Липса на интимност и обич в семейството

• 29 624
  • 325
  •   1
Отговори
# 45
  • София
luna, когато описаните от теб задължения в т.1 са споделени (но с мярка) стандарта не е двоен. Ако жената не знае как да си разпредели задълженията по дома и детето и частично да даде отговорности и на таткото то това е нейн проблем. За никой съпруг не е проблем да напазарува след работа (не говорим за двучасово пазаруване, а за неща, които са необходими за вечерята примерно), или да застане с детето/бебето да погледа телевизия и да си почине заедно с него докато жената сготви или пък да изпие една бира с останалите татковци на площадката. И не когато се навечеряте жената да се хвърли в основно почистване на дома - едно миене на чинии, малко подреждане и една метла на пода, това е. Да не говорим, че докато яденето се готви спокойно може жената да си сипе чаша вино или бира и да си почива докато фурната пече. Тук визирам работещи жени. Жена с бебе, дете на 1-2 години спокойно може да отиде и на пазар през деня, и да поизчисти и пак да си почине с един следобеден сън с детето. И да - масово жените все още считат секса като "възнаграждение" на мъжа, а не като споделено удоволствие. Всичко е въпрос на организация, приоритети. Ама какви са тия мъже, които ги е "страх" да си пипнат бебето?!?  Shocked Да не говорим за необходимост от предупреждение, за да го оставиш. За след работа не е казано да прави циркови номера, а просто да хвърля по едно око на детето...

# 46
Според мен целият проблем идва и от болницата. Повечето болници не разрешават да присъства бащата и бебетата са отделени.
Нашият татко присъства и на двете раждания, преряза пъпната връв, изкъпа ги веднага след ражданията и съблечен до кръста и гушнат с бебето, ме чакаше да ме зашият.
И при двете ми раждания бебетата бяха при мен от самото раждане и мъжът ми идваше от сутрин до вечер да ги обслужва, защото друг начин нямаше. Акушерката му показа, как се сменя памперс при първото дете. При второто имаше тренинг и веднага започна.
Но както казах с това трябва да се започне от самото раждане.

# 47
  • София
Е, моя не е имал удоволствието да присъства, но това не го спря да го гушка от ден 1 в родилното, до първото къпане и до ден днешен като цяло. Преобличаше го, къпеше го, приспиваше го, хранеше го... А и мен не можеш да ме накараш да раждам пред съпруга си  Laughing Всичко опира до зрелостта момичета, това е истината. Готовността на човека да е баща и глава на семейство, истинската любов, уважението...
НО когато след раждането жената започне да се държи сякаш е извършила чудо неземно и някакво велико геройство, започне да неглижира съпруга си, забрави, че тя самата е жена и спре да обръща внимание и на вида си и на самата себе си - ей това е началото на края. Истина е, че има и много мъже, които се извращават след раждане и показват истинското си лице.

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 14:16 от Kriss.P

# 48
Прочитайки темата, не знам защо, но у мен се прокрадва идеята, че жената на автора го е използвала само като донор.Просто е искала дете, а не мъж и семейство.Най-вероятно не е искала да бъде самотна майка, затова се е примирила с брак и съжителство.
Не мисля, че в този "брак" нещо може да бъде спасено.
Реплика "Намери си любовница!" казана от съпругата, аз "чувам" като "Не те обичам, не те желая, не те искам в живота си, оправяй се както щеш.Мен не ме интересуваш никак!".

Напълно, на 100% съм съгласна с мненията на Kriss.P .    Peace
Има ли любов и уважение между двамата, винаги се намират начини и време за интимност и секс, въпреки умора, работа, деца, грижи и т.н.Едно единствено условие е важно да присъства-взаимното желание. Тогава начин винаги се намира...

# 49
Аз никъде не прочетох, че човекът се прибира, вдига си краката на масата и чака салата и кекс. Напротив, авторът звучи като нормален, адекватен мъж, иска си ежедневието с детето, иска и нормални отношения с жена си.
Моят син е в сладката възраст, в която търкалянето по земята с писъци, защото сладоледът му се е разтопил, е нищо. Каката пък е в другата сладка възраст, в която тряскането на врати и наглият тон са като „Добър ден”. И не разчитам на баби, само да кажа, за 2,5 г. на малкия никога не го е приспал друг, никога не сме се отделили за повече от 2 часа, да не говорим, че още го кърмя. И при това ежедневие съм на мнение, че не е нормално да не желаеш интимности с партньора си. Най-малкото, чисто физиологично, би трябвало да имаш потребност. Според мен жената или има някакъв физически проблем, който не осъзнава или не казва, или безвъзвратно си е отишло желанието мъжът и да и бъде мъж.

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 14:38 от Елиас

# 50
  • Sofia
Добре де, тегаво е да си майка на малко дете, работата и чистенето допълнително изморяват ама тази жена от секс няма ли физиологична нужда.

Може да мастурбира...

# 51
Реплика "Намери си любовница!" казана от съпругата, аз "чувам" като "Не те обичам, не те желая, не те искам в живота си, оправяй се както щеш.Мен не ме интересуваш никак!".

Peace И аз така го чувам. Ако мъжът ми при опит за близост ми каже да си намеря любовник пак така ще го чуя. И ако темата беше пусната от жена, всички така щяха да го чуят, но неее, нали е мъж, значи си го е заслужил.

Аз никъде не прочетох, че човекът се прибира, вдига си краката на масата и чака салата и кекс. Напротив, авторът звучи като нормален, адекватен мъж, иска си ежедневието с детето, иска и нормални отношения с жена си.

Да, от нищо не става ясно, че авторът не взема участие в ежедневието, но тук веднага го насметоха Laughing

И защо сте се хванали за секса, все едно той само за секс напира? Човекът говори основно за обич, не иска да търси друга жена, иска си неговата, иска да говори с нея, личи си желанието да се справят заедно с проблема. А тя го праща при любовница...

# 52
Прочитайки темата, не знам защо, но у мен се прокрадва идеята, че жената на автора го е използвала само като донор.Просто е искала дете, а не мъж и семейство.Най-вероятно не е искала да бъде самотна майка, затова се е примирила с брак и съжителство.

Точно това мисля и аз, докато чета написаното от автора. Тези жени са не по-малко отвратителни от изневеряващите/биещите мъже. Хващат си някого, защото виждат, че е добряк, ще му родят едно, две деца, той ще ги гледа, ще си обича семейството, а те ще се държат с него добре, до степен, в която няма да ги изгони/да си хване пътя. Това е използване, не е любов. Получила е каквото е искала, вече я камилата, я камиларя.
Но както споменаха, тук все мъжа е виновен. На мен пък от написаното ми лъха, че може тя да си има любовник, та затова толкова спокойно да праща автора да си намери и той любовница.

# 53
  • Sofia
Едно единствено условие е важно да присъства-взаимното желание. Тогава начин винаги се намира...

Ами, нали точно това е проблемът – че желание за секс от страна на жената просто няма. Като причините за това нежелание може да са най-разнородни – изобщо не е задължително да става дума за липса на обич към мъжа. Не говоря за конкретния казус, а по принцип. Та, какво предлагаш в този случай?

# 54
Такова безразличие не се пръква за ден, за два.  Причини могат да се намерят хиляди, и!?!? Какво значение има кой по-виновен ще изглежда  в очите на някакви чужди трети!? Проспали са го.  

Единият безсъмнено е недоволен, за другия не се знае. Това, което на сто процента аз знам, е, че в една къща, където само единият дава, а другият не, нищо не става. Разтурия е. /Сега да не тръгнете да търсите примери и анти-примери!/  Simple Smile
Като се изправиш пред някакъв избор, избираш. Колкото по-дълго стоиш в безтегловност и не правиш следващата крачка, толкова повече се размазва картинката.  

П.П. Kriss.P, мисля, че не си разбрала какво описвам.  Simple Smile

# 55
Едно единствено условие е важно да присъства-взаимното желание. Тогава начин винаги се намира...

Ами, нали точно това е проблемът – че желание за секс от страна на жената просто няма. Като причините за това нежелание може да са най-разнородни – изобщо не е задължително да става дума за липса на обич към мъжа. Не говоря за конкретния казус, а по принцип. Та, какво предлагаш в този случай?
По принцип:когато единия няма желание за интимност, за секс, най-разумното нещо е двамата да потърсят причините.Изхождам от факта, че обич и любов все още съществува.
Значи причината е друга-психологическа, физиологична...каквато и да е, трябва да се намери къде е коренът на "злото".   Laughing   И да се търси решение.
За всяко семейство проблемът и подходът са различни.
Аз например, никак не бих могла да съжителствам с мъжа си 5 години, без да знам защо не ме желае повече.И света ще обърна, но ще разбера причината.Какви 5 години, аз една година не изтрайвам така .....
Или ако толкова държи да си я "пази в тайна" и мълчи като партизанин на разпит, най-вероятно няма да остареем заедно.Особено ако съм още млада....

# 56
  • София
Да търсиш причината, добре.
Но, да не признаваш, че може просто вече да не изпитваш сексуално влечение към мъжа/, а да продължаваш да уважаваш и обичаш приятеля, с когото идеално сте напаснали характери и виждания за живота, е друго.

За съжаление, много народ казва " те такова нещо нема".

# 57
Да търсиш причината, добре.
Но, да не признаваш, че може просто вече да не изпитваш сексуално влечение към мъжа/, а да продължаваш да уважаваш и обичаш приятеля, с когото идеално сте напаснали характери и виждания за живота, е друго.

За съжаление, много народ казва " те такова нещо нема".
Сигурно го има и сигурно е чудесно, когато и двамата са доволни и щастливи.
 Питам се, какви са тези, така уважителни и обичливи приятелства в семейството, без разговор и емпатия за проблем и нужда на другия...

# 58
Ами, за мен наистина "те такова нещо нЕма"....
Идея нямам как двама души ще живеят цял живот като братче и сестриче, особено ако са се разлюбили в млада възраст, да речем към 30 годишни....Как се живее с идеята, че в живота ти никога повече няма да има страст, любов, секс, интимност, взаимност?Сексът и страстта поддържат огъня в един дом.Изчезнат ли, домът става един такъв пуст, тъжен, обезверен....живяла съм в такъв дом, като дете, ужасно е.А предполагам, за възрастните е още по-тегаво.
Не става дума за хора на по 60 + години, говорим за млади хора, чийто живот едва ли не предстои....
Кой знае, може и да има хора, готови да се "погребат" на 30....Аз не бих могла.Животът ми е ценен, важен, кратък е, искам да го изживея максимално пълноценно, задоволяващо и хармонично.
А брак без секс е абсолютна антихармония.

# 59
За мен е много по-реалистично да си обичаш половинката и да си живеете добре без или с малко секс, или дори със секс извън брака, отколкото някаква изпепеляваща страст да ви тресе 20+ години. Голямата тръпка от новите връзки трае по няколко години, дай да сменяме на високосна партньора, за да не изтървем пеперудите в гърдите. Не го разбирам някак си.

Общи условия

Активация на акаунт