Уморително е, но може би трябва да опитате с малко усилия, въпреки че работите да я отмените, ей така за разнообразие, да й направите романтична вечер на свещи без да очаквате в замяна секс, а просто ей така, да поговорите. Правете й комплименти, обръщайте внимание на начина, по който изглежда и ежедневно намирайте за какво да й направите комплимент. Благодарете й за усилията, които полага за вашият дом и т.н. Звучи ми сякаш леко и неусетно тя е започнала да се намира като даденост във вашите очи, като „обслужващ персонал”, като неженствена и т.н. Опитайте се фино да флиртувате, драснете й мило съобщение през деня, приберете се с цвете, докосвайте я често, погалете я (не похотливо, а нежно), без да очаквате нещо в замяна веднага. Уморително е, но живинката трябва да се поддържа постоянно в една връзка, иначе се влиза в кръговрата на ежедневието по инерция. Трябва да се поддържа и от двамата и вероятно тя е с чувството, че е правила това достатъчно дълго, без да е оценено и вече се е капсулирала, за да не си причинява дискомфорт.
Забавляването на дете по цял ден+ поддържане на домакинство не е лесно. Уморен, неуморен, тръшването на дивана за час след работа + половин час внимание и подготовка за сън на детето ми се струва, лично на мен, недостатъчно за жената да събере сили за общуване. Вероятно и тя е уморена, но има неща, които трябва да се направят и някой трябва да ги свърши. Всеки ден. Рутината убива и ако няма кой да нахлуе като свеж въздух и да помогне, или да предложи самоинициативно разнообразие, става страшно. Намерете време за всичко, за дома, за детето, за жената, за разходка, за пикник, за вечеря на свещи. Уморително е, но според мен, това е начина. От вас зависи, и от нея, но не само. Изглежда топката е във вашето поле, но тя е чакала дълго и ако не е много късно, трябва да се постараете доста и с постоянство. Първо дайте вие и дано даденото ви се върне.
Така смятам аз. Успех!