Липса на интимност и обич в семейството

• 29 235
  • 325
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Хайде де, вие сега изкарахте, че едва ли не докато сте били с детето в майчинство въпреки умората не сте правили секс? Освен ако таткото не те отмени за 3 часа да "превключиш"? Ето това е в основата на толкова хора да им куца сексуалния и семейния живот. Когато се обичате винаги има сили да си обърнете внимание. Масата от хора допуска ежедневието да ги завърти и да спрат да си обръщат внимание и после реват по форумите как той/тя не иска секс, той/тя си е намерил любовница/к. Моя мъж винаги е помагал, не отричам, но когато ми се е правело секс не е имало сила, която да ме откаже от него, колкото и да съм уморена (а от двама ни аз съм с по - високото либидо). Но да разчитам само на него, след като е работил 8 часа и се е прибрал да му метна детето, че и после ако може да се нахвърли за бурен секс  Tired Малко усилия трябват, особено докато са малки децата. Винаги трябва да намирате време за себе си, дали след като детето заспи, когато можете. Моя син заспива в 23ч. - такъв си е, по - рано няма шанс да легне. Ако се оставя на умората трябва да съм заспала още в 21ч. и ни секс, ни нищо... Но не, приспивам детето, отдъхвам за малко и после се отдаваме на удоволствия, това е. С времето се нагаждаш към малкото спане и не ти прави впечатление, но имате пълноценна връзка с партньора, интимност, която ако се оставиш на еженевието и рутината изчезва.
Доколкото прочетох, човека е опитал, разговарял - "Намери си любовница" е отговора на жена му. Това е абсолютна апатия за мен. И защо ако тази жена не го обича, защо ако е лош съпруг и т.н. не си е събрала багажа и не го е оставила, а седи с него? За мен проблема идва от нея, не защото не и е помагал или не и е носил цветя през ден. Може дамата да има чисто физиологични проблеми, факт, но защо отказва да обърне внимание и просто оставя човека, когото уж обича да си търси любовница?  Whistling Този човек не е наранен и не се оплаква толкова от липсата на секс, колкото от липсата на интимност, усещане за значимост и обич.

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 11:06 от Kriss.P

# 16
И аз съм с високо либидо, но откакто се роди детето, ако не ми е осигурена достатъчно почивка от него, сексът евентуално по задължение два пъти в месеца, а не два пъти дневно. Нито сили, нито желание имам. Когато съм отпочинала, и желание имам предостатъчно, и "пламъци" в очите.

# 17
  • Бургас
Има ли шанс след толкова време любовта да се върне в една връзка?
Бихте ли ми дали идея за подход, та жената с която съм да се опита да ме разбере и да се опита да промени нещо, а не да е толкова безразлична спрямо отношенията ни.
Нормално ли е цялото това положение?
Твърде много ли искам ?
Шанс винаги има, докато не го търси само единия.
Идея и подход...ами в обичта по -просто няма, обич - обич извиква...Припомни си какво си обичал в нея, какво ви е радвало заедно, събуди го, зарадвай я с нещо, търси вниманието й, отделяй й внимание, просто покажи обич... и стъпка по стъпка, това не е прост еднократен акт, а цял нов процес...но комуникация, отношения и взаимност. В краен случай, ако и двамата сте мотивирани, в такава начална фаза и без трети лица, семейните терапевти вършат най-ефективна работа.
Не, не  е нормално това положение, не искаш твърде много, НО потърси отговора и на въпроса какво иска тя. Това ниско либидо /де факто липсващо/ не е нормално, потърсете заедно причината. Все нещо, някога й е харесвало в секса с теб...предполагам. Ако тя откаже, поне си пробвал всичко.

# 18
Няма такова нещо като нагаждане към малко спане.

# 19
  • Виена
Приятелю, аз няма да съм критична към теб. Умората и ежедневието са това, което най-много убива една връзка. Може и д аси направил грешки, а може и да не си. Обичам мъжа с имного, но след дълъг работен ден и грижите по две годишно детенце - вечер съм просто смазана. Понякога ме пита -защо не говоря. А аз нямам сили.  В главата ми сутрин е планът за работа, следобед започва вторият работен ден - вземам детенце от градината, детска площадка, посещение на въртележките, да видим рибките в магазина, пазаруване, пране, гладене, почистване, слажи масата, вдигни масата.... И силичките свършват...Мъжът ми готви, подрежда с мен, старае се с всичко. Опитвам се и аз д аму показвам колко много означава за мен това. Но не винаги успявам с пламъче в очите. Опитай да облекчиш жена си в ежедневната работа ако до сега не си опитал. Или идете на почивка - не във вила или апартамент, а в хотел. За да няма приготвяне на закуска, оправяне на легла, пазаруване на продукти  ( да не обидя някой, но много познати ходят на почивка като наемат къща и домашните задължения си  остават, жените им пак приготвят закуска, леглата опрявят, почистват пода, вдигат и слагат маси ) Идете на истинска почивка, оставете цялата работа на хотелския персонал и опитайте да се насладите. Вероятно е и малък подарък да помогне - нещо, което винаги е искала. Ти си познаваш съпругата - знаеш какво ще я зарадва. Да можеше сега примерно мъжът ми да ми купи ония два балконски стола от прозрачна пластмаса, дето са по 139 евро и дето ми каза,че били безмислени. Ей така - да ми покаже, че го прави само за мен, въпреки вътрешното си убеждение,че това са пари на вятъра....

# 20
  • Sofia
Моя мъж винаги е помагал, не отричам, но когато ми се е правело секс не е имало сила, която да ме откаже от него, колкото и да съм уморена (а от двама ни аз съм с по - високото либидо).

Ами, ето колко сме различни хората. Simple Smile Аз пък, когато съм уморена, притеснена, стресирана, недоспала, изнервена, няма земна сила, която да ме настрои на сексуална вълна. Просто няма. Трябва да правя секс по принуда, без желание, без страст. А някак си не ме кефи идеята да бъда насилвана в собственото си легло. Така че комфортът си е много важен за някои хора, за да функционират нещата гладко. Не може да сложиш каруцата пред коня и да таиш надежди за неуморно интимно препускане. Peace Не става.

# 21
  • somewhere over the rainbow
Много интересен двоен стандарт. Ако обърнем половете и жена напише, че от раждането мъжът ѝ не ще секс, живеят като съквартиранти 5 години и опитите за разговори са стигнали до грубо отхвърляне (намерИ си любовник), ще я посъветвате ли да го глези повече? Crazy
Да. В съседна тема, обратна на тази, жената беше посъветвана да му върти сви.ки.

# 22
Въртележката на битовизма ви е завъртяла. Нормално . Важното е, че сте се запазили като семейство . Много хора в днешно време не издържат на тази отговорност .

# 23
Обаче откога интимността значи само и единствено секс?

Да ми налеят чаша вино и да си приказваме- и това е интимност. Обаче наистина след изцеждащ ден да сваляш гащите по задължение...абе да, получава се технически, ама може и по-добре. И двамата с мъжа ми предпочитаме да НЕ правим секс, като сме уморени. По-добре по-рядко, но със заредени батерии, останалото време просто си приказваме. И не се гледаме като лудо влюбени, щото сме дърти и имаме прекалено много деца, та ни е обзел непукизъм.

# 24
  • София
datura_inermis - питам чисто от любопитство - колко и каква почивка ти е необходима? За секса по задължение даже няма да коментирам, такова животно не познавам. Как може да има секс по задължение? Аз не мисля, че автора може да постигне нещо, за мен тази жена е изстинала към него, това е. Ако е искрен в думите си, че е рзговарял и т.н., а ефекта е нулев или другия вариант е да си хване любовница....каузата е...Вероятно и той е направил грешки, безгрешни хора няма, но и тя има своите проблеми. Не може да оставиш 5 години мъжа си на самотек без поне да му обясниш причината за поведението си, това е безумно според мен. Да не би да е в депресия, все още следродилна? Просто не намирам логично обяснение...  newsm78
The Siren of Titan  - ами аз спя по 7 часа на денонощие вече 3 години, пък съм жива, някак свикнах, как ли? Ако преди заспивах в 22ч. и ставах в 8, сега лягам в 12ч. и ставам в 6:30...свикваш, това е. Дори уикендите се будя в 7:30... и да, интимността не е само секс, но е голяма част от нея. На мен пък ми е супер интимно гушкането след това, разговора, изпиването на по чаша вино след това, ако щеш и изпушването на цигара.
The Black Cat - Разбира се, различни хора, но просто някои много преекспонират нещата. А и не е задължително да се разбивате от секс по 3 пъти на нощ или всяка вечер. При ежеднивие с малко дете/деца, работа и задължения 3-4 пъти седмично ми се струва съвсем нормално число.

# 25
Много интересен двоен стандарт. Ако обърнем половете и жена напише, че от раждането мъжът ѝ не ще секс, живеят като съквартиранти 5 години и опитите за разговори са стигнали до грубо отхвърляне (намерИ си любовник), ще я посъветвате ли да го глези повече? Crazy
Да. В съседна тема, обратна на тази, жената беше посъветвана да му върти сви.ки.

Мда, обичайният форумен двоен стандарт. В съседна тема жена се оплаква от липса на секс, значи мъжът бил болен, на лекар да отидел, тя да си намери любовник. Тук мъжът иска не просто секс, а интимност и обич - пак той е виновен, не помагал, чакал да бъде глезен. Мъжът е виновен и точка. Така е в този форум, авторе, не търсиш съвет на правилното място.

# 26
Разбира се, че като има дете, мъжът е на ход. Тежи бе, тежи, не го ли разбрахте? Детето или децата взима всичко. И после в пика на умората идва още някой и иска още.

# 27
Ама, Сирен, минали са 5 години и тя въобще не се интересува от него, а го праща при любовница. Той се моли за внимание веднъж седмично и не е казал секс, та секс. Прочети първия пост - тя просто не го отразява като партньор.

# 28
datura_inermis - питам чисто от любопитство - колко и каква почивка ти е необходима? За секса по задължение даже няма да коментирам, такова животно не познавам. Как може да има секс по задължение? Аз не мисля, че автора може да постигне нещо, за мен тази жена е изстинала към него, това е. Ако е искрен в думите си, че е рзговарял и т.н., а ефекта е нулев или другия вариант е да си хване любовница....каузата е...Вероятно и той е направил грешки, безгрешни хора няма, но и тя има своите проблеми. Не може да оставиш 5 години мъжа си на самотек без поне да му обясниш причината за поведението си, това е безумно според мен. Да не би да е в депресия, все още следродилна? Просто не намирам логично обяснение...  newsm78
Поне две денонощия без детето, чисто психически е оптималната почивка, която ми трябва. В брака има компромиси, след като нямам желание за секс, но човекът, когото обичам има, то мисля, че е редно при положение, че се съобразява с моето нежелание и не досажда, аз също да се съобразя с неговото желание от време на време. НЕ го приемам като изнасилване, чисто физически ми идва музата след като загрея, и ни се отразява добре и на двамата. НО психически, физически и емоционално съм изморена, и на предложение за секс, първосигналният ми отговор е винаги "не".

# 29
детето ми е на 9 и никога не съм спирала да правя секс с човека до мен .Може би разковничето е че за тези 9 години съм сменила няколко човека  Mr. Green това в кръга на шегата ....

Общи условия

Активация на акаунт