Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 550
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 540
Единият да, другият претърпя кореново лечение и е умъртвен.

# 541
Мога да дам телефон на лекарка в София, която прави адхезивни и то на кътници. Да звъннеш и да разпиташ евентуално.

Иначе на резци смело слагат адхезивно мостче...в темата за пародонтозата потребителка е с такъв. В нашия град също стоматоложката на детето прави адхезивни мостове на предни зъби.

# 542
  • София
Пародонтолог търси. Добър и доказан.

Коронка не виждам как ще помогне...проблемът не е в зъба, а в пародонта - това ОКОЛО зъба.
Благодаря!
А някой може ли да ме насочи към добър и доказан пародонтолог в София?
Чувала съм много добри отзиви от мои приятели за д-р Адриана Йосифова и д-р Седеф Рахвалиева. Д-р Адриана Йосифова има кабинет на ул. Оборище 88 (зад МОЛ Сердика), цените и са високи, но пък е добър специалист и със сигурност ще отстрани проблема Ви. Д-р Седеф Рахвалиева работи в клиника Virtue,  ул. Георги Софийски (мисля, че N8), цените са малко по-ниски. Била е ученичка на д-р Йосифова. Успех.

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 21:58 от Eli_2018

# 543
  • София
Мога да дам телефон на лекарка в София, която прави адхезивни и то на кътници. Да звъннеш и да разпиташ евентуално.

Иначе на резци смело слагат адхезивно мостче...в темата за пародонтозата потребителка е с такъв. В нашия град също стоматоложката на детето прави адхезивни мостове на предни зъби.

Това вече е много конкретна информация, благодаря ти Flowers Hibiscus
Ако реша такъв мост, ще ти пиша.

# 544
  • София
Пародонтолог търси. Добър и доказан.

Коронка не виждам как ще помогне...проблемът не е в зъба, а в пародонта - това ОКОЛО зъба.
Благодаря!
А някой може ли да ме насочи към добър и доказан пародонтолог в София?
Чувала съм много добри отзиви от мои приятели за д-р Адриана Йосифова и д-р Седеф Рахвалиева. Д-р Адриана Йосифова има кабинет на ул. Оборище 88 (зад МОЛ Сердика), цените и са високи, но пък е добър специалист и със сигурност ще отстрани проблема Ви. Д-р Седеф Рахвалиева работи в клиника Virtue,  ул. Георги Софийски (мисля, че N8), цените са малко по-ниски. Била е ученичка на д-р Йосифова. Успех.
Благодаря ви!
А те пародонтолози ли са?
Прочетох доста негативни,дори потресаващи мнения за др.Йосифова в нета.
Съжалявам за мнителността си,но тя е породена от факта,че вече двама уж добри стоматолози не успяха да решат проблема ми и да спрат болките ми.С дренчето с лекарство,което ми слагат през седмица явно няма да стане..Боли ме и зад ухото и челюстта..
Дали е възможно от джоб на мъдреца,който на снимката се видя,че не е голям да ме болят тези места? newsm78
Има и дни в които болката е слаба или почти я няма,но това е рядкост.
Последно преди 10 дни бях на стоматолог и тогава ми сложи поредното дренче,което очевидно не ми помага и повече няма да ходя при него.

# 545
  • София
Даяна, имах същия случай с мъдрец преди няколко месеца - подут и болезнен венец, болката отива към ухото, към челюста и към шията. Веднага отидох на хирург да махаме мъдреца, но той каза, че първо трябва да излекуваме възпалението и че няма да мине само. Пих антибиотик 5 дни. На снимката не се виждаше никакъв проблем със зъба, но като го извади, имаше една малка торбичка прикрепена към единия корен.

# 546
  • София
Странно защо лекуващия стоматолог не ми предписа антибиотик за пиене.
Почиства джоба всеки път и слага това дренче с антибиотик,но ефекта е нулев...
Отначало казваше,че ако се извади мъдреца ще се реши проблема.Последния път след като видя снимката каза,че джоба не е голям и не се налага спешно вадене на мъдреца.
Да,но мен ме боли и ухото вече и челюстта.
Имам джоб и на 6ти зъб.
Вие как бихте постъпили на мое място?
Бихте ли отишли при друг стоматолог за още едно мнение?
Искам вече да спре тази болка...От доста време я търпя..
Ако знам,че ваденето на мъдреца ще ми реши проблема,веднага бих го извадила.
От друга страна едва ли би било грешка да се извади,понеже нали казват,че мъдреците създават само проблеми.
Но ако болката е свързана с джоба на 6ти  зъб вече става сложно и може и ваденето на мъдреца да не помогне тя да мине.
Моля да се включи зъболекар във форума  за мнение или някой с подобен проблем Praynig

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 01:32 от Даяна1111

# 547
Ами казах ти вече..пародонтолог за джобовете. И да...сменя се и се ходи на втори, трети и пети ако е нужно.
Дай снимката да я видим....

Ако имаш джобове....те ще се влошават. И да...от тях боли. И да...само пародонтолог ще ти помогне.

Не отлагай.

