Въпроси до зъболекарите от форума! - 2

• 140 490
  • 1 362
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Аз където ходя релечение или запълване на един канал е 90 лв, и ако са 2-3 канала + пломба....почти към 300 лв се получава. Чак се стряскам от вашите суми.

# 706
Аз където ходя релечение или запълване на един канал е 90 лв, и ако са 2-3 канала + пломба....почти към 300 лв се получава. Чак се стряскам от вашите суми.

Това лечение е под микроскоп на зъби, които са трудни за лекуване/спасяване.

# 707
Трябва ми помощ.Синът ми е на 5 години и от 3 седмици има гнойна торбичка отгоре над кучешкият зъб.Отидохме на стоматолог и 5зъб (който е с пломба) реагира на почукване.Отвори го,но не съм сигурна,че го проби(защото Ники се мяташе като риба макар да няма болка).Разкъса торбичката и оставихме зъбчето отворено.След седмица сложи временна пломба и торбичката се наду отново,че излезе и още една.Аз махнах пломбата и сега е отворен...промивам със спринцовка.Зъболекаря каза,че трябва да се вади....еми не съм съгласна.Препоръчайте ми някой в Карлово или Пловдив,че това се проточи много
Трябва да се направи промивка на каналите .Не е нужно да се стига до екстракция .По-скоро добър терапевт намерете ,които работи с деца .Не мога да помогна обаче с препоръка .

# 708
  • София
Моя въпросен зъб дотук е правен от 3 ма стоматолога(писала съм подробно за случая)И пак на снимка се вижда,че единия канал е до средата запълнен......
Според др.Кафелов се налага релечение.
Многоканален е,значи ще е 960..😭
Този зъб с предните правения и заедно със снимки и прегледи ще стъпи на 2 хиляди😭
Освен него имам още 2 или 3 за релечение пак многоканални.
В момента съм с брекети.Каза,че иска след като ги сваля(то се очаква да е до месец) да направи нови снимки,за да е убеден в мнението си и тогава вече да се правят.
Това за мен са много пари,наистина много,но не мога повече да рискувам със стоматолози заради които се въртя в омагьосан кръг от 1 година....
Освен да направя 1 зъб и след време 2 ри,след още време 3ти и така...
Доколкото разбрах сумата трябва да се плати в рамките на 3-4 посещения(около 1 месец),не повече.
Така ми казаха на рецепцията.

# 709
нормално ли е вече седмица да ме боли след ваденето на мъдрец

# 710
Зависи как е протекла екстракцията,възможно е .Задължително обаче е болката да намалява ,не да се увеличава Simple Smile

# 711
  • оттам, откъдето започва България
В момента чакам за преглед при др.Кафелов и гледам ценоразписа.
За релечение на 2 канален зъб-690 лв.
За релечение на многоканален зъб-960 лв.
😳😳😳
Това нормално ли е ?
Аз разбрах от мнения и съобщения от форума,че около 600лв е 1 зъб,но не и хиляда лева....

То, вярно сме на зор, ама тези цени са …… Dizzy Face

# 712
Обаче има и друго - когато имаш трудни за лекуване канали, когато са криви, когато обикновен зъболекар не може да ти намери четвъртия канал на шести зъб....вдигат ръце и те оставят сам да се оправяш.
То когато няма усложнения, когато нямаш свръхброен канал, когато са ти прави каналите...то тогава е лесно да ти вземат и по-малко пари....редовите.

Но когато си специфичен и труден случай...отиваш при специалист, с микроскоп и опит...и вадиш кесия. Нямаш избор просто.

# 713
Трябва ми помощ.Синът ми е на 5 години и от 3 седмици има гнойна торбичка отгоре над кучешкият зъб.Отидохме на стоматолог и 5зъб (който е с пломба) реагира на почукване.Отвори го,но не съм сигурна,че го проби(защото Ники се мяташе като риба макар да няма болка).Разкъса торбичката и оставихме зъбчето отворено.След седмица сложи временна пломба и торбичката се наду отново,че излезе и още една.Аз махнах пломбата и сега е отворен...промивам със спринцовка.Зъболекаря каза,че трябва да се вади....еми не съм съгласна.Препоръчайте ми някой в Карлово или Пловдив,че това се проточи много

Дентален център д-р Станков, конкретно д-р Гьозова. Peace

# 714
Ох, teta75, за усложнения въобще не ми се говори, че аз съм изцяло сложна откъм зъби (и продължавам за съжаление). Обаче тези цени ми идват прекалено високи. За тази цена си сложих зъбен мост подкова. (не че съм я довършила, заради моите забележки)

# 715
По-добре за тези пари да се излекуват собствените зъби, отколкото да се слага протеза. И ако хората ходеха на специалисти, нямаше да се налага после да се дават хилядарки. Но за съжаление никой не те насочва, а ти взема малкото пари и прави каквото може, пък че не е както трябва, много важно...

# 716
По-добре за тези пари да се излекуват собствените зъби, отколкото да се слага протеза. И ако хората ходеха на специалисти, нямаше да се налага после да се дават хилядарки. Но за съжаление никой не те насочва, а ти взема малкото пари и прави каквото може, пък че не е както трябва, много важно...
Абсолютно вярно ! Нито имплант ,още по-малко мост и др конструкции ,могат да се сравняват с биологичните качества на зъба Simple Smile

# 717
  • София
А какво правят хората в същата ситуация,които не могат да дадат тази сума?Това си мисля🤔
И оправдано ли наистина да се даде подобна сума за 1 зъб(моите ще са общо 3 или 4)?
Доколкото знам и при другите доказано добри ендодонтисти в София цените са подобни.
Ако някой скоро ги е посещавал нека сподели цените.
Би било полезно за всички.

# 718

Успех на Даяна1111 и късмет най-вече! (не го казвам иронично, защото знам какво е да страдаш от зъби)
Пробвала съм на много специалисти, докато стигна до тази ситуация.
Май щеше да е по-евтино направо да съм на това положение.

# 719
Дидка, и аз съм като теб.
В един момент си мисля, че далеч по-евтино ще ми излезе една протеза, отколкото всички разходи и време досега.
Позлатила съм ги зъболекарите... Rolling Eyes Майка е с прекрасни зъби, има 2-3 пломби, а аз на зъб по 2-3. Crazy На татко приличам. Tired

Общи условия

Активация на акаунт