Малко усилия трябват, особено докато са малки децата. Винаги трябва да намирате време за себе си, дали след като детето заспи, когато можете. Моя син заспива в 23ч. - такъв си е, по - рано няма шанс да легне. Ако се оставя на умората трябва да съм заспала още в 21ч. и ни секс, ни нищо... Но не, приспивам детето, отдъхвам за малко и после се отдаваме на удоволствия, това е. С времето се нагаждаш към малкото спане и не ти прави впечатление, но имате пълноценна връзка с партньора, интимност, която ако се оставиш на еженевието и рутината изчезва. Доколкото прочетох, човека е опитал, разговарял - "Намери си любовница" е отговора на жена му. Това е абсолютна апатия за мен. И защо ако тази жена не го обича, защо ако е лош съпруг и т.н. не си е събрала багажа и не го е оставила, а седи с него? За мен проблема идва от нея, не защото не и е помагал или не и е носил цветя през ден. Може дамата да има чисто физиологични проблеми, факт, но защо отказва да обърне внимание и просто оставя човека, когото уж обича да си търси любовница?
Този човек не е наранен и не се оплаква толкова от липсата на секс, колкото от липсата на интимност, усещане за значимост и обич.
Аз пък, когато съм уморена, притеснена, стресирана, недоспала, изнервена, няма земна сила, която да ме настрои на сексуална вълна. Просто няма. Трябва да правя секс по принуда, без желание, без страст. А някак си не ме кефи идеята да бъда насилвана в собственото си легло. Така че комфортът си е много важен за някои хора, за да функционират нещата гладко. Не може да сложиш каруцата пред коня и да таиш надежди за неуморно интимно препускане.
Не става.