# 548
Здравейте, за първи път пиша в форума с молба за помощ. Бихте ли погледнали файла с панорамната снимка. Става въпрос за десния мъдрец (на снимката в ляво). Според вас какво е това и какво лечение налага?
На кратко да Ви обясня - Ноември месец получих голяма настинка поду ми се вътрешността на бузата от дясната страна езкът ми се възпали от съответната страна дори и под езика слюнчената жлеза, както и ми се получи топче зад ухото и започнаха да ме болят лимфните възли по врата надолу.Ходих на двама специалисти УНГ - Казаха че ще мине нямало място за притеснение. След това ходих при личната уж инфекция на гърло антибиотик ми изписа но не стана нищо.От там аз по своя инициатива ходих при Лицево челюстен хирург и отново коментара беше -  Няма ти нищо не си за мен ще спадне (това е Март).Но нещата останаха същите ту се възпалява ту поотминава и Април и Май ходих на стоматолог излекува ми двa кариеса но за конкретното место, където е мъдреца нямало нищо уж.Преди седмица отново се възпали, и като дъвча нещо на тази страна усещам че преглъщам с храната гной, и ме понаболява. На своя глава си купих Оспамокс 100 изпих опаковката.Сега не ме дразни чак толкова, но усещам дискомфорт и вчера си направих отново по моя инициатива Панорамна снимка. Според вас има ли място за притеснение и ако ДА към какъв специалист да се обърна?
Извинявам се за дългия пост.

http://prikachi.com/images.php?images/87/9593087c.png

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 11:39 от dalia88

# 549
  • оттам, откъдето започва България
Даяна, имах същия случай с мъдрец преди няколко месеца - подут и болезнен венец, болката отива към ухото, към челюста и към шията. Веднага отидох на хирург да махаме мъдреца, но той каза, че първо трябва да излекуваме възпалението и че няма да мине само. Пих антибиотик 5 дни. На снимката не се виждаше никакъв проблем със зъба, но като го извади, имаше една малка торбичка прикрепена към единия корен.

Това, което описваш, според мен е гранулом. При мен не беше на мъдрец, тъй като няколко дни преди това го бях извадила. Оказа се, че уж от операцията на мъдреца се е замърсил зъбът до него и се е получил този гранулом.
Бях със страхотни болки повече от 7 дни, освен това получих оток на лицето и гърдите, накрая и не можех да дишам, тъй като бях получила и вътрешен оток на органите. Не ми се спомня какво изживях през тези 7 дни, само аулинът за малко ми помагаше. Weary

# 550
  • София
Ужас!
Аз не знам от какво точно е болката,не е нетърпима,но е вече от няколко месеца и е неприятна,като има дни в които отслабва и после пак.Не ми помагат аулин,течен аналгин и т.н
Гелче Пародиум успокоява мястото понякога.
Дано да е от мъдреца,да го извадят и да се приключва.6ти и 7ми са правени скоро,не е от тях и снимката го доказва.Поне така каза лекуващият ме досега стоматолог.
Ще ходя при друг,който е и хирург за още едно мнение.

# 551
  • София
Ужас Дидка. Това ми звучи направо живото-застрашаващо.
Сигурно си си мислила, че те боли от ваденето на мъдреца?

# 552
  • оттам, откъдето започва България
Това бе преди 10 години, но все още ме държи страхът от зъболекари. С тези болки, които изпитвах, не знаех къде съм. За съжаление и семейството ми бе стресирано от ситуацията. А иначе, както казват зъболекарите, имам много висок праг на болка, т.е. много държа.
В крайна сметка ми извадиха и този зъб, после хирургична операция на лицето, за да премахнат гройта, която е останала, а след това се наложи да ходя на лицево-челюстен хирург, защото отокът на лицето бе останал. Да, много трябва да се внимава със зъбите.

# 553
  • София
Да и двете са прдонтолози. Не знам какво сте чела за д-р Йосифова, доколкото съм чувала е с малко високомерно държание и че са и високи цените, но според мен е важно на първо място да е професионалист. Д-р Рахвалиева мога да кажа, че е много любезна, обяснява подробно, но колко добър парадонтолог е може да разберетв само ако се обърнете към нея за помощ. Моят съвет е да си направите консултация и с двете. Явно имате някакъв проблем, който Ви тормози. Дерзайте да го разрешите.

# 554
И аз имам въпрос. От години ме понаболва един кътник, който не мога да регистрирам точно кой е, защото болката усещам в кътник-имплант, но всички казват, че не може импланта да ме боли. Като ям твърди храни леблебийки и т.под. ме болеше или когато храната попадне точно на определено място изведнъж усещах силна болка, но краткотрайна и изчезваше. Иначе като цяло си дъвчех нормално на тази страна. Правиха ми снимка няколко пъти и нищо не откриха.  Една зъболекарка миналата седмица предположи, че болката идва от съседния на импланта кътник, който беше с отчупено ръбче и предложи да ми го оправи като ми гарантира, че болката напълно ще изчезне. Сложи полимер, но не само, че болката не изчезна, а стана още по-силна - бих казала дори перманантно я усещам нощем като си легна. Иначе боли от топло, от студено, от всичко и то така че не мога изобщо да дъвча на тази страна. Забелязах че като пипна с нокът средната вдлъбната част на оправения зъб, ме боли жестоко, все едно пипам нерв. А уж има пломба там. Казах на зъболекарката още същия ден и тя препоръча да изчакам седмица и ако не мине пак да и се обадя. Обаче пети ден вече не само че няма подобрение, а май се влошава. Въпросът ми е:  Има ли някаква вероятност изобщо с времето тази болка за изчезне или напротив - все по-зле ще става и ще ми се увреди иначе здравия според рентгенови снимки зъб. И ако трябва да се оправя ще се наложи ли да го отваря или може просто да добави отгоре още малко фотополимер? Защото тази е голяма касапка и изпитвам ужас пак да започне да ми пробива и работи зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт