Липса на интимност и обич в семейството

• 29 638
  • 325
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Цитат
И ако си мислите, че мъжете ви не се усещат или, че им е приятно... Tired
    Крисс, в съвета на Мамасита, мъжът знае чудесно за графика!
Демек, и двамата чакат този ден: единия - с нетърпение, другия - като задължение;). А може и за двамата, да е поредната задача за отмятане. Или обратното. Знам ли:)

# 91
Някои мъже, като автора на темата, нямат желание да ходят по чуждо. Сексът по задължение пак може да е приятен и за двамата, рядко съм чувала мъж да се оплаче от секс. Интересно ми е, практикуващите почти ежедневено приятности, от колко време живеете заедно с половинките?

# 92
  • София
Ние сме заедно от 14 години, живеем от 9, женени от 4.  Peace Най - "сухия" ни период беше първите 3 месеца след раждането, когато се чукнах по главата, че така не е ОК. Дори и през бременността си го правехме редовно. Секса по график за мен би било супер отблъскващо нещо, едва ли не като ангажимент и би ми било супер обидно някой да спи с мен колкото да отметне задачата. За това и си мисля, че ако съм мъж и усетя, че жена ми си ляга с мен "по задължение" гаранция ще си потърся нещо, което да си ляга с мен, защото го иска..  newsm78 Същото важи и ако някой ден усетя, че мъжа ми го прави така с мен.

Последна редакция: чт, 27 апр 2017, 13:39 от Kriss.P

# 93
  • Варна
Ние с мъжа ми сме заедно от 6 години вече и да ви кажа, ако аз не съм толкова скапана бихме правили секс всеки ден, че и по два пъти на ден.

# 94
Ние живеем заедно от 12 години, преди да се роди дете, правехме и по няколко пъти дневно. Никога не съм го спирала да потърси секс другаде, ако има желание, но няма да го хвана за ухото и да го водя насила. Както писах и преди, той се съобразява с умората и нежеланието ми за секс, намирам за нормално и аз от време на време да се съобразя с неговото желание. Не защото иначе би изневерил, или защото го приемам като задължение.

# 95
Цитат
И ако си мислите, че мъжете ви не се усещат или, че им е приятно... Tired
    Крисс, в съвета на Мамасита, мъжът знае чудесно за графика!
Демек, и двамата чакат този ден: единия - с нетърпение, другия - като задължение;). А може и за двамата, да е поредната задача за отмятане. Или обратното. Знам ли:)

Нищо такова не съм съветвала. Нито съм писала- петък вечер се прави секс задължително. Но ако те завърти животът, трябва да си кажеш стоп, днес или утре разчиствам графика, за да може да правим секс. Защото е още по-кофти единият човек да си е организирал изцеждащ ден, другият пък да го е ударила музата и вечерта да се окаже, че очакванията им се разминават.

Та това е за графика, ако нещата съвсем не могат да се организират, някой път и с умората ще се пребориш, какво да се прави. Но общо взето идеята не е да се прави под строй и по задължение, а и двамата да си разчистват време за интимности. Защото от много други задачи се забравя. Никъде не съм писала- всяка сряда, вали-гърми. Но да кажем целта е да се случи поне 2 пъти седмично, при това в дни, когато и двамата имат енергия.

Иначе след третото дете предупредих, че може да нямам енергия, но не с идеята "секс няма да има", а с идеята как първо да си осигурим почивка и спокойствие, за да имаме сили. Тоест ако мъжът ми беше от тия, дето ми оставят всичко около децата, но очаква секс...едва ли щях да му намеря време. Но понеже се включва адекватно, имаме възможност да си разчистим време за секс.

Но това си е моят подход и пак осъзнавам, че има жени, които са дотолкова в депресия, че все още не могат да надигнат глава и да измислят каквото и да е конструктивно решение. Това, че аз намирам време и сили не значи, че няма жени, които не го могат. Та не пиша директно за себе си, а за тия случаи, в които "сит на гладен не вярва". Тоест аз знам, че на мен ми е отнело време и сили, за да открия решение, затова няма да съдя строго жена, която още не знае на кой свят е. Особено на майки на първо дете, което е и трудничко, давам голям аванс.

# 96
Ние живеем заедно от 12 години, преди да се роди дете, правехме и по няколко пъти дневно. Никога не съм го спирала да потърси секс другаде, ако има желание, но няма да го хвана за ухото и да го водя насила. Както писах и преди, той се съобразява с умората и нежеланието ми за секс, намирам за нормално и аз от време на време да се съобразя с неговото желание. Не защото иначе би изневерил, или защото го приемам като задължение.
Това звучи като "Е, аз ти отказах няколко пъти, ти не мрънка, сега ще ти пусна, да си доволен.!"   Laughing
Никога ли не изпитваш естествено желание за близост?
Защото звучи точно като изпълнение на задължение отвреме-навреме, да не почне много да недоволства другия.

# 97
  • София
datura, аз не визирах конкретно теб, но знам че има жени, които го правят именно, за да не залитне половинката на някъде ако секса залипсва (пък и си вярват, че мъжете им не усещат). Винаги хората в една дойвка са с различно либидо, въпроса е да се намери баланса, което става с компромис и от двете страни. Ако зависи от мен както каза HighSpeed - и по три пъти на ден мога....докато на ММ примерно му стига през ден и всичко му е наред.  Peace Предпочитам да го правя през ден (1 или 2 пъти),но да е с желание и страст, отколкото да настоявам на своето си всеки ден сутрин и вечер и да усетя, че някой спи с мен по задължение или с досада... Добре де, Мамасита, къде отива спонтанността тогава? Не може всичко да се прави по график с разичстване на ангажиментите...  Tired

# 98
Ами моята теория се основава на моя опит с бивш, да уточня. Има мъже, които просто секса не го умеят и в началото емоции, любов - всичко на 100% и има секс, но като се поуспокоят нещата и вече не е така. Като казвам не го умеят, имам предвид и егоизъм, и немощ и всичко което се сетите. Това полужение между автора и жена му само терапевт може да го реши.

# 99
  • Варна
Крис, дай да менкаме мъжете Simple Smile Аз имах предвид, че ако зависеше от моя мъж щяхме да правим по два пъти дневно Simple Smile но не се изразих правилно. Иначе и на мен, като на мъжа ти, ми стига два пъти седмично. Но баланс някак се намира, въпреки че понякога някой от двама ни е недоволен. Всеки случай аз се радвам, че желанието на мъжа ми към мен не се е притъпило с времето, все пак  6 години не са малко, а и дете имаме.

# 100
Какво разбираш под "спонтанност"? Трябва ли сексът да е 100% непредсказуем?

Да питам, вие храните ли се спонтанно? В смисъл като пригладнеете, да изядете първото, което е пред погледа? или има малко планиране, за да е по-приятно...така е и със секса.

Според Моше Фелденкрайс, който се занимава точно с феномена "спонтанност", за зрелия човек е нормално да започне и да спре сексуалния акт когато си поиска. За него обратното- необуздана сексуалност, е пълна липса на спонтанност, а всъщност е хаотичност.

Аз дадох пример за "планиран" секс- разбирате се, че целта е 2 пъти седмично и така си организирате дните, че да се случи. Не задължително в сряда или в петък вечер, не задължително вечер. Но все пак.

Дайте вие пример как трябва да изглежда "спонтанен" секс в семейство, дето вече има деца.

# 101
Другият няма да почне много да недоволства. Звучи като "не ми се ходи на кино, но ще отида с милото, защото ще му достави удоволствие". С тази разлика, че в киното и да не съм в кондиция, няма да прави впечатление. Ако нямам сили да се оправя за излизане и да издържа няколко часа в салона, пак мога да предремвам до него на дивана, докато гледа нещо, и да ни е хубаво - при желание и всеки ден. Дремането по време на секс намирам за неуважително - и от страна на дремещия, и от страна на настояващия за секс, който вижда в какво състояние е партньора.

# 102
Другият няма да почне много да недоволства. Звучи като "не ми се ходи на кино, но ще отида с милото, защото ще му достави удоволствие".
Скрит текст:
С тази разлика, че в киното и да не съм в кондиция, няма да прави впечатление. Ако нямам сили да се оправя за излизане и да издържа няколко часа в салона, пак мога да предремвам до него на дивана, докато гледа нещо, и да ни е хубаво - при желание и всеки ден. Дремането по време на секс намирам за неуважително - и от страна на дремещия, и от страна на настояващия за секс, който вижда в какво състояние е партньора.
Е, същото е.....     Laughing   Ще му пусна, защото ще му е кеф."
Това разбрах.
Не разбрах защо изобщо го правиш, ако никак не те кефи....а е само за удоволствието на милото.
Това не е ли същото като "Ще му пускам епизодично, че да не вземе да си го търси другаде....!"?

# 103
Никъде не е казано, че "никак" не те кефи. Да кажем, че него ще го кефи 99%, теб само 60-80%. Тоест малко по-малко, но все пак е позитивно изживяване.

Та сексът не е само да или не, черно и бяло. Ако чакаш да ти дойде музата, може да я чакаш и с години, по всякакви съвсем уважителни причини. Но ако си починеш, отвориш си време и място и действаш, може да е по-добре в крайна сметка. Тоест да кажем, че редовен секс с много добро качество е по-хубаво, отколкото някакъв имагинерен "спонтанен" секс с фойерверки, който е супер, само че не се реализира и е само в мечтите.

Никой не говори за "пускане", това е грозно, но не и за отдръпване. Не и за секса като последен приоритет, защото ни е страх да го планираме (защо?) и да го направим приоритет.

# 104
  • София
HighSpeed - ама виж как някак се балансират нещата...  Laughing През ден си е най - чисто - и агнето цяло и вълкът сит   Laughing
Мамасита
Скрит текст:
Какво разбираш под "спонтанност"? Трябва ли сексът да е 100% непредсказуем?
, никъде не споменавам 100% непредсказуем, а да има и такива моменти. Кой говори за 100%? Спонтанността поддържа страстта, връзката....в никакъв случай не е лошо нещо, а по - скоро необходимо поне от време на време. Последния случай за спонтанност, за който се сещам май беше на прибиране от едно парти с ММ - спонтанно ей така с бутона STOP на асансьора.  Wink Никой не го беше планирал... Днес сутринта пак беше спонтанно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт