RYANAIR - 8

• 90 581
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Сиренцето си е друга работа и аз съм носила на другия край на света

# 676
Здравейте, от къде ще ме посъветвате да купя цигари. Хората, при които отиваме ми поръчаха да им взема колкото мога повече стекове. Пътуваме двама човека и питането ми е на човек? Питането ми е за шарена Карелия, не съм пушач и даже не знам колко струва попринцип. Та, от магазин преди полета ли (но сме смао с ръчен багаж) , от безмитни на летището или от самолета (ако изобщо продават)?

# 677
И аз с едно бързо въпросче - лекарства може ли да са без блистери? Редя си директно хапчетата в една кутийка и са ми по удобни така. Да не направят нещо проблем на летището  newsm78

# 678
За лекарствата -  няма проблеми, както и да се.
Само за течните - според ограничението.
Цигари - зависи с колко бр. пускат в държавата, където отивате.
Ние редовно влачим по 4 стека на човек за Германия.
Минават без проблем, никой не ги гледа и рови.
Аз като непушач винаги имам запалка и начената цигарена кутия в чантата.
Желателно е да са в ръчния багаж, да не вкараме в грях хамалите...
Не бих рискувала с магазина на летището, я има, я не.
Купувам си ги от Фантастико на стекове, нося си и касовата бележка.
Може и от друг магазин, но да не е в последния момент.

# 679
При мен е за Испания - прочетох, че за ЕС допускат до 4 стека на човек. Ако ги купя предварително няма да се заядат на контролата нали? Това с касовата е добра идея. Ще си я взема за всеки случай.
А иначе някой, който скоро е минавал през безмитния може ли да сподели впечатление какви са цените - по евтино ли е от там, аз май съм останала с впечатление, че горе долу цените са едни и същи. Пак казвам, питам за шарена Карелия.

# 680
  • Beyond the stars
Ако не са купени от летището не трябва ли да влязат в ръчния багаж ?
Купували сме при полет с Уиз и точно за това ги взехме от летището - никакъв шанс да мога да напъхам и н-брой стекове в без друго малкия ръчен на Уиз.
Цените в безмитния са си същите  Peace

# 681
В събота летим. Днес синът ни е взел бордовите карти от агенцията, през която купихме билетите. Казали са му, че са ни чекирали. Дали има начин да проверя дали това е така? Не ми се иска да ни изненадат неприятно на летището.  

# 682
  • София
Щом имате бордни карти, значи сте чекирани. Проверете си на кои места сте. Те са написани на бордните карти.

# 683
Привет
Може ли в една резервация 1 билет да е с чекиран багаж, а останалите без или трябва да взема всички билети без багаж и после да добавя?
Предполагам, че е като при Уиз/ за всеки пътник се упоменава отделно/ , но да питам все пак

# 684
  • София
Купували сме при полет с Уиз и точно за това ги взехме от летището - никакъв шанс да мога да напъхам и н-брой стекове в без друго малкия ръчен на Уиз.

Разбира се, че ако не са купени от летището трябва да могат да влязат в ръчния багаж. Трябва да видите дали ще имате достатъчно място.

# 685

Разбира се, че ако не са купени от летището трябва да могат да влязат в ръчния багаж. Трябва да видите дали ще имате достатъчно място.
Това  вярно ли е? Чувала съм, че стока закупена в безмитните магазини я слагат в торбичка отделно. Не ми се е случвало но питам.

П.П. от летище закупена бутилка джин в Англия, беше извън багажа. Синът ми я носеше тук за подарък.

Просто ми стана интересно и питам.

# 686
  • София
Зависи от летището/магазина, на някои дават отворени торбички, най-обикновени и за тях може да се заядат от самолетната компания. На други си дават затворени, срещу номер на полета и можеш спокойно да ги качиш.

# 687
  • София
Каквито и торбички да дават - всяка компания има изисквания с какъв ръчен багаж да влезеш в машината.
В събота пътувах с Бълария ер Бургас - София. Полета закъсня 2 ч, доста хора купиха разни неща от фри шопа.
Имаше и малки деца с картонени кутии  с меню от Мак Доналдс. Ами при извеждане от гейта ги караха да набутат всичко в ръчния багаж.
Не допуснаха нищо, извън закупения с багажа билет. На мене ми направиха забележка за 8" таблет в ръката. Мушнах го под блузата и минах като мангалка.
Просто не ми се ровеше в багажа като се качим на борда и реших да ги поизлъжа. Мина номера

# 688
  • София

Това  вярно ли е? Чувала съм, че стока закупена в безмитните магазини я слагат в торбичка отделно. Не ми се е случвало но питам.

П.П. от летище закупена бутилка джин в Англия, беше извън багажа. Синът ми я носеше тук за подарък.

Просто ми стана интересно и питам.

Мисля, че не сте ми прочели добре поста. Написала съм, ако не са купени от летището. Peace
Последно купувахме цигари с уиз от безмитния за Англия, не е имало проблем. В чужбина редовно пазарувам от летището, не съм имала проблеми никога, включително като съм пътувала с Бг еър, но последно летях с тях юли 2015 г, от тогава май доста неща са се променили.  Rolling Eyes

# 689
  • Beyond the stars
Цените в безмитния са си същите  Peace

Така де, и аз същото казах  Laughing За това сме купували от летището  Peace
Виж, не се бях замисляла, че политиката за покупките от летището зависи от компанията  Blush
Нямам спомен да са ме карали да прибирам неща от безмитния в ръчния, но явно е възможно.  

Общи условия

Активация на акаунт