Тромбофилия - тема №3

• 81 858
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Да споделя резултата от изследванията..

Какво мислите?

# 571
Витамин Б12 е нисък, вит.  Д е много нисък, а хомоцистеин е хубаво да е по- надолу, независимо, че си в реф.граници.

# 572
mileneira, В12 нисък, независимо, че е в референтните? Значи и моят е нисък- 227,5. А аз си мислех, че този път всичко е наред и спокойно си чакам часа.
Може ли коментар и на моите?

# 573
  • В една слънчева къща...
Моите резултати бяха: B6 - 15; B12 - 320; D - 30,6 и доц. Русев ги хареса (защото нямам дефицит), но Сигридов ми назначи да приемам и от трите, защото иска високи резултати.

# 574
  • пазарджик
Момичета в коя лаборатория правите изследванията?За ТСХ ми казаха в Бодимед,изследвала съм б12 и вит.д бяха добри резултати -в Писанец в Пловдив.

# 575
Здравейте момичета! 😊
Какво ще кажете и за моите резултати

# 576
  • Sofia
Според мен  са супер!

# 577
Момичета, относно стойностите на витамините, и дискутираните тук Д и Б12. Аз сама си се самодозирах с тези два витамина, след дълго и обстойно проучване и четене. Лекарите казват ок щом те са в референтни граници, но това не е съвсем така. Например торните граници сато цяло в Българските лаборатории са доста занижени. Днес ходих на холистичен лекар, понеже ако се доверя на конвенционалните, то тогава при стжйност на вит.Д от 20 аз би трябвало да взимам по 20 капки вигантол седмично, което ме обрича на вечен дефицит. Та, днес при сонсултацията ми казаха, че е добре да се поддърга стойност на вит.Д от 60-70 за да се тарантира добро здраве. А Б12 трябва да е 700-800. Като естествено това са стойности над горната референтна граница на всички лаборатории в Бълтария.

# 578
  • Бургас
здравейте!
Днес бях на ранна ФМ и доктора установи високо налягане в лява маточна артерия и най-вероятно предстояща преекламсия. Някой сблъсквал ли се е с това,  на терапия съм с фракси в 13 г.с.

# 579
Съжалявам за притеснителната новина, дано да е фалшива тревога. Писала си, че имаш хомозиготна мутация в МТХФР, но ако правилно съм разбрала, не си изследвала Б12 и хомоцистеин.  Разбира се, за този проблем и за прееклампсията има различни фактори и причини, но една от тях е именно дефицит на В12 и/или повишен хомоцистеин. Задължително ги изследвай и двете!
Освен това си с рискова мутация и предишни тромбози - може би трябва да се помисли за увеличаване на дозата на НМХ и евентуално да се добави аспирин?
Успех и стискам палци!

# 580
здравейте!
Днес бях на ранна ФМ и доктора установи високо налягане в лява маточна артерия и най-вероятно предстояща преекламсия. Някой сблъсквал ли се е с това,  на терапия съм с фракси в 13 г.с.
По принцип прееклампсията не е за подценяване, знам, че може да й бъде повлияно до 20 г.с. В този ред на мисли докторът не ти ли препоръча терапия?  Ако не е потърси друго Мнението, защото това състояние крие рискове. Една мацка беше писала че са я пратили на кардиолог? ( ако не се лъжа), който й беше предписал медикамент За регулиране на кръвното налягане. Освен това се следи и наличие липса на белтък в урината.

# 581
  • Пловдив
easy rider,според теб какво трябва да се приема при ниски нива на вит Д и т.н...на страницата постнах моите резултати?АГ-то ми каза само метилфолиева да пия.

# 582
Да пиеш вит. Д3 (напр. Вигантол, ако е друга марка - пак капки или желирани капсули, за по-добро усвояване; за дозите не мога да се ангажирам, защото не съм достатъчно запозната, но във форума има специална тема за това), метилирана фк (400 - 800 мкг/ден) и метилкобаламин (метил-В12; ок. 2000 мкг/ден). Инжекции в БГ има само цианокобаламин, които се усвояват трудно и не са въобще препоръчителни, ако бездруго имаш проблем с усвояването (което е най-честата причина за дефицит).

# 583
Здравейте, м.м. има проблеми с червата напоследък, а изследванията му показаха много висока стойност на вит. б12 1453,36  newsm78 Възможно ли е да е лабораторна грешка? Възможни ли са изобщо толкова високи нива на вит. б12? (г.реф. 489) При чревни проблеми има логика да са объркали запетаята и да е на долната реф. граница по-скоро.

# 584
  • Бургас
Питах доктора, но той ми каза продължаваш фракси ( не ме пита за, дозата) 0.4 и си следи кръвното. Питах за хомоцистеина, каза че не е толкова важно да се изследва, знаело се какъв е проблема при мен. Приемам и фолиева 2х1.Особено се притеснявам и се чудя какво да предприема,  с първата Б направих екламсия и бях в кома няколко дни....

Общи условия

Активация на акаунт