа след приема го иска сутрин в 8:00ч.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 20:15 от #:)#

Общи условия

Активация на акаунт