Липса на интимност и обич в семейството

• 29 245
  • 325
  •   1
Отговори
# 240
  • над кукувичето гнездо
Цитат
 Просто според нея прави твърде много жертви и аз съм поредният който изисква нещо от нея.  
Според мен разковничето се крие в това да разберете какви жерти прави съпругата ви и дали е възможно там да се коригират нещата. Според мен, жената е много разочарована от нещо в отношението ви към нея, или просто вашата семейна идилия не съвпада с нейните представи за такава. От описанията ви се чувства някакво огорчение, разочарование и силно разминаване на представи с реалност за съпругата ви.
Уморително е, но може би трябва да опитате с малко усилия, въпреки че работите да я отмените, ей така за разнообразие, да й направите романтична вечер на свещи без да очаквате в замяна секс, а просто ей така, да поговорите. Правете й комплименти, обръщайте внимание на начина, по който изглежда и ежедневно намирайте за какво да й направите комплимент. Благодарете й за усилията, които полага за вашият дом и т.н. Звучи ми сякаш леко и неусетно тя е започнала да се намира като даденост във вашите очи, като „обслужващ персонал”, като неженствена и т.н. Опитайте се фино да флиртувате, драснете й мило съобщение през деня, приберете се с цвете, докосвайте я често, погалете я (не похотливо, а нежно), без да очаквате нещо в замяна веднага. Уморително е, но живинката трябва да се поддържа постоянно в една връзка, иначе се влиза в кръговрата на ежедневието по инерция. Трябва да се поддържа и от двамата и вероятно тя е с чувството, че е правила това достатъчно дълго, без да е оценено и вече се е капсулирала, за да не си причинява дискомфорт.
Забавляването на дете по цял ден+ поддържане на домакинство не е лесно. Уморен, неуморен, тръшването на дивана за час след работа + половин час внимание и подготовка за сън на детето ми се струва, лично на мен, недостатъчно за жената да събере сили за общуване. Вероятно и тя е уморена, но има неща, които трябва да се направят и някой трябва да ги свърши. Всеки ден. Рутината убива и ако няма кой да нахлуе като свеж въздух и да помогне, или да предложи самоинициативно разнообразие, става страшно. Намерете време за всичко, за дома, за детето, за жената, за разходка, за пикник, за вечеря на свещи. Уморително е, но според мен, това е начина. От вас зависи, и от нея, но не само. Изглежда топката е във вашето поле, но тя е чакала дълго и ако не е много късно, трябва да се постараете доста и с постоянство. Първо дайте вие и дано даденото ви се върне.
Така смятам аз. Успех!

# 241
Това при всички ли се случва или съм изтеглил супер къса клечка ?
Не, не си ти изтеглил 'къса клечка'.
Това се случва. За съжаление често.
Аз мисля, че доста време ти е показвано, че не представляваш интерес. Предложено ти е да си намериш друга... което е доста грубо. Не знам как живеете сега.
Аз съм малко крайна може би.
Но трудно ще върнеш тръпката и любовта.

# 242
Не прочетох абсолютно всичко, но изхождайки от прочетеното и от заглавието мисля, че освен интимност няма и близки отношения, обич, споделяне. Надявам се да няма скандали, сърдения. Аз като жена мисля, че мъжът е този, който повече трябва да се опитва да разбира, изслушва, проявява интерес, а не да се затваря (или пък в чести случай - само компютъра). Ако не се постарае, прави се на луд на всяка фраза на жената, че не разбира (или му досажда), ако тя предложи разходка или нещо подобно - отказва, гледа си само собствените интереси, не се интересува, когато е тъжна да и каже добра дума, ляга си с кокошките,  то тогава за каква интимност става дума! Какъв пламък да има тя, ако са останали само задължения и забележки. Най - вероятно в тези случай и двамата имат вина, но не мога да си обясня от голяма любов и желание да правиш много за жената до себе си, как може да не остане поне малко старание и желание да е щастлива и спокойна тя!
 Та авторе, постарай се малко. Може да е очаквала повечко от теб на първо място като приятел, а после да дойде и желанието за нещо повече! Желая ти успех!

# 243
Възможните проблеми са: или не са избрали правилната жена, или правилното поведение, или и двете.
Имат избор.

# 244
Зачетох дългия постинг на автора- забелязах няколко неща. Например: случва се доста често майката да гледа болно дете у дома по 2 седмици. Понеже наскоро гледах сополиво, но иначе палаво дете: трудно е. Представи си тъкмо е влязла малко в ритъм и хоп! изненада- мрънкащо и сополиво дете. Не, с 30 мин. вечер няма да се отсрамиш.

Вечер в интернет? Ами да, нормално е- нарича се време за себе си и този вид време за себе си е евтино и достъпно.

И всъщност защо трябва да Те избере? Какво точно предлагаш? Надявам се да е по-интересно в сравнение с интернета и филмите. В смисъл може да е податлива на малко ухажване- кога за последен път й донесе цвете? Нещо масаж, подаръчета...не само да потропваш с краче с неписаното очакване да свали гащите, както се изрази една потребителка.

# 245
  • София
Стига бе, хора, пет години са това. Аз не мога да повярвам, че някой може да живее пет години без секс, хеле пък като си ляга всяка вечер до мъж. Чисто физиологически не го вярвам чак.
И да кажеш, че детето е на пет месеца, ама на пет годинки вече започва да просветва живота, не е като робията на първите годинки.
Може ли нещо чисто физически да не е наред при тази жена?

# 246
Ако има редовен секс, според много мъже, в семейството всичко е наред и върви по вода. Обаче дали това е мнението на жената?

Авторът е нямал 5 години секс или не е получил толкова, колкото му се е искало?

# 247
На пет годинки тепърва може да почне да просветва. Тоест поне още година трябва жената да си "храни душата", особено ако е от тия случаи, в които майчинството не ти понася.

Колкото трябва- толкова, срокове няма.

# 248
  • Sofia
Може ли нещо чисто физически да не е наред при тази жена?

И в други теми съм го писала това – може просто жената поначало да си е с ниско либидо / асексуална. И като добавим евентуалната липса на дълбоки чувства към автора, картинката се напасва. Има такива хора, без да е налице здравословен проблем. Може в началото да си е давала повечко зор, защото е искала да "върже" автора, с когото да създадат семейство и дете. Сега, когато целта е постигната, нещата лъсват в истинската си светлина. Звучи ми като доста логичен сценарий.

# 249
  • София

Случва се, не при всички, но се случва единият да се е омъжил/оженил заради удобство, спокойствие, ..... без любов. С течение на времето нещата съвсем се забатачват особено ако другият му даде прекалена сигурност. Може би и при вас се е случило нещо подобно. Нищо не казваш за периода в който сте били гаджета.

Случва се и друго- представил си се в една светлина, различна от това, което си, налучвайки че на нея това ѝ харесва.
След брака, полека- лека си станал себе си, но за нея си станал чужд, непознат и не особено приятен като личност.

# 250
Аз пък прочетох друго и не знам как не ви направи впечатление.

Жената си е у дома, детето ходи на нещо като детска градина поне 2 седмици в месеца, жената има помощ в готвене и грижа за детето, оставена е на мира в повечето случаи откъм изисквания към домакинство, доходи, работа, гледане на дете 24/7 и т.н.

Измореният човек не си ляга 1 часа след като е прекарал всичките семейни часове в нета...

Работата за мен е бегала. Ако и на всичко това жената му се цупи то тя е с него само заради удобството ..Той да си направи хубаво сметката дали си струва да живее без любов, секс, взаимност и уют  години наред.

# 251
Според мен я подтиска факта, че не работи. Аз не бих могла да си седя у дома 5 г. Аз едвам изтраях една при второто дете. След като чувства, че се жертва за семейството, вероятно жертва предполагаема кариера. Авторът казва, че няма на кого да оставят детето, значи тя минимум още 5 г. Няма да почне работа. За човек с професия, която иска да упражнява, това може да бъде доста голяма жертва, не чак такава, че да откажеш секса, но все пак си е неудовлетворително.

# 252
Кристина, жени, които не издържат да си стоят у дома с дете си тръгват на работа още на годинката на детето. Боледуват им децата в яслите и пак си правят рокади за да не си стоят у дома затъпявайки (техни думи).

Просто й е супер удобно и лесно така и мъжът й е удобен глупчо, който явно още я обича и към когото не изпитва уважение и любов и си разиграва коня както пожелае.  Peace

# 253
  • София
Всъщност, не знаем дали е така.
Щом детето е болно поне по 2 седмици в месеца, значи наистина има нужда някой да го гледа.
Дали жената не иска да тръгне на работа или просто не може?

Ще кажеш, да си наемат гледачка, но аз например, не бих си оставила болното дете в чужди ръце.
Здраво- да, но когато не е добре, не бих му го причинила.

# 254
  • София
Човекът каза, че тя не е работила от преди детето.
Не е от това, според мен, не е и от умора покрай детето, просто за мен тази жена си е взела каквото иска и в спряла да се преструва. Ужасна работа.

Общи условия

Активация на акаунт